[CSS] Skąd ten odstęp?

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
Marcin Kalisz
Nowy
Nowy

[CSS] Skąd ten odstęp?

Post autor: Marcin Kalisz »

projekt jest tutaj: www.a3-design.pl/termo

górna grafika wyświetlana jest poprawnie... spód tej grafy (może dosyć cudacznie to uciąłem, ale mniejsza z tym) znajduje się w divie "bottom", który ma wysokość 30px. Poniżej natomiast mamy div "content" z trzema floatowanymi kolumnami. I tu problem - nie wiedzieć czemu "content" pojawia się około dwukrotnie niżej. Być może to "bottom" się rozciąga, a może pojawia się tajemniczy margines. Kombinowałem już z atrybutami margin-top i bottom, do wszystkich "zainteresowanych" divów. Nic nie pomaga. Jedynie IE wyświetla dobrze, co znaczy, że jest źle :)

Wiem, że pozbyłbym się problemu wycinając całkowicie "content" ale zależy mi na dolnej belce położonej zawsze poniżej całości - zostawiając gołe floaty musiałbym wcisnąć jakiś dolny obrazek w kolumny, a tego nie chcę.
ODPOWIEDZ