Sonda z zabezpieczenimi - pomocy

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
maslak_s

Sonda z zabezpieczenimi - pomocy

Post autor: maslak_s »

Witaam

mam potrzebee stwoorzenia sondy w ktorej bedzie maksymalnie wyeliminowana mozliwosc powtornego glosowanie, dobrze zabezpieczoonaa

ale do rzeczy, sprawa wyglada tak... zalezy mi na sondzie gdzie po wybraniu odpowiedniej odpowiedzi i wcisnieciu "glosuj" pojawialo by sie nowe okno w ktorym uzytkownik musialby podac swoj email... na ktory to email przyszlo by potwierdzenie z linkiem, ktory to link byl by aktywacja glosu... i wtedy dopiero glos tego uzytkownika byl by liczony do calosci glosoow. oczywiscie email byl by zapisywany do jakiejs tam bazzy wszystkich email juz użytych do sondy, co bylo by kolejnym zabezpieczeniem ze jeden email moze byc wykorzystany tylko razz...

chodzi mi o cos takiego, gdyz musze miec duze zabezpieczenie sondy, a te
wszystkie ciasteczka, blokowania ip, slabooo dzialaja

prooszee o pomoocc
Keph
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Sonda z zabezpieczenimi - pomocy

Post autor: Keph »

Znaczy, gdzie dokładnie jest problem?

Robisz formularz zgłoszeniowy, potem skrypt, który dostaje maila, generuje list z linkiem, a potem zmienne mail i hash utworzony np. przez uniqid, z ewentualnym sha1 i np. doklejonymi śmieciami, a w końcu wrzuca w tabelkę (z ustawionym "zarejestrowany", czy coś w tym rodzaju, na 0)

Drugi skrypt, przyjmujący parametry mail i hash, zmienia wartość "zarejestrowany" na true. Magia kina.
maslak_s

Re: Sonda z zabezpieczenimi - pomocy

Post autor: maslak_s »

noo dla osoby ktora sie zna too napewnooo nie prooblem... i wlasnie chodzi o too czy ktos by napisal mi taka sonde boo ja sie nie znam...
ODPOWIEDZ