[htaccess] Przekierowanie gdy nie znaleziono dopasowania

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
tmz
Nowy
Nowy
Kontakt:

[htaccess] Przekierowanie gdy nie znaleziono dopasowania

Post autor: tmz »

Witam i czołem,
problem jest taki: chce wyłapać i przekierować wszystkie zapytania, które nie zostaną przepisane, czyli jesli ktos poda adres, którego ja nie przewidziałem w htaccessie, to wtedy jest przekierowywany na moja stone specjalna, odpowiednik 404.
Prawdziwym celem tego jest wylapanie bezposrednich odwolan do wszelkich (nawet istniejacych, poprawnych) plikow, np obrazkow:)
Wie ktos?
Pzdr i z gory thx
Spanner
Kontakt:

Re: [htaccess] Przekierowanie gdy nie znaleziono dopasowania

Post autor: Spanner »

rozumiem że własne strony błędów nie wchodzą w grę ?

jeśli tak to ja bymzrobił coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

RewriteRule ........
..... # Tu masz te swoje wcześniejsze reguły
# Nowa reguła:
RewriteRule ^(.+)$ plik.php [NC, L]
ewentualnie jeśli używasz innego typu linków todopasuj tak, aby dowolny znak przekierowywal na Twój plik "plik.php" i załatwione, powinno działać
tmz
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: tmz »

Hej, dzieki za odp, niestety przy powyzszej probie mam:

Kod: Zaznacz cały

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Natomiast jesli usune spacje z kwadratowego nawiasu, to nie ma bledu, ale wszystkie, nawet poprawne adresy ida do plik.php...

Masz moze jeszcze jakis pomysl? Z gory thx
Spanner
Kontakt:

Post autor: Spanner »

bo w kwadratowym nawiasie nie powinno być spacji, możliwe że mi się wkleiła jeśli tak to sorki. a poprzednie reguły te wyżej mają takie zakończenie [NC,L] ?? bo każda z wyższych musi być zakończona flagą dalej nie idź to koniec, jesli tak jest zakończona to wtedy na końcu brana jest pod uwagę ta reguła która znajduje się na końcu pliku
ODPOWIEDZ