www.khps.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
lovestandards

www.khps.pl

Post autor: lovestandards »

jw. -->Wymęczona strona ;F

Interesują mnie przede wszystkim uwagi dot. kodu i grafiki (treść nie zależy/ała ode mnie).
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2007 1:16 am przez lovestandards, łącznie zmieniany 1 raz.
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: www.khps.pl

Post autor: 123456 »

Markup ładny ale wygląd ohydny.

Beznadziejne gradienty, brzydkie przyciski...

W Operze 8.5x menu nachodzi na lewą krawędź strony.

BTW.
Wyraziłem swoją opinię. Nienawidzę gradientów na stronach internetowych, które mają być estetyczne i czytelne, a z gradientów się źle czyta.
Ostatnio zmieniony śr lip 04, 2007 2:34 pm przez 123456, łącznie zmieniany 3 razy.
lovestandards

123456 pisze:(...) ale wygląd ohydny.
lol, aż tak źle?
kolofaza
Kontakt:

wygląd ochydny

Post autor: kolofaza »

może nie aż TAK źle ale brzydkie to takie
i pod Firefoźem przyciski sie przemieszczają po najechaniu no chyba tak to byc nie miało co??

pozdro
kulmen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: kulmen »

"ohydnie" to jak dla mnie też przesada. Ale najlepiej nie wygląda. Nagłówek Ci się udał, ale reszta pasuje do niego jak pięść do oka. Poza tym pasuje do koła cybernetyków a nie historyków. Zmniejsz czcionkę, daj obramowania góra 2-3 piksele a nie wymyślne kilkudziesięciopikselowe obrazki, nie stosuj takich zcięć tylko prostokąty lub zaokrąglone prostokąty, jakieś proste gradienty (byle nie metaliczne). Wygląd możesz urozmaicić jakimiś zdjęciami - flagi, herby, stare akta itp. I albo się decydujesz na stronę 100% szerokości, albo o stałej szerokości. Wymieszanie - robienie nagłówka na całą stronę, a reszty na 800px to raczej nie najlepszy pomysł.
lovestandards

Może jednak zmienię te gradienty ;)
Na buttony rzeczywiście nie miałem i nie mam pomysłu :{
kulmen pisze:Poza tym pasuje do koła cybernetyków a nie historyków.

Mamy wszechstronne zainteresowania ;)
kulmen pisze:Wygląd możesz urozmaicić jakimiś zdjęciami - flagi, herby, stare akta itp.

Próbowałem, wygląda jeszcze bardziej patetycznie :/

kulmen pisze:I albo się decydujesz na stronę 100% szerokości, albo o stałej szerokości. Wymieszanie - robienie nagłówka na całą stronę, a reszty na 800px to raczej nie najlepszy pomysł.
Nagłowek też ma szerokość 800 (dokładniej 756px) tyle, że jest wkomponowany w czarne tło, po prostu nie lubię ram. Chciałem cały kontener o szer 756 wkomponować w czarne tło żeby oglądającym w 1024 zdawało się, że strona jednolicie wypełnia całą powierzchnię.

a to przesunięte menu w ognistym lisie i operze? chyba chodzi o to, że zakładka dot. strony którą właśnie użytkownik ogląda ma być wysunięta w prawo żeby użytkownik wiedział gdzie jest. Na takiej ogromnej stronie łatwo się zgubić :b

Dzięki za uwagi, myślę że już nikt więcej nie napisze bo zauważyłem, że tematy osiągające tu ok. 5 odpowiedzi zdychają szybko xD
lovestandards

Niedawno całkowicie zmieniłem szatę graficzną więc liczę na nowe komentarze.
www.khps.pl

Musiałem to napisać pod moim ostatnim postem żeby odświeżyć.
prezes77r

lay

Post autor: prezes77r »

W tej wersji podoba mi sie ten lay, pasuje mi do tematu, pomaga stworzyc odp. klimat.
Kod też niczego sobie. W prawej kol. nie podoba mi sie naglowek ( ze po prawej) , w menu troche myli ten hover, ale moze tak mialo to wygladac. a i tresc za bardzo przystaje do prawej. Moja ocena -5.

Powodzenia!
ODPOWIEDZ