Video problem

Technologia Flash, czyli animacja na potrzeby stron WWW to świat daleko odbiegły od zwykłego programowania i kodu. Zapytaj o pomoc i podziel się z nami Twoimi problemami z zakresu Flasha.
beny

Video problem

Post autor: beny »

Witam

Mam problem z zaimportowaniem video do flasha MX 2004. Niewiemczegoale importuje siębez dzwięku????? pomijam jakąś opcję po drodze??

ma ktoś z was namiar na jakiegoś tutka albo flaka jak zrobić playera video i pole gdzie film ma być odtwarzany??? czyli na przyciski sterujace mckiem z filmem.flv
jaycop
Nowy
Nowy

Re: Video problem

Post autor: jaycop »

Jesli chodzi o import i dzwiek to sprawdz kodowanie audio pliku wideo.

A sterowanie :) proste jak drut :)
beny

jak to sprawdzić? albo jakiego kodeka użyć?
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Jakiego formatu jest plik, jaki kodek to są informacje istotne, pod prawym przyciskiem myszy we właściwościach możesz zobaczyć kodek video, poszukaj też w google kiedyś widziałem program wyświetlający informację o kodekach, ale nie pamiętam jego nazwy przeszukaj: TO. Jeżeli to nie pomoże.

Napisz ile film ma MB jak mało to może go udostepnij.

Samo sterowanie najlepiej jest zrobić gotowym media komponentem, który jest we Flash MX 2004
beny

Witam

Już się uporałem z impotowaniem dzięki za pomoc, coś miałem poprzestawiane w ustawieniach importu.

Nie wiem jeszcze jak zrobić, żeby sterować mc z klipem .flv (klip muzyczny), czyli zrobić przycisk play, stop, pauza noi przede wszystkim pasek postępu strumieniowania klipu.
Nie chce korzystać z komponentu bo jest on mało estetyczny.
Macie namiar na jaiegoś tutka???

EDIT:
cjodzi mi ocoś takiego jak jest na tej stronie - dział video http://www.lesheitan.com/
Marek_bf
Administrator
Kontakt:

Post autor: Marek_bf »

Strona była robione we Flashu 8 i są tam zastosowane jego standardowe media komponenty, co prawda F8 posiada wiele skórek do tego komponentu, ale i w MX 2004 można zadając sobie trochę trudu edytować wygląd komponentów:
Trzeba otworzyć C:\Program Files\Macromedia\Flash MX 2004\en\Configuration\ComponentFLA\Halo Theme i przenieść z biblioteki MC HaloTheme do pliku, w którym będzie komponent, później trzeba edytować tak jak nam pasuje poszczególne elementy. Trzeba się trochę napracować, ale albo się coś chce mieć, albo nie :)
beny

Dzięki....coś da się wymodzić. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ