[opinie] Czy jest jeszcze miejsce na nowa wyszukiwarkę?
[opinie] Czy jest jeszcze miejsce na nowa wyszukiwarkę?
Witam
Kilka dni temu uruchomiłem w internecie nową wyszukiwarkę http://www.infostolica.pl
Chciałbym się Was spytać czy istnieje jeszcze miejsce na rynku reklamowym na nową wyszukiwarkę?
Infostolica.pl jest wyszukiwarką w której użytkownik może w 100% pozycjonować swój link. Czy według Was "jawne" pozycjonowanie linku przez samych autorów stron, poprzez określanie słów kluczowych oraz wagi danego słowa, poprawi czy pogorszy jakość wyników wyszukiwania?
Chciałbym dodać iż każde przekierowanie odejmuje kilka punktów z konta autora strony, dlatego z założenie nie opłaca się dodawać słów najbardziej popularnych tylko te, które są najbardziej zbliżone tematycznie do danej strony.
Kilka dni temu uruchomiłem w internecie nową wyszukiwarkę http://www.infostolica.pl
Chciałbym się Was spytać czy istnieje jeszcze miejsce na rynku reklamowym na nową wyszukiwarkę?
Infostolica.pl jest wyszukiwarką w której użytkownik może w 100% pozycjonować swój link. Czy według Was "jawne" pozycjonowanie linku przez samych autorów stron, poprzez określanie słów kluczowych oraz wagi danego słowa, poprawi czy pogorszy jakość wyników wyszukiwania?
Chciałbym dodać iż każde przekierowanie odejmuje kilka punktów z konta autora strony, dlatego z założenie nie opłaca się dodawać słów najbardziej popularnych tylko te, które są najbardziej zbliżone tematycznie do danej strony.
-
Dawid Kulbaka
- Administrator
- Kontakt:
Re: [opinie] Czy jest jeszcze miejsce na nowa wyszukiwarkę?
Witam,
Miałbym spore wątpliwości czy to jest wyszukiwarka czy jakiś katalog stron WWW. W szczególności gdy dotarłem do tego:
Mógłbyś na stronie, lub tu na forum napisać i wyjaśnić na czym będzie całość polegać, bo są tam zwroty nie janse (płatne doładowanie? limit?)
Co do reklamy - na przykładzie tej wersji testowej chyba ciężko. Musiałbyś wg mnie zorganiozować katalog pełno wartościowych stron i to baaardzo spory, aby mógł cieszyć się jakimś zainteresowaniem. Bardzo ciężko będzie to osiągnąć, bo Google, Szukaj w Onet i WP to prawie cały rynek wyszukiwawczy (i reklamowy), a im nie da się dorównać.
Miałbym spore wątpliwości czy to jest wyszukiwarka czy jakiś katalog stron WWW. W szczególności gdy dotarłem do tego:
Co do jawności pozycjonowania - wg taki 'bajer", bo wg mnie w każdej szukarce w Polsce istnieje możliwość pozycjonowania i osoby, które tym się zajmują doskonale o tym wiedzą.# adres serwisu nie może być aliasem WWW
# serwis nie może być umieszczony na bezpłatnym serwerze
Mógłbyś na stronie, lub tu na forum napisać i wyjaśnić na czym będzie całość polegać, bo są tam zwroty nie janse (płatne doładowanie? limit?)
Co do reklamy - na przykładzie tej wersji testowej chyba ciężko. Musiałbyś wg mnie zorganiozować katalog pełno wartościowych stron i to baaardzo spory, aby mógł cieszyć się jakimś zainteresowaniem. Bardzo ciężko będzie to osiągnąć, bo Google, Szukaj w Onet i WP to prawie cały rynek wyszukiwawczy (i reklamowy), a im nie da się dorównać.
Witam
Pozdrawiam
Igor
Katalog stron to chyba zbiór linków pogrupowanych tematycznie. Tutaj takiego pogrupowania nie ma.Miałbym spore wątpliwości czy to jest wyszukiwarka czy jakiś katalog stron WWW.
Niby tak, tylko że nie masz gwarancji pozycji Twojego linku w wyszukiwarce. W Infostolica.pl sam ustalasz na której pozycji ma być Twój link.Co do jawności pozycjonowania - wg taki 'bajer", bo wg mnie w każdej szukarce w Polsce istnieje możliwość pozycjonowania i osoby, które tym się zajmują doskonale o tym wiedzą.
Każde przekierowanie to odjęcie punktów z konta. Dzięki punktom możesz pozycjonować swoją stronę w wynikach wyszukiwania poprzez zwiększania wartości poszczególnych słów kluczowych. Koszt przekierowania to suma wartości słów kluczowych. Na początku każdego miesiąca wszystkie konta będą doładowywane punktami.Mógłbyś na stronie, lub tu na forum napisać i wyjaśnić na czym będzie całość polegać, bo są tam zwroty nie janse (płatne doładowanie? limit?)
Pozdrawiam
Igor
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
wygląda fajnie tylko szkoda ze nie dziala 
Witam
Dlaczego napisałeś że nie działa? Wszytko działa.
Jeżeli jakaś funkcja nie działa, napisz która.
Pozdrawiam Igor
Dlaczego napisałeś że nie działa? Wszytko działa.
Jeżeli jakaś funkcja nie działa, napisz która.
Pozdrawiam Igor
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
A co jak wielu ustawi link na tej samej pozycji ?IgorP pisze: Niby tak, tylko że nie masz gwarancji pozycji Twojego linku w wyszukiwarce. W Infostolica.pl sam ustalasz na której pozycji ma być Twój link.
I ile może kosztować przekierowanie użytkownia na stronę ?
Dlaczego nie można tam nic znaleźć...
Cieżko będzie skłonić internautow do korzystania z tej wyszukiwarki jak jest google lub onet i jego katalogi.
-
Mayhen
- Nowy

- Kontakt:
Właśnie tam byłem i stąd te pytanie gydz tamte odpowiedzi są kórtko mowiąc zbyt ogólnikowe.
Witam
Pozdrawiam
Nie ma takiej mozliwości.A co jak wielu ustawi link na tej samej pozycji ?
Minimum 6 punktówI ile może kosztować przekierowanie użytkownika na stronę ?
Ta wyszukiwarka charakteryzuje się jakością i dokładności wyszukiwania, dlatego myślę że ci którzy chcą znaleźć serwis o konkretnej tematyce, zapewne będą zadowoleni z wyników wyszukiwania.Cieżko będzie skłonić internautow do korzystania z tej wyszukiwarki jak jest google lub onet i jego katalogi.
Pozdrawiam
-
Krzysztof Sziwa
mnie sie ta wyszukiwarka nie podoba, nie mozna wsumie nic ciekawego znalezc...
Witam
Pozdrawiam
Pewnie dlatego że działa od kilku dni i nie zawiera jeszcze zbyt pokaźnej bazy linków.mnie sie ta wyszukiwarka nie podoba, nie mozna wsumie nic ciekawego znalezc...
Pozdrawiam
Witam
Przeanalizowałem wszystkie opinie poruszone na forum jak również wyrażone w listach
czego wynikiem są zmiany wprowadzone w serwisie.
1. Zostaje zniesiony wymóg wpisywania dwóch słów kluczowych w celu wyszukania strony.
2. Możliwość dodawania stron umieszczonych na serwerach bezpłatnych. Warunkiem jaki musi spełnić serwis to atrakcyjna szata graficzna i/lub zawartość merytoryczna.
3. Możliwość dodawania strony bez umieszczonego na niej adresu email podanego podczas rejestracji. Warunek - adres email musi jednoznacznie wskazywać na właściciela strony np. [email protected]
Pozdrawiam
Przeanalizowałem wszystkie opinie poruszone na forum jak również wyrażone w listach
1. Zostaje zniesiony wymóg wpisywania dwóch słów kluczowych w celu wyszukania strony.
2. Możliwość dodawania stron umieszczonych na serwerach bezpłatnych. Warunkiem jaki musi spełnić serwis to atrakcyjna szata graficzna i/lub zawartość merytoryczna.
3. Możliwość dodawania strony bez umieszczonego na niej adresu email podanego podczas rejestracji. Warunek - adres email musi jednoznacznie wskazywać na właściciela strony np. [email protected]
Pozdrawiam
-
peterson
- Przelotem

- Kontakt:
witam
teraz dziala
wczesniej cos nie chcialo
a sa jakies strony juz dodane? bo chcialem zobaczyc jak wyglada prezentacja wynikow???
przeczytalem wszystko ale nadal nie wiem co ma byc tam platne a co nie ??
teraz dziala
wczesniej cos nie chcialo
a sa jakies strony juz dodane? bo chcialem zobaczyc jak wyglada prezentacja wynikow???
przeczytalem wszystko ale nadal nie wiem co ma byc tam platne a co nie ??
Witam
www komputer gsm wirusy
Pozdrawiam
Wpisz jednocześnie:a sa jakies strony juz dodane? bo chcialem zobaczyc jak wyglada prezentacja wynikow???
www komputer gsm wirusy
Pozdrawiam
Witam
Chciałby się Was zapytać co myślicie o nowej nazwie dla wyszukiwarki a mianowicie webstart.pl
Pozdrawiam
Chciałby się Was zapytać co myślicie o nowej nazwie dla wyszukiwarki a mianowicie webstart.pl
Pozdrawiam