elementy pływające sobie.... pływają... w IE :(

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
cachaito

elementy pływające sobie.... pływają... w IE :(

Post autor: cachaito »

Witam!

Głowię się nad tym już jakiś czas. Otóż chciałbym uniknąć wszelkiego pozycjonowania (absolute, fixed, static) na stronie. Ustawiam tylko float i marginesy obiektom zaś w body min-width oraz max-width i pod Firefoxem/ Operą wszystko działa: tzn. po zmniejszeniu okna przeglądarki elementy te nie jeżdżą wraz z zmianami rozmiarów okna.
Jednak tu pojawia się Internet Explorer 6, który nie zna parametrów min-width i max-width. Dzięki temu elementy pływające pływają sobie w najlepsze po stronie gdy zmniejszę okno lub zmienię rozdzielczość :(
Macie jakieś pomysły, rozwiązania?

Bartek.
cachaito

Re: elementy pływające sobie.... pływają... w IE :(

Post autor: cachaito »

Mam!
Po przeszukaniu i sprawdzeniu wielu "sztuczek", które (przynajmniej w moim przypadku) nie działały, odnalazłem wreszcie rozwiązanie!
Ech, ten IE... Nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje :)
width:expression(document.body.clientWidth < 400 ? "400px" : "100%" );
}

Jeśli ktoś potrzebuje tego rozwiązania, odsyłam na: http://www.sitepoint.com/article/top-ten-css-tricks

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ