[pomoc] Filmy Video

Dyskusje o aplikacjach przydatnych developerom na drodze tworzenia stron WWW.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

[pomoc] Filmy Video

Post autor: Bartosz Olszewski »

Mam pytanie. Robiąc film pod Flashem mimo kompresji, który trwa około 5 minut to ten film zajmuje około 500MB z wykonaną kompresją.

Pod czym więc są robione Trailery filmów które trwała po 12minut czasem i zajmują góra 20MB i są w dobrej jakości :?:
budek vel. fu3ak
Przelotem
Przelotem

Re: [pomoc] Filmy Video

Post autor: budek vel. fu3ak »

kodeki?
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Hm. Rzeczywiście ładnie piszesz :wink: Ale mógłbyś nadziergać coś więcej bo i jak się robi :?: Pokolei :!: :)
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Wg mnie jeśli film we flashu nie zawiera jakichś wysokiej klasy dźwięków lub ścieżek dźwiękowych i nie ma w sobie jakichś "niewektorowych" elementów typu jpg-i to nie ma prawa dużo zajmować. Przecież to tylko informacja dla procesora co ma wyświetlić :o
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Kodeki. DivX, Mov, hmmm... Potrzebny program do knwersji Video. Np Adobe Premier (no może przesadzam ale nic innego nie przychodzi mi do głowy)... A potem to już zalezy od inwencji twórczej ...
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Wiesz chodzi oto, że zawiera on dość dobrej jakości grafikę ( i chcę aby taką została) i wysokiej jakości dźwięk. Dlatego też 4minutowy kawałek zajmuje 700MB. Dlatego poszukuje jakiegoś kompresora.
grimps
Kontakt:

Grimps

Post autor: grimps »

To bez roznicy czy film jest we leshu czy ma porty avi. Kompresujac film jego klatki sa tak korygowane i plaszczone ze zmiejsz sie jego pojemnosc!!!
Kodek jest programem ktory plaszczy obraz a gdy chcesz go obejrzec poprostu on go rozciaga. We wleshu jest triche inaczej, nie da sie tak splaszczyc graiki!!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ