[JS] Województwo wyświetlane po kodzie pocztowym

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
pbern
Nowy
Nowy

[JS] Województwo wyświetlane po kodzie pocztowym

Post autor: pbern »

Witam,

jak w temacie,
czy komus moze obil sie gdzies jakis skrypt ktory po kodzie pocztowym wyswietla wojewodztwo ?
atom
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [JS] Województwo wyświetlane po kodzie pocztowym

Post autor: atom »

Szczerze mówiąc nigdzie o to się nie obiłem :P

Ale generalnie możnaby to zrobić tak: przechowujesz tablice w której trzymasz wartości: minZip, maxZip, nazwaWojewodztwa (dla uproszczenia w JS dla każdej z wartości możesz mieć osobną tablicę). Jeśli chcesz sprawdzić dla danego zipCode jakie to województwo, przeszukujesz tablicę i znajdujesz takie nazwaWojewodztwa dla którego zipCode >=minZip && zipCode <=maxZip.

Trzeba tylko napisać taką funkcję wyszukującą i wypełnić tablicę odpowiednimi wartościami (myślę że można gdzieś znaleźć takie przedziały kodów pocztowych - ale nie szukałem).
pbern
Nowy
Nowy

Re: [JS] Województwo wyświetlane po kodzie pocztowym

Post autor: pbern »

wlasnie w tym problem, ze z tego co wiem to nie bedzie min i max, a losowe wartosci.. ;/ dlatego chcialem sie dowiedziec czy ktos kiedys takie rozwiazanie wdrazal
ODPOWIEDZ