Proszę o pomoc!
Proszę o pomoc!
Wczoraj umieściłem stronkę na serwerze, jeszcze robię różne przeróbki, ale nie o to chodzi. Każdy plik sprawdzałem walidatorem przed umieszczeniem na serwerze i i był on zgodny z XHTML 1.0 transitional. Tyle, że po zapisaniu na serwerze po kolejnej walidacji występują błędy, a mianowicie dziwnym trafem w kodzie źródłowym strony umieszcza się jakby sam taki o to fragment:
<script type="text/javascript" language="JavaScript"><!--
document.write (unescape ('%3cscript type="text/javascript" '+' src="http://kropka.onet.pl/_s/kropka/r.js?id ... k=11&RR='+(new Date()).getTime()+'"%3e%3c/script%3e'));
//--></script>
umieszczony jest ona samej górze. Dlaczego się tak robi? Z góry dzięki za pomoc!
<script type="text/javascript" language="JavaScript"><!--
document.write (unescape ('%3cscript type="text/javascript" '+' src="http://kropka.onet.pl/_s/kropka/r.js?id ... k=11&RR='+(new Date()).getTime()+'"%3e%3c/script%3e'));
//--></script>
umieszczony jest ona samej górze. Dlaczego się tak robi? Z góry dzięki za pomoc!
-
fan_pascala
- Nowy

- Kontakt:
Re: Proszę o pomoc!
Hm, ktoś chyba jeszcze ma dostęp do twojego serwera. Usuń to jak najprędzej. Sprawdz czy masz czystego kompa.
Coz, chyba hostingodawca dokleja ci to cudo, jesli dzialasz na darmowym serwerze, to norma, jesli zan placisz - dziwne. Trudno mi to rozczytac, ale to chyba cos zwiazanego ze statystykami.
Jesli potrzebowalbys czystego serwera, pod takiego sajta moge ci odstapic za free.
Jesli potrzebowalbys czystego serwera, pod takiego sajta moge ci odstapic za free.
no ok, ale co mam dokładnie zrobić? wyczyścić serwer? Cholera - niby wszystko jest ok - nawet jak plik htm jest na serwerze i go sprawdzam jest ok, ale gdy jest walidowany lub patrze w zrodlo to jest ten głupi skrypt!
Wiesz - moze i masz racje! Serwer mam na republice, ale mam płatne konto - bo premium. Może jakbym wyłaczył statystyki to by to zniknelo, ale w sumei przeciez tez sa potrzebne!
Jesli zalezy ci na validacji, to mozesz wylaczyc statystyki onetowskie i wrzucic sobie google.com/analytics, przy czym te ostatnie nie rozrozniaja zapytan z szukarek onetu i wp.
Kiedyś Lycos doklejał takie cuda, które uniemożliwiały wręcz korzystanie ze strony. Tak więc jak się jest usługodawcą, i dokleja coś do stron użytkowników, trzeba to robić z głową.
Dzięki za rady! skorzystałem z systemu statystyk w google, ale niestety cały czas mam doklejany kod, tyle, że inny i walidator to wykrywa. Najlepsze jest to, że jak zrezygnowałem ze statystyk w republice, to od razu mam reklamę przy otwieraniu mojej strony, a przecież płacę za nią i to w sumie nie aż tak mało!