[opinie] Czy jest jeszcze miejsce na nowa wyszukiwarkę?

Pomoc z zakresu opracowania strategii dla funkcjonowania komercyjnych serwisów internetowych, wprowadzania płatnych treści, a także uczestnictwa w programach partnerskich dla webmasterów.
IgorP

[opinie] Czy jest jeszcze miejsce na nowa wyszukiwarkę?

Post autor: IgorP »

Witam

Kilka dni temu uruchomiłem w internecie nową wyszukiwarkę http://www.infostolica.pl

Chciałbym się Was spytać czy istnieje jeszcze miejsce na rynku reklamowym na nową wyszukiwarkę?

Infostolica.pl jest wyszukiwarką w której użytkownik może w 100% pozycjonować swój link. Czy według Was "jawne" pozycjonowanie linku przez samych autorów stron, poprzez określanie słów kluczowych oraz wagi danego słowa, poprawi czy pogorszy jakość wyników wyszukiwania?

Chciałbym dodać iż każde przekierowanie odejmuje kilka punktów z konta autora strony, dlatego z założenie nie opłaca się dodawać słów najbardziej popularnych tylko te, które są najbardziej zbliżone tematycznie do danej strony.
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: [opinie] Czy jest jeszcze miejsce na nowa wyszukiwarkę?

Post autor: Dawid Kulbaka »

Witam,

Miałbym spore wątpliwości czy to jest wyszukiwarka czy jakiś katalog stron WWW. W szczególności gdy dotarłem do tego:
# adres serwisu nie może być aliasem WWW
# serwis nie może być umieszczony na bezpłatnym serwerze
Co do jawności pozycjonowania - wg taki 'bajer", bo wg mnie w każdej szukarce w Polsce istnieje możliwość pozycjonowania i osoby, które tym się zajmują doskonale o tym wiedzą.

Mógłbyś na stronie, lub tu na forum napisać i wyjaśnić na czym będzie całość polegać, bo są tam zwroty nie janse (płatne doładowanie? limit?)

Co do reklamy - na przykładzie tej wersji testowej chyba ciężko. Musiałbyś wg mnie zorganiozować katalog pełno wartościowych stron i to baaardzo spory, aby mógł cieszyć się jakimś zainteresowaniem. Bardzo ciężko będzie to osiągnąć, bo Google, Szukaj w Onet i WP to prawie cały rynek wyszukiwawczy (i reklamowy), a im nie da się dorównać.
IgorP

Witam
Miałbym spore wątpliwości czy to jest wyszukiwarka czy jakiś katalog stron WWW.
Katalog stron to chyba zbiór linków pogrupowanych tematycznie. Tutaj takiego pogrupowania nie ma.
Co do jawności pozycjonowania - wg taki 'bajer", bo wg mnie w każdej szukarce w Polsce istnieje możliwość pozycjonowania i osoby, które tym się zajmują doskonale o tym wiedzą.
Niby tak, tylko że nie masz gwarancji pozycji Twojego linku w wyszukiwarce. W Infostolica.pl sam ustalasz na której pozycji ma być Twój link.
Mógłbyś na stronie, lub tu na forum napisać i wyjaśnić na czym będzie całość polegać, bo są tam zwroty nie janse (płatne doładowanie? limit?)
Każde przekierowanie to odjęcie punktów z konta. Dzięki punktom możesz pozycjonować swoją stronę w wynikach wyszukiwania poprzez zwiększania wartości poszczególnych słów kluczowych. Koszt przekierowania to suma wartości słów kluczowych. Na początku każdego miesiąca wszystkie konta będą doładowywane punktami.

Pozdrawiam
Igor
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

wygląda fajnie tylko szkoda ze nie dziala :)
IgorP

Witam
Dlaczego napisałeś że nie działa? Wszytko działa.
Jeżeli jakaś funkcja nie działa, napisz która.

Pozdrawiam Igor
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

IgorP pisze: Niby tak, tylko że nie masz gwarancji pozycji Twojego linku w wyszukiwarce. W Infostolica.pl sam ustalasz na której pozycji ma być Twój link.
A co jak wielu ustawi link na tej samej pozycji ?
I ile może kosztować przekierowanie użytkownia na stronę ?

Dlaczego nie można tam nic znaleźć...

Cieżko będzie skłonić internautow do korzystania z tej wyszukiwarki jak jest google lub onet i jego katalogi.
IgorP

Witam

Zapraszma do działu FAQ
http://www.infostolica.pl/?pan=7
Mayhen
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mayhen »

Właśnie tam byłem i stąd te pytanie gydz tamte odpowiedzi są kórtko mowiąc zbyt ogólnikowe.
IgorP

Witam
A co jak wielu ustawi link na tej samej pozycji ?
Nie ma takiej mozliwości.
I ile może kosztować przekierowanie użytkownika na stronę ?
Minimum 6 punktów
Cieżko będzie skłonić internautow do korzystania z tej wyszukiwarki jak jest google lub onet i jego katalogi.
Ta wyszukiwarka charakteryzuje się jakością i dokładności wyszukiwania, dlatego myślę że ci którzy chcą znaleźć serwis o konkretnej tematyce, zapewne będą zadowoleni z wyników wyszukiwania.

Pozdrawiam
Krzysztof Sziwa

Post autor: Krzysztof Sziwa »

mnie sie ta wyszukiwarka nie podoba, nie mozna wsumie nic ciekawego znalezc...
IgorP

Witam
mnie sie ta wyszukiwarka nie podoba, nie mozna wsumie nic ciekawego znalezc...
Pewnie dlatego że działa od kilku dni i nie zawiera jeszcze zbyt pokaźnej bazy linków.

Pozdrawiam
IgorP

Witam

Przeanalizowałem wszystkie opinie poruszone na forum jak również wyrażone w listach :-) czego wynikiem są zmiany wprowadzone w serwisie.

1. Zostaje zniesiony wymóg wpisywania dwóch słów kluczowych w celu wyszukania strony.

2. Możliwość dodawania stron umieszczonych na serwerach bezpłatnych. Warunkiem jaki musi spełnić serwis to atrakcyjna szata graficzna i/lub zawartość merytoryczna.

3. Możliwość dodawania strony bez umieszczonego na niej adresu email podanego podczas rejestracji. Warunek - adres email musi jednoznacznie wskazywać na właściciela strony np. [email protected]

Pozdrawiam
peterson
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: peterson »

witam

teraz dziala

wczesniej cos nie chcialo

a sa jakies strony juz dodane? bo chcialem zobaczyc jak wyglada prezentacja wynikow???

przeczytalem wszystko ale nadal nie wiem co ma byc tam platne a co nie ??
IgorP

Witam
a sa jakies strony juz dodane? bo chcialem zobaczyc jak wyglada prezentacja wynikow???
Wpisz jednocześnie:

www komputer gsm wirusy

Pozdrawiam
IgorP

Witam
Chciałby się Was zapytać co myślicie o nowej nazwie dla wyszukiwarki a mianowicie webstart.pl
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ