Ocena strony
Ocena strony
Witam.
Bardzo proszę o oceny poniższej strony i jakiś komentarz. Co się podoba, a co jest nie tak.
Trzy Kolory - projektowanie stron
Z góry dzięki.
Bardzo proszę o oceny poniższej strony i jakiś komentarz. Co się podoba, a co jest nie tak.
Trzy Kolory - projektowanie stron
Z góry dzięki.
Re: Ocena strony
Szczerze mówiąc podoba mi się. Zarówno design jak i kod, rzadko się zdarza niebałaganiarska strona
jedyne co na pierwszy rzut oka mi nie przypasowało, to w stylu "urban flowers" ten biały napis w topie "trzy kolory" troszke taki ni wypiął ni przypiął
a w stylu "romantic" napis "witaj w naszym świecie". Jakoś tak mi odstają od reszty. Ale ogólnie wrażenie jak najbardziej pozytywne 
-
masterlool
- Nowy

No no... Strona VERY GOOD szczególnie ze strony designu... PS. masz może tą czcionkę którą jest napisane hasło "Trzy kolory"?? Jak byś miał i byś był w stanie podzielić się to ja bym bardzo prosił [email protected]
Według mnie, za szeroka grafika z lewej strony.Powinieneś ją zwęzić.Kolorystycznie O.K.
Na pierwszy rzut stornka ładne, nic dodać nic ując. Do dogłebnym wpatrywaniu sie pozmienialbym troszke, niewiem co ale rzeby ta st5rona tetnila rzyciem i nie chodzi mi wcale o jaskrawe kolorki.
Projekt ładny, może trochę smutny kolorystycznie, może trochę skromny, ale najważniejsze, że estetyczny i czytelny. Chociaż do strony o tej tematyce polecałbym więcej żywiołu i fotorealizmu, coś z 3D, efektowne grafiki lub zdjęcia.
Kod strony ładny.
Jednak tekst typu:
(babola masz w słowie konwencjonalne). Brzmi to trochę jak tłumaczenie swoich braków. Ale nie o to chodzi, dzisiaj coraz więcej ludzi korzysta z kafejek internetowych, połączeń internetowych w miejscu pracy czy też bezprzewodowego w centrach miast. Nie maja oni zainstalowanych i skonfigurowanych programów pocztowych albo z przyczyn bezpieczeństwa nie chcą z nich w pewnych miejsc korzystać. Właśnie dla nich powinien być formularz, bo paradoksalnie dbając o dobro klientów powodujesz, że przy pierwszym kontakcie ze stroną, będąc we wcześniej wspomnianych okolicznościach, zrezygnują z wysłania poczty i później w domu być może trafia już na całkiem inna ofertę.
Kod strony ładny.
Jednak tekst typu:
Trzeba poprzeć to jakimś portfolio inaczej klient nie uwierzy i odniesie się do tekstu jak do przechwałek.Nie zapominamy także o walorach artystycznych, gdyż wykonywane przez nas serwisy to prawdziwe dzieła sztuki.
Konwencjonalnie to będzie raczej poprzez Pocztę Polską.Moglibyśmy w tym dziale naszej witryny umieścić rozbudowany skrypt, za pomocą, którego mogliby państwo skontaktować się nami. Jednak bardzo cenny jest dla nas dobry kontakt z naszymi klientami. Cieszymy się jeszcze bardziej, gdy nasz zleceniodawca czuje, że jest traktowany indywidualnie. W końcu projektowanie stron to długotrwały proces, w który trzeba bardzo zaangażować obie strony współpracy. Właśnie, dlatego zdecydowaliśmy się na bardziej konwecjonalne formy kontaktu.
Oj chyba jednak doświadczenie brak. Przecież odpowiadasz na podany przez klienta e-mail i dalej prowadzicie korespondencję. I nadal on ma w nosie Wasz e-mail gdyż klika tylko na Odpowiedz a nie wstukuje go do programu. Całe założenie bez sensu. Rodzaj kontaktu powinien być wybrany przez Klienta, nie możesz „uszczęśliwiać” go na siłę.Z doświadczenia wiemy, iż adresy poczty elektronicznej, gdy jest wysyłana za pomocą różnego rodzaju skryptów, praktycznie nigdzie nie są zapisywane. Nasz klient komunikując się z nami w ten sposób nie zapamięta naszego adresu poczty elektronicznej, przez co wymiana informacji staje się nieco utrudniona.
Grupa „Trzy kolory” to zespół programistów, webmasterów, specjalistów od reklamy internetowej i artystów nowych mediów świadczący różnego rodzaju internetowe usługi. Nasza załoga składa się z wykształconych i doświadczonych w swoim fachu specjalistów.
Możemy się pochwalić, iż oferowane przez nas strony internetowe odznaczają się naprawdę wysoką jakością.
Jak wiemy to co się dzieje w przedsiębiorstwie jest istotne, ale obecnie szczególną uwage przywiazuje do tego co dzieje sie na zewnatrz, więc powiem tak: z takim podejsciem i taką stroną to moze macie szanse w jakiejs małej miejscowosci pod warunkiem ze jest w niej jakas firma.Nie zapominamy także o walorach artystycznych, gdyż wykonywane przez nas serwisy to prawdziwe dzieła sztuki.
czekam na nową wersję
ps. to tylko moja opinia i moje zdanie
pozdrawiam
Yay Gree:
Dzięki za analizę stronki. Wiele istotnych informacji mi udzieliłeś - szczególnie co do znaczenia kolorów.
Ale co do Twojej wypowiedzi mam kilka uwag:
1. Jesteśmy w stanie się porównać
2. To w jakim kolorze jest design zrobiony to już kwestia designu, a nie reklamy
Po to udostępniamy różne wersje WWW, aby klient mógł oglądać tą, która najbardziej mu pasuje.
3. Jak najbardziej jest to secesja (słowa absolwentki ASP)
Dzięki za analizę stronki. Wiele istotnych informacji mi udzieliłeś - szczególnie co do znaczenia kolorów.
1. Jesteśmy w stanie się porównać
2. To w jakim kolorze jest design zrobiony to już kwestia designu, a nie reklamy
3. Jak najbardziej jest to secesja (słowa absolwentki ASP)
cała przyjemnosc po mojej stroniem0czul pisze:Yay Gree:
nom z tego co teraz pokazujecie to raczej nie...m0czul pisze: 1. Jesteśmy w stanie się porównać![]()
a wiesz czemu stacja BP jest zielona? bo jak zaczeły wychodzic przekrety ze środowiskiem, to zeby podtrzymac zaufanie zmienili kolor stacji na zielony. wg twojej teori mozna zadac pytanie a czemu nie czarny albo różowy? po drugie po co robic coca-coli zieloną, czerwona i niebieska stronę skoro i tak wezmą czerwoną [80%]. Kolor ma gigantyczne znaczenie czy tego chcesz czy nie i wczesniej czy później to odczujesz.m0czul pisze: 2. To w jakim kolorze jest design zrobiony to już kwestia designu, a nie reklamyPo to udostępniamy różne wersje WWW, aby klient mógł oglądać tą, która najbardziej mu pasuje.
z tą reklama to sie nie zgodzę. Bo jak dla mnie reklama jest podstawową forma komunikacji marketingowej i jakby nie było jest szczególną formą procesu komunikacji waszej firmy [lub podobnego tworu (agencja sie to chyba nazywa
tzn. jesli jestem firma i szukam wykonawcy to albo pytam kogos aby mi polecił firme, jesli nie to szukam i 80% szukajacych patrzy na renomę [nagrody odznaczenia] potem wchodzi na stronę dalej i tam najlepiej jak to ładnie wygląda [a nie duzo pisze jak to my wiele umiemy i kim jestesmy], noi jak juz oczarowany poszukiwacz podziwia jakis klimatyczny design, nalepiej interaktywny, potem pierwsze co to szuka zakładki portfolio, noi to jest klucz jak znajdzie to oglada jak mu sie spodoba to szuka zakładki kontakt i tyle....
nom wiesz prezes banku centralnego (obecny) nie jest makroekonomistą (a to pierwsze kryterium powołania tej osoby) ale ma MBA i jest ekonomistą.m0czul pisze: 3. Jak najbardziej jest to secesja (słowa absolwentki ASP)
ale nie o to chodzi, moim zdaniem jesli robisz secesję to powinienes, przede wszystkim sam poogladać motywy secesyjne (jeden z moich ulubionych twórców Alfons Mucha ), do wykonania tego motywu uzyc wektorów (jakies fraktale?) i duzo bardziej płynnych wygięć, brak tam delikatnosci i ulotnosci, te kaształty są chaotyczne masywne i ponakładane na siebie.
Więc co? czekamy na redesign
pozdrawiam