Na ile powinienem się wycenić przy uzupełnianiu bazy firmy?

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
tomekf

Na ile powinienem się wycenić przy uzupełnianiu bazy firmy?

Post autor: tomekf »

Witam,

Dostałem propozycję na wklepanie kilkuset (może nawet kilka tysięcy) pozycji dla dość dużej firmy zajmującej się sprzedażą artykułów bhp na terenie całego kraju. Moim zadaniem będzie mniej więcej podanie poniższych danych przy każdym z artykułów:

- wrzucenie zdjęć (w tym ewentualne wykonanie zdjęć i obróbka),
- rozmiarów,
- dostępnych kolorów,
- rodzaju materiału, z którego jest wykonany produkt,
- krótkiego opisu w stylu, co to i jakie ma zastosowanie,
- ceny itd.

Z czasem moim zadaniem będzie stworzenie indywidualnych katalogów z artykułami dla konkretnych firm, które będą się logować na stronie.

Wszystko wskazuje, że powyższe dane będę miał w większości przygotowane do wrzucenia na stronę, resztę będę musiał zbierać sam. Tyle przynajmniej usłyszałem przez telefon. Bliższy czas realizacji nieznany, ale chyba dość krótki, bo strona miała być gotowa do marca :roll:

I teraz najważniejsze dla mnie i zleceniodawcy pytanie: ile mogę zaśpiewać za wklepanie jednej pozycji ? Jedyne, co mogę jeszcze dodać to, że strona zrobiona jest całkowicie we flashu przez profesjonalną firmę.

Liczę na Waszą pomoc. Jutro mam spotkanie, na którym mam się "określić" :P

Pozdrawiam
marlonk
Nowy
Nowy

Re: Na ile powinienem się wycenić przy uzupełnianiu bazy firmy?

Post autor: marlonk »

ja wlasnie znalazlem oferte pracy podobna do Twojej...tyle tylko ze warunki sa juz ustralone 5zl/h tez wklepywanie do bazy danych roznych rzeczy. Nie wiem tylko jak ilosciowo i tresciowo to wyglada
gustaww
Kontakt:

Post autor: gustaww »

5 zł / h to strasznie mało
marlonk
Nowy
Nowy

za wklepywanie paru rzeczy do komputera po szkole ? pewnie ze malo ale tez i malo sie napracujesz
koziolek
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: koziolek »

5/zł za godzinę to nie jest godna stawka... co najmniej 8zł/h :) Czyli tyle co za rozdawanie ulotek :)
marlonk
Nowy
Nowy

dla mnie godne wynagrodzenie to 35zl/h jak w anglii ;) ale co z tego ? jak ktos chce dorobic to nie bedzie czekal na sikniecie manna z nieba tylko wezmie sie do roboty :)
ODPOWIEDZ