Pod czym więc są robione Trailery filmów które trwała po 12minut czasem i zajmują góra 20MB i są w dobrej jakości
[pomoc] Filmy Video
-
Bartosz Olszewski
- Działa

[pomoc] Filmy Video
Mam pytanie. Robiąc film pod Flashem mimo kompresji, który trwa około 5 minut to ten film zajmuje około 500MB z wykonaną kompresją.
Pod czym więc są robione Trailery filmów które trwała po 12minut czasem i zajmują góra 20MB i są w dobrej jakości
-
budek vel. fu3ak
- Przelotem

Re: [pomoc] Filmy Video
kodeki?
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Hm. Rzeczywiście ładnie piszesz
Ale mógłbyś nadziergać coś więcej bo i jak się robi
Pokolei

Wg mnie jeśli film we flashu nie zawiera jakichś wysokiej klasy dźwięków lub ścieżek dźwiękowych i nie ma w sobie jakichś "niewektorowych" elementów typu jpg-i to nie ma prawa dużo zajmować. Przecież to tylko informacja dla procesora co ma wyświetlić 
Kodeki. DivX, Mov, hmmm... Potrzebny program do knwersji Video. Np Adobe Premier (no może przesadzam ale nic innego nie przychodzi mi do głowy)... A potem to już zalezy od inwencji twórczej ...
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Wiesz chodzi oto, że zawiera on dość dobrej jakości grafikę ( i chcę aby taką została) i wysokiej jakości dźwięk. Dlatego też 4minutowy kawałek zajmuje 700MB. Dlatego poszukuje jakiegoś kompresora.
Grimps
To bez roznicy czy film jest we leshu czy ma porty avi. Kompresujac film jego klatki sa tak korygowane i plaszczone ze zmiejsz sie jego pojemnosc!!!
Kodek jest programem ktory plaszczy obraz a gdy chcesz go obejrzec poprostu on go rozciaga. We wleshu jest triche inaczej, nie da sie tak splaszczyc graiki!!!!!!!!!!!!!!
Kodek jest programem ktory plaszczy obraz a gdy chcesz go obejrzec poprostu on go rozciaga. We wleshu jest triche inaczej, nie da sie tak splaszczyc graiki!!!!!!!!!!!!!!