[Szukam] Hosting pod mediaWIKI

Wymiana doświadczeń i krytyka firm oferujących hosting i domeny internetowe.
ODPOWIEDZ
cheli
Kontakt:

[Szukam] Hosting pod mediaWIKI

Post autor: cheli »

Poszukuje hosting pod media wiki . Jaki wg. was powinny byc parametry konta (wielkosc konta - nie wiem ile taka strona zrzera miejsca ). wiadomo php+mysql itd. Jesli jeszcze mozecie to napiszcie namiary najakis dobry hosting czy to darmowy czy platny. Najlepiej by bylo aby byl tani szybki....... itd . sami zreszta wiecie. Zwracam sie do was bo jestescie najlepiej obeznani. Sam nie mam zbytnio czasu aby sie porozgladac. Za odpowiedzi z gory dziekuje
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Szukam] Hosting pod mediaWIKI

Post autor: Sensej »

Wszystko zależy jaki ruch planujesz mieć i ile osób w jednym momencie będzie on-line. Jest to ściśle związane z szybkością działania serwera i transferem jaki będzie zjadał serwis.

Widamomo, że miejsca dużo nie potrzeba bo to w zasadzie będzie sam tekst. Jeżeli dopiero startujesz i na początku będziesz eksperymentował ze stroną to polecam netlook.pl. Później w miarę rozwoju i zapotrzebowania można się zawsze przenieść.
cheli
Kontakt:

Post autor: cheli »

Zastanawialem sie aby zalozyc konto w serwisie http://hosted.pl/ pakiet BIG. Tylko nie wiem na co mam zwracac najbardziej uwage. Wszystkie rzeczy sa zapisane w bazie danych i czy pod tym wzgledem powienienem sie rozgladac po firmach hostingowych?? czy transfer miesieczny czy baza danych czy miejsce na koncie??. Druga rzecz to serwis (mam nadzieje) jest na miare ogolnopolska i to dosyc powazna sprawa dlatego nie wiem i nie zdaje sobie sprawy jak bardzo wielkie moze byc zapotrzebowanie.
Mateusz Bogolubow
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Mateusz Bogolubow »

moim zdaniem nie oplaca sie kupowac serwera "na zaś"... znajac zycie zawsze mozesz zwiekszyc pakiet bez doplat - z tym nigdy nie bedzie problemu...

radze postawic serwis i przekonac sie na własnej skórze - to tylko i wylacznie moje zdanie... decyzje zostawiam Tobie
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Sensej »

Chodzi głównie o to by mieć serwer wirtualny z jak najmniejszymi ograniczeniami. Najlepiej gdybyś miał możliwość zakładania baz danych bez ograniczeń. W przypadku wiki grafiki praktycznie nia ma więc i transfer w początkowej fazie nie będzie duży. Ilość miejsca też nie ma większego znaczenia 100 MiB powinno w zupełności wystarczyć.

Tak jak pisał przedmówca, zanim zacznie się jakiś konkretniejszy ruch na stronie, minie kilka miesięcy. Z dnia na dzień nie będziesz miał tysięcy wizyt, to nie tak. Kup sobie na początek coś taniego i w miarę rozwoju serwisu będziesz mógł przejść na wyższy pakiet.
WróżeKAnnconY

Post autor: WróżeKAnnconY »

napisz do mnie na [email protected] To Ci przyślę fajną ofertę ;)
ODPOWIEDZ