www.khps.pl
-
lovestandards
www.khps.pl
jw. -->Wymęczona strona ;F
Interesują mnie przede wszystkim uwagi dot. kodu i grafiki (treść nie zależy/ała ode mnie).
Interesują mnie przede wszystkim uwagi dot. kodu i grafiki (treść nie zależy/ała ode mnie).
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 1:16 am przez lovestandards, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: www.khps.pl
Markup ładny ale wygląd ohydny.
Beznadziejne gradienty, brzydkie przyciski...
W Operze 8.5x menu nachodzi na lewą krawędź strony.
BTW.
Wyraziłem swoją opinię. Nienawidzę gradientów na stronach internetowych, które mają być estetyczne i czytelne, a z gradientów się źle czyta.
Beznadziejne gradienty, brzydkie przyciski...
W Operze 8.5x menu nachodzi na lewą krawędź strony.
BTW.
Wyraziłem swoją opinię. Nienawidzę gradientów na stronach internetowych, które mają być estetyczne i czytelne, a z gradientów się źle czyta.
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 2:34 pm przez 123456, łącznie zmieniany 3 razy.
-
lovestandards
lol, aż tak źle?123456 pisze:(...) ale wygląd ohydny.
wygląd ochydny
może nie aż TAK źle ale brzydkie to takie
i pod Firefoźem przyciski sie przemieszczają po najechaniu no chyba tak to byc nie miało co??
pozdro
i pod Firefoźem przyciski sie przemieszczają po najechaniu no chyba tak to byc nie miało co??
pozdro
"ohydnie" to jak dla mnie też przesada. Ale najlepiej nie wygląda. Nagłówek Ci się udał, ale reszta pasuje do niego jak pięść do oka. Poza tym pasuje do koła cybernetyków a nie historyków. Zmniejsz czcionkę, daj obramowania góra 2-3 piksele a nie wymyślne kilkudziesięciopikselowe obrazki, nie stosuj takich zcięć tylko prostokąty lub zaokrąglone prostokąty, jakieś proste gradienty (byle nie metaliczne). Wygląd możesz urozmaicić jakimiś zdjęciami - flagi, herby, stare akta itp. I albo się decydujesz na stronę 100% szerokości, albo o stałej szerokości. Wymieszanie - robienie nagłówka na całą stronę, a reszty na 800px to raczej nie najlepszy pomysł.
-
lovestandards
Może jednak zmienię te gradienty
Na buttony rzeczywiście nie miałem i nie mam pomysłu :{
Mamy wszechstronne zainteresowania
Próbowałem, wygląda jeszcze bardziej patetycznie :/
a to przesunięte menu w ognistym lisie i operze? chyba chodzi o to, że zakładka dot. strony którą właśnie użytkownik ogląda ma być wysunięta w prawo żeby użytkownik wiedział gdzie jest. Na takiej ogromnej stronie łatwo się zgubić :b
Dzięki za uwagi, myślę że już nikt więcej nie napisze bo zauważyłem, że tematy osiągające tu ok. 5 odpowiedzi zdychają szybko xD
Na buttony rzeczywiście nie miałem i nie mam pomysłu :{
kulmen pisze:Poza tym pasuje do koła cybernetyków a nie historyków.
Mamy wszechstronne zainteresowania
kulmen pisze:Wygląd możesz urozmaicić jakimiś zdjęciami - flagi, herby, stare akta itp.
Próbowałem, wygląda jeszcze bardziej patetycznie :/
Nagłowek też ma szerokość 800 (dokładniej 756px) tyle, że jest wkomponowany w czarne tło, po prostu nie lubię ram. Chciałem cały kontener o szer 756 wkomponować w czarne tło żeby oglądającym w 1024 zdawało się, że strona jednolicie wypełnia całą powierzchnię.kulmen pisze:I albo się decydujesz na stronę 100% szerokości, albo o stałej szerokości. Wymieszanie - robienie nagłówka na całą stronę, a reszty na 800px to raczej nie najlepszy pomysł.
a to przesunięte menu w ognistym lisie i operze? chyba chodzi o to, że zakładka dot. strony którą właśnie użytkownik ogląda ma być wysunięta w prawo żeby użytkownik wiedział gdzie jest. Na takiej ogromnej stronie łatwo się zgubić :b
Dzięki za uwagi, myślę że już nikt więcej nie napisze bo zauważyłem, że tematy osiągające tu ok. 5 odpowiedzi zdychają szybko xD
-
lovestandards
Niedawno całkowicie zmieniłem szatę graficzną więc liczę na nowe komentarze.
www.khps.pl
Musiałem to napisać pod moim ostatnim postem żeby odświeżyć.
www.khps.pl
Musiałem to napisać pod moim ostatnim postem żeby odświeżyć.
lay
W tej wersji podoba mi sie ten lay, pasuje mi do tematu, pomaga stworzyc odp. klimat.
Kod też niczego sobie. W prawej kol. nie podoba mi sie naglowek ( ze po prawej) , w menu troche myli ten hover, ale moze tak mialo to wygladac. a i tresc za bardzo przystaje do prawej. Moja ocena -5.
Powodzenia!
Kod też niczego sobie. W prawej kol. nie podoba mi sie naglowek ( ze po prawej) , w menu troche myli ten hover, ale moze tak mialo to wygladac. a i tresc za bardzo przystaje do prawej. Moja ocena -5.
Powodzenia!