Witam, chciałbym umieścić na stronce www, swoje imię i nazwisko jednak nie chciałbym zeby dane te były zauważone przez jakąś wyszukiwarkę.czy da się jakoś ukryć te dwa słowa przed wyszukiwarkami?
z góry dziękuje za pomoc!
1. W temacie, korzystając z tagów, określaj charakter topicu [poprawiony]
2. Swoim topicom nadawaj treściwe, precyzyjne i sensowne tytuły - temat "da się to zrobić???" w żadnym stopniu nie precyzuje zawartości wątku [poprawione]
3. Zawsze staraj się trafnie wybierać dział, w którym umieszczasz swój topic [poprawione]
4. Stosuj pojedyńczy znak pytajnika (Forum to nie Gadu-Gadu) [poprawione]
Przeniesiony z Technologie WWW - cz. 1 Client-side (HTML, CSS, JAVA SCRIPT)
[Pytanie] Ukrycie części stron przed wyszukiwarkami
-
michal1991
- Nowy

Re: [Pytanie] Ukrycie części stron przed wyszukiwarkami
Możesz na tej podstronie dodać w meta (coś tam), żeby nie indexowało wogóle tej podstrony
Kod: Zaznacz cały
<META name="robots" content="no index" />Re: [Pytanie] Ukrycie części stron przed wyszukiwarkami
Ale nie daje to stuprocentowej pewności że wyszukiwarka nie zaindeksuje zawartości...
-
michal1991
- Nowy

No to może się da w javascript jakoś... Bo tego to już wyszukiwarka na pewno nie zaindeksuje!ziggurad pisze:Ale nie daje to stuprocentowej pewności że wyszukiwarka nie zaindeksuje zawartości...
//edit
szukałem i znalazłem
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
document.write("Imię i nazwisko ")
</SCRIPT>
domo arigato
bardzo dziękuje
bardzo dziękuje
Można zastosować podobny motyw jak przy ukrywaniu adresu mailowego na stronie. Coś takiego na pewno nie zostanie zaindeksowane i nie zostanie zauważone przez różnego rodzaju boty przeszukujące strony 
<script>
var i1 = "Ja";
var i2 = "nek";
var n1 = "Ko";
var n2 = "walski";
document.write(i1+i2+" "+n1+n2);
</script>