Witaj ponowanie dzieki za linki hmmmm z tego co wyczytalem te zrodla nie bardzo sa dynamiczne i moze byc problem updatem ale ja kombinowalem i chcialbym przedstawic mój plan ktory moze sie udac z Twoja pomoca
A więc zaluzmy ze mamy plik index wstawiony jest komponent TextArea (wylaczylem jego bacground alpha=0) i teraz zrobilem w ten sposob ze przygotowalem 2 newsy news_1 i news_2 .
W pliku news_1 i news_2 wczytuje się zewnetrzny jpg oraz txt
z pliku
tekstnews.txt wczytywany jest tekst do news_1.swf oraz news_2.swf
plus CSS okresla wyglad tekstu.
I teraz wyzej wymienione Newsy wczytywane sa do TextArea umieszczonego w index. Sciezka do plikow swf zostala podana w pliku
tekst.txt
I teraz zaczynaja sie schody

Gdy ogladalem przyklad który Marek_bf mi przedstawił wszystko wczytywalo sie w tych plikach swietnie wrecz idealnie W moim przypadku gdy wykasowałem tekst i podalem sciezki do samych swfów pojawil sie klops Pliki news_1.swf oraz news_2.swf wczytuja sie owszem ale nie jeden pod drugim tak zeby zachowac odstep od siebie tylko sie nakladaja a nawet jesli zrobie male odstepy poprzez znacznik <br/> który łamie wiersz to owszem news1_swf obnizy sie o tyle ile wstawie znaczników ale scroll TextArea nie działa

dopiero gdy umiescilem
na samym dole kodu symboliczną " kropkę "<p class ='title1'>.</p> dopiero zadzialal scroll.
I teraz moje pytanie Czy da sie uzyskac taki efekt zeby za pomoca tych plików ktora Wam przedstawiam wczytywaly sie swfy jeden pod drugim nie uzywajac kropeczek i innych znaków?
I druga sprawa jaka mnie nurtuje to problem z swfami zaluzmy ze udało sie uzyskac efekt wczytania w odpowiednie miejsce moich swfów news_1.swf oraz news_2.swf Dwa pliki ktore sie bede wczytywały sa jako przyciski i teraz moje pytanie jak zrobic zeby wczytane swfa po kliknieciu na Newsa przenioslo nas do 20 klatki w pliku index.
Pliki
http://78.131.152.26/~tomaszza/Robert/wczytywanie.rar