[Projekt] www.zdjecia.pl/altvision/projekty.html
[Projekt] www.zdjecia.pl/altvision/projekty.html
Oceńcie proszę ten projekt. Proszę o bardzo konkretne uwagi.
http://www.zdjecia.pl/altvision/projekty.html
http://www.zdjecia.pl/altvision/projekty.html
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 12:25 pm przez katarycka, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [Projekt] www.dorycki.pl/altvision/projekty.html
Nie jest dobrze.
Strasznie prosta nawigacja i do tego we flashu, przez co większość wyszukiwarek nie znajdzie twoich podstron.
Jak się decydujesz na flasha to, albo efekt, albo praktyka, a tutaj nie ma nic.
Twarz w Topie słabo wklejona.
Niepotrzebny pasek "przelotu" w Topie, tylko psuje logo.
Motywy z laptopami już są dawno przejedzone.
Musisz jeszcze sporo tutaj pozmieniać.
Strasznie prosta nawigacja i do tego we flashu, przez co większość wyszukiwarek nie znajdzie twoich podstron.
Jak się decydujesz na flasha to, albo efekt, albo praktyka, a tutaj nie ma nic.
Twarz w Topie słabo wklejona.
Niepotrzebny pasek "przelotu" w Topie, tylko psuje logo.
Motywy z laptopami już są dawno przejedzone.
Musisz jeszcze sporo tutaj pozmieniać.
Re: [Projekt] www.zdjecia.pl/altvision/projekty.html
Dzięki za odzew.Oprócz przyciskow fleszowskich będą również zwykłe w stopce.Co znaczy prosta nawigacja, prostota zawsze wydawała mi sie zaleta a nie wadą.Laptop, fakt banał,ale co innego dla firmy którą zajmuje sie oprogramowaniem i chce cos bardzo prostego i bez fajerwerkow.Może masz jakiś niebanalny pomysł.Dlaczego zle wklejona twarz,co Cię konkretnie razi ?
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 12:36 pm przez katarycka, łącznie zmieniany 1 raz.
Wg mnie wogóle tej twarzy tam nie powinno być.
Źle wklejona bo widać cały kwadrat.
Źle wklejona bo widać cały kwadrat.
Twarz ma związek z nazwa firmy. Dzięki.
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 12:34 pm przez katarycka, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do menu stworzonego za pomocą Flasha to polecam przeczytać krótką notatkę pt. "Menu we Flash = BARDZO zły pomysł!" z serwisu osiolki.net.
Nietrafiona kolorystyka. Czcionka szeryfowa to też nie był dobry pomysł.
Nawet w nic nie klikałem, bo mnie odrzuciło.
Nawet w nic nie klikałem, bo mnie odrzuciło.
Kolor może Ci sie nie podobać , albo może być żle dobrany, ale nie rozumiem jak może by nie trafiony? Czy ten typ strony określa jakiś jedynie słuszny kolor? Nie napisałeś nic konkretnego.Tyle samo wiem, co przed Twoją oceną.
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 12:26 pm przez katarycka, łącznie zmieniany 1 raz.
zobacz chociażby jak wyglada ta strona
http://www.eszablony.pl/szablony-stron-10367.html
a teraz spojrz na swoje dzieło
i sobie odpowiedz co jest w nim nie tak :]
...
http://www.eszablony.pl/szablony-stron-10367.html
a teraz spojrz na swoje dzieło
i sobie odpowiedz co jest w nim nie tak :]
...
Źle dobrany, czyli nietrafiony. Jest cos takiego jak kolorystyka branżowa. W Twoim projekcie zastsowano kolory dobre dla przychodni, salonu kosmetycznego, SPA.katarycka pisze:Kolor [...] może być żle dobrany, ale nie rozumiem jak może by nie trafiony? .
azotox_o zadał Ci dobre pytanie.
Strona do generalnej przeróbki:(
Jeżeli mówisz że jest coś takiego jak kolorystyka branżowa to jest to dla mnie konkret.To jest cenna uwaga, z której wyciągnę wnioski.Staram się sobie odpowiedzieć na pytanie azotox_o.Co innego analizować czyjąś pracę (zagraniczne wzory nad którymi pracuje zespół ludzi od fotografii, html, flesha, grafiki) , a co innego zrobić cos swojego z tego czym się dysponuje.Na pewnym etapie pracy przestaje się widzieć cokolwiek, dlatego potrzebne jest spojrzenie kogoś z zewnątrz .Zmienię tę stronę.Odpowiedzcie mi na jedno pytanie, co zostawilibyście z tego co jest? Przynajmniej jedna rzecz.Nie dysponuje studiem fotograficznym w którym mogę zrobić dowolne zdjęcie jakie sobie wymarzę.Dysponuję bardzo ograniczonym
materiałem w ramach którego chce zrobić coś swojego.
materiałem w ramach którego chce zrobić coś swojego.
zobacz jeszcze raz na ten lay ^^^
tam jest napisane
a top można zrobić samemu ( jak sie umie ) albo wykorzystać foto z darmowych stron np. http://www.sxc.hu
z tego co widze to Ty nie znasz sie zbytnio na tym :/ i na obsłudze progrosów graficznych
nie chodzi tu o bajery tylko o estetyke
w tworzeniu stron trzeba mieć troche samo krytyki
tam jest napisane
tym programem zrobisz taka sama grafike oprócz animacji i bedzie OKEZalecane oprogramowanie do edycji:
* Adobe Photoshop 7+;
a top można zrobić samemu ( jak sie umie ) albo wykorzystać foto z darmowych stron np. http://www.sxc.hu
z tego co widze to Ty nie znasz sie zbytnio na tym :/ i na obsłudze progrosów graficznych
nie chodzi tu o bajery tylko o estetyke
w tworzeniu stron trzeba mieć troche samo krytyki
chciałbym powiedziec ci co zostawic ale niestety jak dla mnie nic takiego nie widzekatarycka pisze:...co zostawilibyście z tego co jest? Przynajmniej jedna rzecz.
Nie tylko w przypadku Twojej strony, ale wielu podawanych do oceny na tym forum - na tym polega robienie stron, na współpracy osób biegłych w dziedziniach, które zostały przez Ciebie wymienione. Dlatego efekty są miłe dla oka i funkcjonalne.katarycka pisze:zagraniczne wzory nad którymi pracuje zespół ludzi od fotografii, html, flesha, grafiki
Kodujesz, poproś grafika o layout. Jestes grafikiem, spiknij sie z koderem. Potrzebujesz dynamiki, skontaktuj się z flashowcem.
Rezultaty wychodzenia poza swoją specjalność są później dość bolesne dla przyszłego widza, czy użytkownika strony. I w końcu, sam autor naraża się na złośliwe uwagi.
Robienie stron w pojedynkę wymaga niemałego talentu i lat doświadczenia.