[Strona] emidio.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Togo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Strona] emidio.pl

Post autor: Togo »

emidio pisze:Zapraszam do opinii :roll:
Ehh... :-D

A co do strony :
Strona jest dobrze rozwiazana technioznie i widac ze na action script sie znasz, ale za to graficznie jest kiepsko. Zbyt jednolite kolory, zdecydowanie za mały kontrast.
Popracuj nad grafika bo to słaby punkt tej strony.

Mam nadzieje ze ta strona nie jest z jakiegoś szablonu...
Panikkk
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Panikkk »

Pierwsze skojarzenie, to interfejs gry, przez zwartą konstrukcję i pixelowe fonty.

Jaskrawozielone napisy napewno ożywiają stronę, ale jak dla mnie za mało kontrastów i mało rozświetleń.

Monochromatyczność w tym przypadku nie jest atutem.Odciąłbym cały dokument od tła właśnie poprzez zmianę jego koloru.
viraptor
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: viraptor »

Wygląd ładny - nawet bardzo. Przejścia przyjemne.
To mogę powiedzieć po tym, jak stronę przeglądnąłem... Natomiast jakbym na nią trafił i nie miał jej oceniać, to zobaczyłbym tylko stronę główną z powodu:
1. muzyki - ja wiem co lubię słuchać, ale twórcy większości stron nie wiedzą, więc po co mi wciskają coś co im się podoba? szczególnie jak ja ich stronę chcę zobaczyć, a nie posłuchać?
2. pikania menu - jak to wyłączyć?
3. czasu ładowania - po tak długim czasie ładowania naprawde można spodziewać się czegoś lepszego
4. nieczytelnej czcionki... - męczy po kilku linijkach tekstu
5. poziomych pasków pionowego przewijania 8O
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

emidio pisze:
pether_23 pisze: Czy słyszałeś kiedykolwiek w życiu o czymś takim jak standardy sieciowe?
Twoja opinia powinna być usunięta przez moderatora, w większości nie ma nic wspólnego z tematem.
Nie widzę racjonalnych przesłanek ażeby usuwać tego posta. Została w nim zawarta konstruktywna krytyka na temat ocenianej strony, a więc jest on jak najbardziej na temat.
emidio pisze:Rownocześnie mogła by wygladać tak:
"...nigdy nie umiałem flasha, nie umiem, nie lubie i nie chce umieć."
Obawiam się, że to spora nadinterpretacja.
emidio pisze:XHTML + CSS są na czasie, nawet bardzo, ale głównie w serwisach internetowych.
Witryn internetowych nie rozgranicza się na to za pomocą jakich technik są zbudowane, lecz jaki zakres funkcjonalności posiadają. XHTML i CSS służą do budowy witryn internetowych każdego typu, nie tylko serwisów internetowych.
emidio pisze:Flash SŁUŻY DO ROBIENIA STRON, ale takich które prezentują mniej treści.
Flash służy do tworzenia animacji wektorowych, nie zaś do tworzenia stron - polecam artykuł "Flash: 99% Bad" wybitnego specjalisty z zakresu usability Jakoba Nielsena. Mimo upływu lat wiele wad tam opisanych wciąż istnieje.
emidio pisze:To nie były słowa krytyki tylko jakieś gadanie o własnych upodobaniach.
To jest krytka.
Stig
Administrator

Post autor: Stig »

emidio pisze:Mysle, że znalazło by się tez specjalistów którzy by napisali ksiązke "Flash: 99% good".
Powątpiewałbym w klasę owych specjalistów...
emidio pisze:Rozumiem, że wygodniej tworzyć strony w html (czytaj. php, xhtml, css),
chociaż by ze względu na dostepność,
ale nie znaczy to że Flash się nie nadaje.
Nie wiem jak wygodniej tworzyć, bo znam tylko jeden sposób (XHTML i CSS), ale wiem jak wygodniej oglądać, odbierać - a to jest ważniejsze.
emidio pisze:Admin też Flasha nie lubi flasha? spoko :P
Nie lubi jego złego zastosowania. Bardzo do gusty przypadają mi np. filmy robione za pomocą tej technologii :)
emido pisze:Jakbym dzisiaj robił stronę na pewno nie byłaby we Flashu,
a już na pewno nie w całości we Flashu,
ale flasha umiem, lubie, i tak zostanie.
Z tego wynika, że chyba jednak rozumiesz dlaczego nie należy robić całych stron we Flashu, i bardzo dobrze. Też lubię Flash'a, ale jak wspomniałem, zastosowanego do odpowiednich celów.
ODPOWIEDZ