Uaktualnienie warstwy tekstowej w Photoshopie

Wszystko, co związane z grafiką, przygotowaniem projektów www, jej optymalizacją oraz tworzeniem reklam internetowych.
CreedOne

Uaktualnienie warstwy tekstowej w Photoshopie

Post autor: CreedOne »

Witam !!

Mam problem z warstwami tekstowymi w Photoshopie. Kolega zrobił projekt stronki i zapisał go w formacie .psd z warstwami, żeby można było ewentualnie wprowadzić jeszcze drobne poprawki.
Czcionkę, która została użyta w tym projekcie otrzymałem również od kolegi i zainstalowałem w systemie (jest to tylko jedna czcionka, reszta warstw tekstowych wykorzystuje standardowe czcionki z systemu). Problem występuje gdy chcę wczytać projekt. Przy wczytaniu pojawia się komunikat:

"Niektóre warstwy tekstowe mogą potrzebować uaktualnienia, zanim zostaną użyte jako wyjście wektorowe. Czy chcesz uaktualnić te warstwy teraz?"

I mam do wyboru "Nie" oraz "Uaktualnij"

1. Gdy skorzystam z uaktualnienia to zmieniają się ustawienie warstw, czyli np tekst jest podnoszony lekko do góry...no i w ten sposób lekko rozjeżdża mi się układ strony.
2. Gdy zrezygnuje z uaktualnienia, wtedy przy każdej z warstw tekstowych występuje wykrzyknik i nie mogą w ogóle edytować tych warstw tekstowych.

Gdyby ktoś znał przyczynę i rozwiązanie tego problemu to chętne skorzystam z pomocy.

Pozdrawiam
Yay Gree
Działa
Działa
Kontakt:

Re: Uaktualnienie warstwy tekstowej w Photoshopie

Post autor: Yay Gree »

czesc

zainstaluj sobie czcionki uzyte w projekcie, jeśli nie pomoże to daj znać.

pozdrawiam
robertx

Re: Uaktualnienie warstwy tekstowej w Photoshopie

Post autor: robertx »

hej daj znac czy pomogło bo mam podobny problem i nie wiem jak go rozwiązać
ODPOWIEDZ