katalogi QLWEB

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
Cherry
Nowy
Nowy

katalogi QLWEB

Post autor: Cherry »

czesc
Mam do Was takie pytanie, czy dodawanie strony do katalogów qlweb (czyli takich w których nie ma moderatorów, strona pojawia się natychmiast w katalogu) ma sens, tzn. czy wpływa to jakoś na pozycje w google, czy lepsze są takie katalogi w których są moderatorzy?

czy 20 wpisów do takich katalogów wystarczy by pagerank strony wzrósł z 0 na 1?

słyszałem że google blokuje nowe strony przez 90 dni od daty jej zaindeksowania i dopiero po tym okresie podnosi pozycję strony
azotox_o
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: katalogi QLWEB

Post autor: azotox_o »

qlweb (czyli takich w których nie ma moderatorów, strona pojawia się natychmiast w katalogu)
z tym to przesadziłeś :]
qlweb - są katalogi bez opieki ale to śmietniki :/
ale też jest wiele z moderacja np. moje ;)

i nie zdziw sie jak po dodaniu do qlweb moderator odrzuci twoja stronę

a co do ostatniego zdania to chyba cos źle usłyszałeś
Cherry
Nowy
Nowy

a ile takich wpisów do katalogów musiało by być, żeby google podniosło pagerank strony z 0 do 1 albo 2, 3 - 20, 30, 40 wpisów ?

a to że google zaniża w wynikach wyszukiwania nowe strony przez pierwsze 3 miesiące to na tym forum przeczytałem :?
Cherry
Nowy
Nowy

sorry, jeszcze 1 pytanie, masz moze liste dobrych darmowych katalogów, w których moderatorzy dodają strony w miarę szybko (max. tydzień :) ), bo czasem dodają nawet i po dwóch dniach, a
azotox_o
Nowy
Nowy
Kontakt:

żeby PR ci wzrosło musisz mieć z któryś tyś. linków :]

wejdź na ten Katalog stron i w stopce masz buttony do 4 dużych spisów katalogów

po co ci takie szybkie dodawania ?
dodasz na raz za dużo wpisów, nastepnie wszyscy ci zaakceptują stronę w tydzień i może to zostać uznawane za nie-naturalne linkowanie i zostanie nałożony jakis filtr na domenę :]
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Dokładnie. Poza tym nie masz się co spieszyć bo Google nie zmieni ci PR z dnia na dzień, cierpliwości ;>
Cherry
Nowy
Nowy

Poza tym nie masz się co spieszyć bo Google nie zmieni ci PR z dnia na dzień, cierpliwości
wiem, że nie zmieni

BTW: co sądzicie o tej ofercie http://www.allegro.pl/item157615662_poz ... wanie.html

jakby link nie działał to wklejam
Witam! Przedmiotem aukcji jest dodanie ręcznie adresu twojej strony do 250 katalgów, 1xPR6, 50xPR5, 200xPR4. Są to bardzo wysokie pagerangi, które silnie wypozycjonują twoją stronę na dane słowo lub frazę.

1.Na allegro znalazłem wiele ofert dodawania do tysięcy katalogów automatycznie?

Konkurencja dodaje automatycznie twoją stronę do tysięcy katalogów, lecz większość tych katalogów ma PR od 0 do 2. Warto wiedzieć, że:

1 x PR6 = 5490 x PR1
1 x PR5 = 915 x PR1
1 x PR4 = 153 x PR1

2. Dlaczego ręcznie?

Dbamy o swoich kilentów, chcemy aby ich strony były jak najwyżej w wynikach wyszukiwarek. Korzystanie z automatycznych programów katalogowania jest przez Google zabronione. Twoja strona może zostań "zbannowana" i wyświetlana na szarym końcu listy wyników. W myśl zasady: "Nie ma cię w google, nie istniejesz" - nie możemy na to sobie pozwolić :-)

3. Po co wogóle katalogować stronę?

Wyniki google działają na zasadzie poręczenia. Im więcej portali, wortali z twoim adresem strony i jej opisem (Naprzykład: "www.onet.pl - serwis informacyjny. Znajdziesz tu dużo ciekawych informacji") tym bardziej twoja strona jest doceniana i respektowana na wynikach Google.pl

Dlatego proszę po zalicytowaniu o podanie mi adresu twojej strony i jej opisu, oraz podanie słowa lub frazy, na które chcesz wypozycjonować swoją stronę.

(Naprzykład: strona o mieszkaniach w Opolu - fraza: "mieszkania Opole")

Aby zwiększyć twoje szanse w jak najlepszych wynikach, co 10 katalogów odwracamy frazy ( w tym przykładzie: fraza będzie brzmiała "Opole mieszkania")

3. Jak wygląda pozycjonowanie?

Codziennie nasi ludzie dodają twoją stronę do 10 katalagów. Frazy na przemian, aby zwiększyć podatność na dane słowa. Linki w katalogach, będą umieszczone dożywotnio.

i jeszcze 1 pytanie, dlaczego zapisujac sie do farmy linkow, mija stron awansuje w google juz po 3 dniach, przecież linkow do mojej strony jest tylko kilka
Cherry
Nowy
Nowy

i jeszcze jedno, nie wiecie czy administratorzy, akceptują dodawanie mapy strony, bo ja mam wszystko we flashu, tylko mapę w html i moim zdaniem promować mapę strony
123456
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: 123456 »

co sądzicie o tej ofercie
serwis aukcyjny pisze:9,99 zł za sztukę
25 wystawionych
dodanie ręcznie adresu twojej strony do 250 katalgów
25 * 250 = 6250 - linkow do umieszczenia w katalogach
9.99 * 25 = 249.75zl - zarobek dla kolesia

Napisze tylko jedno: ja bym ponad sześciu tysiecy linkow za 250zl nie skatalogował recznie.
Chociaz moze interesuje go wolontariat. :wink:
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: koziolek »

Niekoniecznie :) Może ręcznie oznacz tylko wklepanie linku do robota... lub, o zgrozo, facet posiada 250 katalogów o wspólnej bazie danych... Jednak ja bym się przyjrzał ofercie bo jest ciekawa. Stosunkowo tania i zawsze można w razie czego gościowi przyłożyć za nie wypełnienie umowy dając negatyw na allegro.

offtop:
Założyć np. 250 katalogów ze wspólną bazą. I tylko trzepać kasę na dodawaniu "ręcznym" do 250 katalogów.... pomyślmy:
[sql]
Insert into strony (nazwa, link, opis, kat_id) values ('strona jasia', 'www.stronajasia.pl', 'Strona jasia', 1);
[/sql]

i wpada:
1 link * 1zł *250 katalogów = 250 złotych
czas około 1sekundy... i tak zawsze jesteśmy do przodu... :)
Ktoś tak próbował?
Cherry
Nowy
Nowy

Ja półtora tygodnia temu zainwestowalem 20 zł. w to http://www.kataloguj.net-4all.com/ dodawałem po 5-8 stron dziennie przez tydzien, przedwczoraj nie dodałem więc wczoraj dałem 20, patrzę w google, a moje strona spadla z 120 pozycji na 180, i nie wiem czy dodawac dalej czy zacząć promować inną stronę a tą olać.
A wszystkie katalogi do których dodałem moją stronę mają PG0, to niewiem czy nie lepiej dodać do katalogu, który ma PR 6 niż do kilku tysięcy co mają PR1, a u gościa mam jeszcze 50 z PR5
azotox_o
Nowy
Nowy
Kontakt:

Cherry pisze:Ja półtora tygodnia temu zainwestowalem 20 zł. w to http://www.kataloguj.net-4all.com/ dodawałem po 5-8 stron dziennie przez tydzien, przedwczoraj nie dodałem więc wczoraj dałem 20, patrzę w google...
jak juz tak kombinujesz to proponuje Ci ...
http://allegro.pl/item157018193_pozycjo ... otow_.html

jak by co to pisz na [email protected] ;)
versus
Kontakt:

Post autor: versus »

Więc powiadacie, że zbyt szybkie dodawanie stron do katalogów może zaszkodzić?
intol
Nowy
Nowy

Post autor: intol »

Ja sądzę, że Google przede wszystkim skupia się na tym, żeby "omijać" takie katalogi. Więc sam pomyśl, czy takie działanie jest racjonalne.

Podbijanie PR to trochę gra w kotka i myszkę. Nie zawsze wiesz, jaką moc ma link z jakiej strony.
neeon
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: neeon »

@intol skrypt nie jest niczemu winien ...
ODPOWIEDZ