Witam
Mam problem z zaimportowaniem video do flasha MX 2004. Niewiemczegoale importuje siębez dzwięku????? pomijam jakąś opcję po drodze??
ma ktoś z was namiar na jakiegoś tutka albo flaka jak zrobić playera video i pole gdzie film ma być odtwarzany??? czyli na przyciski sterujace mckiem z filmem.flv
Video problem
Re: Video problem
Jesli chodzi o import i dzwiek to sprawdz kodowanie audio pliku wideo.
A sterowanie
proste jak drut 
A sterowanie
jak to sprawdzić? albo jakiego kodeka użyć?
Jakiego formatu jest plik, jaki kodek to są informacje istotne, pod prawym przyciskiem myszy we właściwościach możesz zobaczyć kodek video, poszukaj też w google kiedyś widziałem program wyświetlający informację o kodekach, ale nie pamiętam jego nazwy przeszukaj: TO. Jeżeli to nie pomoże.
Napisz ile film ma MB jak mało to może go udostepnij.
Samo sterowanie najlepiej jest zrobić gotowym media komponentem, który jest we Flash MX 2004
Napisz ile film ma MB jak mało to może go udostepnij.
Samo sterowanie najlepiej jest zrobić gotowym media komponentem, który jest we Flash MX 2004
Witam
Już się uporałem z impotowaniem dzięki za pomoc, coś miałem poprzestawiane w ustawieniach importu.
Nie wiem jeszcze jak zrobić, żeby sterować mc z klipem .flv (klip muzyczny), czyli zrobić przycisk play, stop, pauza noi przede wszystkim pasek postępu strumieniowania klipu.
Nie chce korzystać z komponentu bo jest on mało estetyczny.
Macie namiar na jaiegoś tutka???
EDIT:
cjodzi mi ocoś takiego jak jest na tej stronie - dział video http://www.lesheitan.com/
Już się uporałem z impotowaniem dzięki za pomoc, coś miałem poprzestawiane w ustawieniach importu.
Nie wiem jeszcze jak zrobić, żeby sterować mc z klipem .flv (klip muzyczny), czyli zrobić przycisk play, stop, pauza noi przede wszystkim pasek postępu strumieniowania klipu.
Nie chce korzystać z komponentu bo jest on mało estetyczny.
Macie namiar na jaiegoś tutka???
EDIT:
cjodzi mi ocoś takiego jak jest na tej stronie - dział video http://www.lesheitan.com/
Strona była robione we Flashu 8 i są tam zastosowane jego standardowe media komponenty, co prawda F8 posiada wiele skórek do tego komponentu, ale i w MX 2004 można zadając sobie trochę trudu edytować wygląd komponentów:
Trzeba otworzyć C:\Program Files\Macromedia\Flash MX 2004\en\Configuration\ComponentFLA\Halo Theme i przenieść z biblioteki MC HaloTheme do pliku, w którym będzie komponent, później trzeba edytować tak jak nam pasuje poszczególne elementy. Trzeba się trochę napracować, ale albo się coś chce mieć, albo nie
Trzeba otworzyć C:\Program Files\Macromedia\Flash MX 2004\en\Configuration\ComponentFLA\Halo Theme i przenieść z biblioteki MC HaloTheme do pliku, w którym będzie komponent, później trzeba edytować tak jak nam pasuje poszczególne elementy. Trzeba się trochę napracować, ale albo się coś chce mieć, albo nie
Dzięki....coś da się wymodzić. Pozdrawiam