Konfiguracja szblonu.
-
pawel_1527
Konfiguracja szblonu.
Cześć,
Jestem tutaj nowy, Chciałbym sie dowiedzieć jak skonfigurować wcześniej stworzony w photoshopie Szablon WWW? Postaram się bardziej sprecyzować moje pytanie. Mianowicie mam zamiar stworzyć w photoshopie szablon strony WWW. Chcialbym go skonfigurować z html-em, bo przecież chyba tak trzeba? Czego musze do tego celu użyć? Jak się to robi?
Bardzo proszę o pomoc...
Pozdro...for...all !
Jestem tutaj nowy, Chciałbym sie dowiedzieć jak skonfigurować wcześniej stworzony w photoshopie Szablon WWW? Postaram się bardziej sprecyzować moje pytanie. Mianowicie mam zamiar stworzyć w photoshopie szablon strony WWW. Chcialbym go skonfigurować z html-em, bo przecież chyba tak trzeba? Czego musze do tego celu użyć? Jak się to robi?
Bardzo proszę o pomoc...
Pozdro...for...all !
Re: Konfiguracja szblonu.
http://forum.webinside.pl/viewtopic.php ... highlight=
-
pawel_1527
No dobrze, ale w czym go potem skonfigurować, bo sam szablon nie wystarczy, jak nadać funkcję butonowi w menu na przykład. W czy się to robi?
HTML + CSS
-
pawel_1527
No, a jak dodać funkcje szablonu np, aby po kliknięciu na button otwierała się jakaś strona?
Coś niewyraźnie napisałem w poprzednim poście? 
Trzeba nauczyć się HTML i CSS ewentualnie jeszcze JS.
Trzeba nauczyć się HTML i CSS ewentualnie jeszcze JS.
-
pawel_1527
Spoko to umiem. Czyli jak już stworzę szablon w np. photoshop i zapiszę go jako dla web to potem otwieram w edytorze i pisze kod html?
Rzeczywiście umiesz...
Gdybyś umiał… To, nie było by tego tematu.
witam
ojej... jaki kod? z tego co mi wiadomo, jak wyeksportujesz odpowiednio to dostaniesz gotową stronę, i to niekoniecznie dobrze napisaną oraz zoptymalizowaną. Najlepiej jest sobie ustawić slice'y - dopiero potem exportować i budowac stronę...
btw: czytajac twoje posty dochodze do wniosku, że powinieneś zgodnie z zaleceniem Marka, poczytać i poszperać w sieci. to wszystko jest - chociazby w help'ie photoshopa
pozdrawiam
ojej... jaki kod? z tego co mi wiadomo, jak wyeksportujesz odpowiednio to dostaniesz gotową stronę, i to niekoniecznie dobrze napisaną oraz zoptymalizowaną. Najlepiej jest sobie ustawić slice'y - dopiero potem exportować i budowac stronę...
btw: czytajac twoje posty dochodze do wniosku, że powinieneś zgodnie z zaleceniem Marka, poczytać i poszperać w sieci. to wszystko jest - chociazby w help'ie photoshopa
pozdrawiam
-
pawel_1527
Marek_bf ja umiem podstawy i wiem jak sie tworzy w html-u, xhtml-u a jak nie wierzysz, to jest wyłącznie twoja sprawa i zajmij się odpowiedziami na zadane pytania Noooooobbbbiiiiieeeee!!!!!!!!
Yay Gree Dzięki za pomoc, ty umiesz odpowiadać na pytania, nie to co tamten PAJAC!!!!
Yay Gree Dzięki za pomoc, ty umiesz odpowiadać na pytania, nie to co tamten PAJAC!!!!
Skoro tak to po co to pytanie ?Marek_bf ja umiem podstawy i wiem jak sie tworzy w html-u, xhtml-u
Zwykłe <a href="... nie wystarczy ? Jeżeli to nie są podstawy to chyba ubiore sobie baletki i zmieniam zawód bo widać niedouczony jestem.No, a jak dodać funkcje szablonu np, aby po kliknięciu na button otwierała się jakaś strona?
Jak zapiszesz go do weba to czeka Cie dużo pracy. Osobiście sam zapisuje sobie elementy grafiki i wrzucam je w kod tak jak chce. Śpie spokojniej.Spoko to umiem. Czyli jak już stworzę szablon w np. photoshop i zapiszę go jako dla web to potem otwieram w edytorze i pisze kod html?
Wybacz ale jak czytam ten post to sam nie wierze.Marek_bf ja umiem podstawy i wiem jak sie tworzy w html-u, xhtml-u a jak nie wierzysz, to jest wyłącznie twoja sprawa
Nikt mu za to nie płaci, robi to z dobrej woli.zajmij się odpowiedziami na zadane pytania
http://dziecineo.prv.pl/ <-- poczytaj, między innymi o Tobie z tego co widze...Noooooobbbbiiiiieeeee!!!!!!!!
(...) nie to co tamten PAJAC!!!!
następnie CSS i standardy W3C żeby strona ładnie Ci się wyświetliła na wszystkich popularnych przeglądarkach...No, a jak dodać funkcje szablonu np, aby po kliknięciu na button otwierała się jakaś strona?
a następnie php i js żeby nie była to kolejna sztywna ładująca się pół dnia strona...
Co do PHOTOSHOPA to zapisywanie do weba to nie jest dobry pomysł bo często dsotaniesz całość w tabelkach co tymbardziej nie jest dobrym pomysłem. Dopiero CS3 z tego co pamiętam zapisuje do ramek z zewnętrznym plikiem CSS ale pootwieraj sobie takie dzieło na różnych przeglądarkach i efekt może Cie zaskoczyć.
Pozdrawiam
Gorylek
Drogi Pawełku, nie robią na mnie wrażenie rozkapryszonych dzieciaków. Jesteś cienki i tyle. Jednak dla zachowania poziomu Forum takich zachowań nie będę tolerował. Dlatego temat zamykam, a następny podobny przejaw mazgajstwa z Twojej strony potraktuje jako chęć opuszczenia przez Ciebie tego forum i opuszczenie to z chęcią Ci ułatwię.