Witam i czołem,
problem jest taki: chce wyłapać i przekierować wszystkie zapytania, które nie zostaną przepisane, czyli jesli ktos poda adres, którego ja nie przewidziałem w htaccessie, to wtedy jest przekierowywany na moja stone specjalna, odpowiednik 404.
Prawdziwym celem tego jest wylapanie bezposrednich odwolan do wszelkich (nawet istniejacych, poprawnych) plikow, np obrazkow:)
Wie ktos?
Pzdr i z gory thx
[htaccess] Przekierowanie gdy nie znaleziono dopasowania
Re: [htaccess] Przekierowanie gdy nie znaleziono dopasowania
rozumiem że własne strony błędów nie wchodzą w grę ?
jeśli tak to ja bymzrobił coś takiego:
ewentualnie jeśli używasz innego typu linków todopasuj tak, aby dowolny znak przekierowywal na Twój plik "plik.php" i załatwione, powinno działać
jeśli tak to ja bymzrobił coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
RewriteRule ........
..... # Tu masz te swoje wcześniejsze reguły
# Nowa reguła:
RewriteRule ^(.+)$ plik.php [NC, L]
Hej, dzieki za odp, niestety przy powyzszej probie mam:
Natomiast jesli usune spacje z kwadratowego nawiasu, to nie ma bledu, ale wszystkie, nawet poprawne adresy ida do plik.php...
Masz moze jeszcze jakis pomysl? Z gory thx
Kod: Zaznacz cały
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Masz moze jeszcze jakis pomysl? Z gory thx
bo w kwadratowym nawiasie nie powinno być spacji, możliwe że mi się wkleiła jeśli tak to sorki. a poprzednie reguły te wyżej mają takie zakończenie [NC,L] ?? bo każda z wyższych musi być zakończona flagą dalej nie idź to koniec, jesli tak jest zakończona to wtedy na końcu brana jest pod uwagę ta reguła która znajduje się na końcu pliku