Kursy[książki]

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
marimarek
Nowy
Nowy

Kursy[książki]

Post autor: marimarek »

Prosiłbym bym was o podanie według was jakiś dobrych książek(kursów) ewentualnie stron na necie o 3 językach programowania, a mianowicie:C++, php i JavaScript.

Z tym, że php w mojej opinii znam(umiem) dosyć dobrze, więc potrzebuje czegoś bardziej zaawansowanego, C++ coś tam poczytałem, ale to tylko podstawy, więc potrzebowałbym właściwie jakąś książkę od podstaw, ale taką która na podstawach sie nie kończy, gdyż tym językiem chce się teraz zająć i chciałbym się jego dość dobrze nauczyć i dobrze by było, żeby w tej książce było coć jak w C++ tworzyć aplikacje w okienkach windows, bo jak do tej pory jak coś robie to wszytko mi sie w DOS-ie otwiera, no i o OpenGL-u, ale to tylko tak z grubsza. A jeśli chodzi o JavaScript to jakiś kursik o podstaw, bo to dość przydatny język, aczkolwiek niezbyt mnie interesuje, ale poznać chyba warto.

P.S-Najbardziej mnie interesuje dobra książka o C++.

P.S.2-Wiem, że spore wymagania mam, ale jak mam kupić książkę to dobrą, mam nadzieje, że coś mi polecicie. ;)
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Kursy[książki]

Post autor: 123456 »

marimarek
Nowy
Nowy

Re: Kursy[książki]

Post autor: marimarek »

Zapomniałem dodać, że z angielskim u mnie kiepsko i zapytać się co sadzicie o książce "Symfonia C++", bo słyszałem, że dobra.

Za podane tytuły dziekuję, jak ktoś zna jeszcze dobre to proszę podawać. ;)
ODPOWIEDZ