Dajemy sponsoring
-
akumulator
Dajemy sponsoring
Przymierzamy sie do odpalenia wydzielonego serwera tylko na sponsorowane serwisy www, serwer bedzie stal na szybkim laczu 100mbit i kazdy webmaster otrzyma dostep do panelu administracyjnego. Co wg Was powinien oferowac hosting sponsorowany, czego powinnismy sie wystrzegac itd, wszelkie opinie mile widziane, ewentualne zgloszenia prosze rowniez zamiescic na forum lub w PM 
zgloszenie
serwis: http://cm.gry-online.pl
potrzeba jak najwiecej miejsca
odwiedzin ok. 1000 dziennie
i chyba to wsio
potrzeba jak najwiecej miejsca
odwiedzin ok. 1000 dziennie
i chyba to wsio
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Dajemy sponsoring
A podacie jakieś szczegóły jakie seriwsy będą sponsorowane, jakie będziecie stawiali wymagania i jakie dajecie gwarancje (pewnie ich brak?) na hosting? Czy wprowadzone będą opłaty, może reklamy, jak to po prostu będzie zorganizowane?
JEśli chodzi o warunki to www.hitnews.pl jak bendziecie mieli takie same. To można liczyć na lawine próźb. 
-
akumulator
Narazie nie mamy konkretnych wytycznych co do tego jakie serwisy beda sponsorowane poniewaz nie wiemy kto sie zglosi, chcelibysmy przyjmowac wszystkich jesli tylko to bedzie mozliwe
Docelowo chcielibysmy zbudowac portal tematyczny ale nie wiem co wyjedzie z tych planow. Niezbyt rozumiem co masz na mysli mowiac o gwarancji? Na pewno nie przewidujemy zadnych oplat ani reklam, ewentualnie link do strony glownej czy do innych serwisow.
Kolego Inside, przykro mi ale nie znam warunkow hitnews.pl, bylbym wdzieczny za przyblizenie mi tych informacji
Kolego Inside, przykro mi ale nie znam warunkow hitnews.pl, bylbym wdzieczny za przyblizenie mi tych informacji
http://hitnews.pl/onas/wsweb.htm tu są opisane warunki
-
akumulator
Ale tak z czystej ciekawosci analizujac to co napisales chcialbym spytac, co widzisz zlego np w umieszczeniu bannera reklamowego na swoim serwisie w zamian za stabilny hosting z baza danych? Pomimo ze nigdy nie myslalem o zadnych reklamach to juz widze ze chcielibyscie wszystko dostac za free, to jest wlasnie smutne w tym kraju.
Chcialbym wogole przeprosic ze sie nie przedstawilem, mam na imie Marcin i mam 25 lat, mieszkam w Austrii, pracuje tam u duzego dostawcy internetu (www.chello.at). Od kilku dni przebywam u rodziny w Polsce, gdzie kuzyn podsunal mi wlasnie pomysl z hostingiem sponsorowanym ciekawych stron.
Przedstawie Wam elementy mojego biznesplanu (reszta niech pozostanie narazie tajemnica). Pracujac zagranica odlozylem troche pieniazkow ktorych czesc chcialbym zainwestowac w to przedsiewziecie, na poczatek zbierajac strony, potem tworzac z nich jedna spojna calosc (portal tematyczny). Teraz pewnie zapytacie jak mam zamiar zarabiac nie majac reklam
Otoz nie chce zarabiac na portalu, 'community' zebrane wokol serwisow portalowych ma sluzyc tylko i wylacznie do promocji moich stron ktore rowniez znajda sie w portalu. Beda to interesujace serwisy dla mlodych ludzi, wiecej nie powiem zeby konkurencja nie podchwycila pomyslu
) Mam nadzieje ze slowo community jest zrozumiale, niestety pomimo usilnych staran nie moge sobie przypomniec polskiego odpowiednika.
Przepraszam, za ewentualne bledy stylistyczne, niezbyt czesto mowie/pisze w jezyku polskim.
Chcialbym wogole przeprosic ze sie nie przedstawilem, mam na imie Marcin i mam 25 lat, mieszkam w Austrii, pracuje tam u duzego dostawcy internetu (www.chello.at). Od kilku dni przebywam u rodziny w Polsce, gdzie kuzyn podsunal mi wlasnie pomysl z hostingiem sponsorowanym ciekawych stron.
Przedstawie Wam elementy mojego biznesplanu (reszta niech pozostanie narazie tajemnica). Pracujac zagranica odlozylem troche pieniazkow ktorych czesc chcialbym zainwestowac w to przedsiewziecie, na poczatek zbierajac strony, potem tworzac z nich jedna spojna calosc (portal tematyczny). Teraz pewnie zapytacie jak mam zamiar zarabiac nie majac reklam
Przepraszam, za ewentualne bledy stylistyczne, niezbyt czesto mowie/pisze w jezyku polskim.
-
akumulator
Czytam o hitnews i sadze ze raczej ich nie przebijemy (no bo oferuja wszystko co mozliwe:)) ale gorsi tez nie bedziemy. No moze my bedziemy udostepniac panel administracyjny, tak ze kazdy webmaster bedzie mogl sobie sam wszystko zmieniac na koncie.
A kiedy jest planowany start serwera?
-
akumulator
Mysle ze gdzies do 2 tygodni 
-
akumulator
Ok, juz jestem zeby nie bylo ze temat umarl
Serwer bedzie skonfigurowany lada dzien (potezna maszyna dual xeon),
w miedzyczasie poprosze o zglaszanie sie chetnych na hosting, zgloszenia nalezy przysylac na adres [email protected]
podajac adres strony, ilosc odslon, ilosc miejsca, czy mysql i wszelkie inne dane ktore pomoga nam zobaczyc strone
w odpowiednim swietle. Jesli odbije wam poczte np z komunikatem 'no mailbox by that name' to prosze poslac maila po
raz drugi np na drugi dzien bo to konto jest narazie u znajomego i moze jeszcze nie byc zalozone
Ktos wczesniej
pytal o gwarancje, mysle ze w tej chwili mozemy dac gwarancje ze nie znikniemy aczkolwiek nie wiem w jaki sposob mialoby
to zostac wykonane, czekam na propozycje. Postaram sie w najblizszych dniach napisac szczegolowy opis co oferujemy, jakie
mamy plany rozwoju itd, tekst bedzie dostepny tylko dla osob hostujacych z nami. Jesli macie znajomych, nawet takich ktorzy
sa zadowoleni z hostingu to prosze dajcie im rowniez znac!! Jak moja skrzynka zacznie dzialac, jelsi to mozliwe prosilbym o
umieszczenie newsa na glownej stronie www.webinside.pl
w miedzyczasie poprosze o zglaszanie sie chetnych na hosting, zgloszenia nalezy przysylac na adres [email protected]
podajac adres strony, ilosc odslon, ilosc miejsca, czy mysql i wszelkie inne dane ktore pomoga nam zobaczyc strone
w odpowiednim swietle. Jesli odbije wam poczte np z komunikatem 'no mailbox by that name' to prosze poslac maila po
raz drugi np na drugi dzien bo to konto jest narazie u znajomego i moze jeszcze nie byc zalozone
pytal o gwarancje, mysle ze w tej chwili mozemy dac gwarancje ze nie znikniemy aczkolwiek nie wiem w jaki sposob mialoby
to zostac wykonane, czekam na propozycje. Postaram sie w najblizszych dniach napisac szczegolowy opis co oferujemy, jakie
mamy plany rozwoju itd, tekst bedzie dostepny tylko dla osob hostujacych z nami. Jesli macie znajomych, nawet takich ktorzy
sa zadowoleni z hostingu to prosze dajcie im rowniez znac!! Jak moja skrzynka zacznie dzialac, jelsi to mozliwe prosilbym o
umieszczenie newsa na glownej stronie www.webinside.pl
ja jestem zainteresowany ... maly serwisik jakies 600-700gb i 2,5 miliona odslon miesiecznie
mam nadzieje ze nie macie limitow na transfer?
malo smieszny jestes misz...
ja moze bylbym zainteresowany. Kontakt [email protected] lub gg: 1578781
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Smutek panuje na codzien i od świetaakumulator pisze:Ale tak z czystej ciekawosci analizujac to co napisales chcialbym spytac, co widzisz zlego np w umieszczeniu bannera reklamowego na swoim serwisie w zamian za stabilny hosting z baza danych? Pomimo ze nigdy nie myslalem o zadnych reklamach to juz widze ze chcielibyscie wszystko dostac za free, to jest wlasnie smutne w tym kraju.
.