[Dyskusja] Rozpowszechnienie stron Flash w Polsce

Tematy, które tyczą się webmasterstwa, a nie pasują do konkretnych działów.

Czy jesteś za rozpowszechnianiem stron Flash w Polsce?

Tak
4
36%
Nie
5
45%
Obojętne
2
18%

Liczba głosów: 11

krzychos7
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Dyskusja] Rozpowszechnienie stron Flash w Polsce

Post autor: krzychos7 »

Stig pisze:
krzychos7 pisze:Może powstał ale według mnie liczy się to w jaki sposób jest wykorzystywany. A .gif-ów nie zastąpił bo są one częściej wykorzystywane do animacji.
(...) Bardzo zaciekawiłeś mnie stwierdzeniem, iż GIFy wykorzystywane są cześciej (od czego?) do animacji - jest to Twoje osobiste odczucie, czy jednak możesz to udowodnić?
Może to i moje osobiste spostrzeżenie ale na większości stron jakich bywam (nie mówię że profesjonalnych) grafiki są .gif-ami.
Nie wspominając o blogach których twórcy nierzadko chyba niewiedzą o istnieniu .png i zapominają o .jpg.
Stig pisze:
krzychos7 pisze:błąd ortograficzny (ja nic do tego nie mam ale mi zwracali uwagę)
Jestem ciekaw, w którym miejscu w wyrazie "możlwiości" widzisz błąd ortograficzny, gdyż ja dostrzegam tam jedynie literówkę?
No wiem że pomyliłem sie z tym 'ortograficznym'. Chodziło mi że w ogóle błąd. A to że mały (wręcz maleńki porównując błędami i literówkami moich znajomych na GG, no i moich też).

Jakby co dalszą dyskusje proponuje prowadzić przez prywatne wiadomości lub w oddzielnym temacie.
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

krzychos7 pisze:Może to i moje osobiste spostrzeżenie ale na większości stron jakich bywam (nie mówię że profesjonalnych) grafiki są .gif-ami.
Nie wspominając o blogach których twórcy nierzadko chyba niewiedzą o istnieniu .png i zapominają o .jpg.
Skoro więc jest to Twoje nieudowodnione spostrzeżenie to niekoniecznie musi być ono prawdziwe. Nie możemy odpowiadać za błędne użycie dostępnych technologii, wynikające najczęściej z braku należytej, elementarnej wiedzy w danej dziedzinie lub (gorzej) braku chęci zdobycia takiej widzy. Lepiej więc odwoływać się do profesjonalnych, porządnych przykładów i źródeł - świadczy to o Twoim profesjonaliźmie.
krzychos7
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: krzychos7 »

Ja nie powiedziałem że jestem profesjonalistą (szczególnie jako webmaster, ponieważ ja podążyłem drogą programowania w c++, ale i tak dużych sukcesów nie odnoszę, konkretnie jeszcze się kształcę) a moje spostrzeżenia są takie jakie można nabyć przeglądając różne strony.
Tak poza tym ja wyraziłem swoja opinie. Ponieważ mówię co widze.

Jednak teraz sądzę iż tę dyskusje trzeba albo kontynuować na osobnym poście albo poprzez wiadomości prywatne.
ODPOWIEDZ