Proszę o pomoc!

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
wilku45
Kontakt:

Proszę o pomoc!

Post autor: wilku45 »

Wczoraj umieściłem stronkę na serwerze, jeszcze robię różne przeróbki, ale nie o to chodzi. Każdy plik sprawdzałem walidatorem przed umieszczeniem na serwerze i i był on zgodny z XHTML 1.0 transitional. Tyle, że po zapisaniu na serwerze po kolejnej walidacji występują błędy, a mianowicie dziwnym trafem w kodzie źródłowym strony umieszcza się jakby sam taki o to fragment:
<script type="text/javascript" language="JavaScript"><!--
document.write (unescape ('%3cscript type="text/javascript" '+' src="http://kropka.onet.pl/_s/kropka/r.js?id ... k=11&RR='+(new Date()).getTime()+'"%3e%3c/script%3e'));
//--></script>
umieszczony jest ona samej górze. Dlaczego się tak robi? Z góry dzięki za pomoc!
fan_pascala
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Proszę o pomoc!

Post autor: fan_pascala »

Hm, ktoś chyba jeszcze ma dostęp do twojego serwera. Usuń to jak najprędzej. Sprawdz czy masz czystego kompa.
vloq
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: vloq »

Coz, chyba hostingodawca dokleja ci to cudo, jesli dzialasz na darmowym serwerze, to norma, jesli zan placisz - dziwne. Trudno mi to rozczytac, ale to chyba cos zwiazanego ze statystykami.
Jesli potrzebowalbys czystego serwera, pod takiego sajta moge ci odstapic za free.
wilku45
Kontakt:

no ok, ale co mam dokładnie zrobić? wyczyścić serwer? Cholera - niby wszystko jest ok - nawet jak plik htm jest na serwerze i go sprawdzam jest ok, ale gdy jest walidowany lub patrze w zrodlo to jest ten głupi skrypt!
wilku45
Kontakt:

Wiesz - moze i masz racje! Serwer mam na republice, ale mam płatne konto - bo premium. Może jakbym wyłaczył statystyki to by to zniknelo, ale w sumei przeciez tez sa potrzebne!
vloq
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: vloq »

Jesli zalezy ci na validacji, to mozesz wylaczyc statystyki onetowskie i wrzucic sobie google.com/analytics, przy czym te ostatnie nie rozrozniaja zapytan z szukarek onetu i wp.
intol
Nowy
Nowy

Post autor: intol »

Kiedyś Lycos doklejał takie cuda, które uniemożliwiały wręcz korzystanie ze strony. Tak więc jak się jest usługodawcą, i dokleja coś do stron użytkowników, trzeba to robić z głową.
wilku45
Kontakt:

Dzięki za rady! skorzystałem z systemu statystyk w google, ale niestety cały czas mam doklejany kod, tyle, że inny i walidator to wykrywa. Najlepsze jest to, że jak zrezygnowałem ze statystyk w republice, to od razu mam reklamę przy otwieraniu mojej strony, a przecież płacę za nią i to w sumie nie aż tak mało!
ODPOWIEDZ