[Problem] Niepomyślna rejestracja w Google

Zagadnienia związane z pozycjonowaniem stron WWW, reklamą kontekstową i linkami sponsorowanymi. Dyskutujemy robotach wyszukiwarek, skuteczności, pomysłach i nowych trendach związanych z promowaniem stron WWW w wyszukiwarkach.
tomu

[Problem] Niepomyślna rejestracja w Google

Post autor: tomu »

Witam serdecznie,

mam problem, z którym borykam się już od jakiegoś czasu. Stworzyłem witrynę:

http://ramayana-tours.de

starając się trzymać standardów xhtml. Wszystkie jej podstrony pomyślnie przechodzą walidację doctypów odpowiednio: frameset i transitional, jednakże mam problem z jej rejestracją w google.

Modyfikowałem ją na różne sposoby, lecz ciągle jest ona odrzucana przez googlebota.

Testując stronę w tekstowych przeglądarkach links i lynx, bez problemu mogę dostać się do każdej podstrony witryny.

Witryna zbudowana jest z ramki, w jednej z nich jest applet javy z muzyką, a w drugiej główna zawartość. W kodzie użyłem szeregu obrazków z mapami typu poly.

Jest to niemiecka strona i zdecydowałem się na użycie w niej kodowania utf-8. Unicode jest również obecny w zawartości meta-znaczników "keywords" i "description".

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam.

Przeniesiony z Web Standards
Sensej
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [Problem] Niepomyślna rejestracja w Google

Post autor: Sensej »

tomu

Re: [Problem] Niepomyślna rejestracja w Google

Post autor: tomu »

Tego właśnie potrzebowałem: )

Już po kilkunastu godzinach strona główna jest dostępna na google. Czekam jeszcze na indeksacje pozostałych podstron spisanych w pliku mapy strony, ale to z pewnością kwestia czasu.

Dzięki za cynk,

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ