Pomoc nagłówki

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
versus
Kontakt:

Pomoc nagłówki

Post autor: versus »

Witam.

Od dłuższego czasu przeglądam fora internetowe i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje zapytanie.

Mianowicie nie wiem jak wstawić na stronę nagłówki H1 i H2, tak żeby znajdowały sie one w tekście, ale w jednej linii.

Standardowo nagłówki są pisane powiększoną czcionką i znajdują się w oddzielnej linii. Mi zależy na ujęciu części tekstu strony i oznaczenia go jako nagłówek (H1, H2) w jednej linii.

Bardzo proszę o pomoc (możliwa odpłatność). Osoby chętne w skonstruowaniu tego kodu, proszę o info wraz z ceną za usługę na adres:
[email protected]
http://www.versus-odszkodowania.pl/
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Re: Pomoc nagłówki

Post autor: Marek_bf »

CSS:

Kod: Zaznacz cały

h1, h2 {
	font-size: 14px;
	display: inline;
	font-weight: normal;
}
P.S. Zadajesz pytanie na forum i na forum oczekuj pomocy, nie proś o prywatne lekcje. Jeśli już to pisz w dziale giełda.
versus
Kontakt:

Dzięki serdeczne!!

Wstawiłem i działa :-D
Proszę jeszcze o info, jak wyjustować tekst z H1. Wstawiłem allign="justify" ale nie działa. Pewnie coś źle robię.

Dzięki i pozdrawiam.
vloq
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: vloq »

Jak juz to align przez jedno "L". A lepiej jeszcze cssowy text-align. Uzywaj google.
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

CSS:

Kod: Zaznacz cały

div.main{
	width: 300px;
	height: auto;
	text-align: justify;
}
div.main h2, h1{
	display: inline;
	font-weight: normal;
	color: #000099;
}
HTML:
[xml]<div class="main">

<h1>Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer neque eu consectetuer pulvinar Nulla.</h1>

Nam lacinia Praesent Phasellus Phasellus Nam tristique tellus faucibus justo molestie. Risus sapien pede dolor turpis sapien justo quis libero Phasellus laoreet.

<h2>Consectetuer Vestibulum lacinia Nam Nullam nulla</h2>

tincidunt at et magna cursus. Et porttitor et ut adipiscing Pellentesque montes ante lorem convallis In. Leo Vestibulum eu.

</div>[/xml]
Polecam: http://www.kurshtml.boo.pl/
versus
Kontakt:

Dziękuję serdecznie.

Stronka http://www.kurshtml.boo.pl/index.html jest znana przeze mnie, ale mimo najszczerszych chęci nie byłem w stanie samemu temu sprostać.

Nie jestem profesjonalistą w tej dziedzinie. W innej owszem, mogę pomóc każdemu uczestnikowi forum.

p.s. co do wyrazu "allign" to pomyłkowo wpisałem 2x"L".

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ