strona i rozmieszczenie reklam AdSense do oceny

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
bartekastro

strona i rozmieszczenie reklam AdSense do oceny

Post autor: bartekastro »

Witam

Jestem nowy na tym forum. Chciałbym zaprezentować Wam swoją stronę i prosić o komentarze, rady, propozycje zmiany np. kodu HTML i CSS na lepszy i krótszy. Stronę napisałem w HTML 4.01 Strict i CSS

Strona dzieli się na dwa główne działy Astronomia i Fotografia. Działy poboczne to Programy, Tapety, Linki i kilka innych.

Na stronie wyświetlam reklamy google AdSense - chciałbym poznać waszą opinie na temat skuteczności ich rozmieszczenia.

http://www.astronomiahobby.prv.pl

Pozdrawiam
Bartek
konieczny
Nowy
Nowy

Re: strona i rozmieszczenie reklam AdSense do oceny

Post autor: konieczny »

Strona za szeroka i przy mniejszych rozdzielczościach jest poziomy pasek przewijania. Mało tego przy mniejszych rozdzielczościach nie widać menu i ktoś pomyśli, że to typowa strona wejściowa.
bartekastro

Pzy jakiej rozdzielczości i w jakiej przeglądarce?

konieczny pisze:Strona za szeroka i przy mniejszych rozdzielczościach jest poziomy pasek przewijania. Mało tego przy mniejszych rozdzielczościach nie widać menu i ktoś pomyśli, że to typowa strona wejściowa.
O jakich rozdzielczościach jest tu mowa, poniżej 1280x1024 czy poniżej 1024x768? Wydaje mi się, że rozdzielczość 800x600 jest już bardzo rzadko używana i może nie warto pod nią optymalizować, - może jestem w blędzie.
Strone starałem się zrobić pod rozdzielczość 1024x768 i wyższe.

Które menu (górne, lewe) nie wyświetla się przy niższej rozdzielczości i w jakiej przeglądarce?
konieczny
Nowy
Nowy

Post autor: konieczny »

Przy 1024x768 jest tak, że pojawia się pasek przewijania poziomego na dole a flaga wyboru języka angielskiego jest nieco pod paskiem przewijania pionowego.

Przy tej rozdzielczości widać tylko księżyc i dwie flagi a menu jest widoczne po przewinięciu strony
bartekastro

Dzięki za komentarze,

Postarałem się zmodyfikować stronę główną tak, aby przy 1024x768 nie pojawiał się pasek poziomego przewijania i aby menu było widoczne bez przewijania pionowego paska.
JediNet
Kontakt:

Post autor: JediNet »

Podobnie jak moi poprzednicy "strona za szeroka". Mi przeszkadza jeszcze zbyt dużo informacji na jednej podstronie. Kolejna rzecz to podmenu w dziale astronomia, to poziome na jasnym tle. Co tam robią: "Reklamy Google", "Zdjęcia ślubne" i "Ubrania"? To przecież nie ma związku z tematem podstrony. Menu boczne, pionowe do uporządkowania. Postaraj się trzymać tematu danego działu. Grafika jest dobra, ale na stronie panuje ogólny chaos. Widzę, że dużo tematów Cię interesuje, postaraj się je uporządkować. Zbyt dużo reklam i do tego w formie tekstowej. Przeszkadzają w czytaniu stronki. Jeśli chcesz umieszczać reklamy to zrób to w formie graficznej, ale nie przesadzaj z liczbą reklam.
ODPOWIEDZ