[Sprzedam] Pomysł na dochodowy serwis
[Sprzedam] Pomysł na dochodowy serwis
Witam,jeśli nie masz pomysłu na serwis internetowy, który będzie cieszył się dużą popularnością to ja mam na sprzedaż mój.
Pomysł wiąże się z pewną popularną serią książek, które nie posiadają praktycznie żadnego poważnego serwisu. Wiem,że coś takiego jest potrzebne. Skąd? Przeczytałem wszystkie książki z tej serii i jestem na bieżąco z nowościami.
Na sprzedaż oferuję plik Worda, w którym opisany jest mój pomysł. Jedna z tych idei, które zazdrościłeś prekursorom w danej dziedzinie. Dzięki temu że byli pierwsi,dziś najlepiej zarabiają.
Pewnie nasuwa Wam się pytanie: "dlaczego sam go nie realizuję?"
Ja niestety nie mam możliwosci techicznych, a umięjętności mojego znajomego także nie wystarczają do prowadzenia forum na wysokim poziomie itp.
Przyślij mi swoją ofertę cenową na maila [email protected] . Wygra najlepsza. Deadline 28 Luty 2006.
1. W temacie, korzystając z tagów, określaj charakter topicu [poprawione]
2. Zawsze staraj się trafnie wybierać dział, w którym umieszczasz swój topic - do umieszczania wszelkich ofert służy forum Giełda ofert: Poszukuję/Kupię/Sprzedam/Zlecę/Współpraca [poprawione]
Przeniesiony z Tworzenie dochodowych serwisów WWW
Pomysł wiąże się z pewną popularną serią książek, które nie posiadają praktycznie żadnego poważnego serwisu. Wiem,że coś takiego jest potrzebne. Skąd? Przeczytałem wszystkie książki z tej serii i jestem na bieżąco z nowościami.
Na sprzedaż oferuję plik Worda, w którym opisany jest mój pomysł. Jedna z tych idei, które zazdrościłeś prekursorom w danej dziedzinie. Dzięki temu że byli pierwsi,dziś najlepiej zarabiają.
Pewnie nasuwa Wam się pytanie: "dlaczego sam go nie realizuję?"
Ja niestety nie mam możliwosci techicznych, a umięjętności mojego znajomego także nie wystarczają do prowadzenia forum na wysokim poziomie itp.
Przyślij mi swoją ofertę cenową na maila [email protected] . Wygra najlepsza. Deadline 28 Luty 2006.
1. W temacie, korzystając z tagów, określaj charakter topicu [poprawione]
2. Zawsze staraj się trafnie wybierać dział, w którym umieszczasz swój topic - do umieszczania wszelkich ofert służy forum Giełda ofert: Poszukuję/Kupię/Sprzedam/Zlecę/Współpraca [poprawione]
Przeniesiony z Tworzenie dochodowych serwisów WWW
Re: [Sprzedam] Pomysł na dochodowy serwis
Mam pytanie..
bo ciągle mówisz że dochodowy interes ale własciwie z czego by ten dochód wpływał ?
bo ciągle mówisz że dochodowy interes ale własciwie z czego by ten dochód wpływał ?
Ludzie nie dawajcie wiary takim ofertom!!
-
WróżeKAnnconY
hehe
Tylko Chack Norris wysłałby ofertę do tego człowieka
Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz
Bardzo konstruktywne wypowiedzi. Gratuluję. ( Chuck następnym razem)
Jeden z moich pomysłów już jest zrealiozwany fizycznie,teraz wdrażamy jego promocję - www.Seaside.pl
Odpowiadając jednak na pytanie:
Pozostają oczywiście inne standardowe formy zarabiania jak reklamy, Google, loga komórkowe związane z tym bohaterem literackim i inne.
edit.
Zauważyłem,że jedna jedna wypowiedź należy do moda. Jeśli wymyślisz jakiś sposób weryfikacji to chętnie mu się poddam.
Jeden z moich pomysłów już jest zrealiozwany fizycznie,teraz wdrażamy jego promocję - www.Seaside.pl
Odpowiadając jednak na pytanie:
Dochód byłby ze:sprzedaży książek albo poprzez własny sklep albo za pomocą programu partnerskiego.Oprócz tego sprzedaż gadżetów, bo jak już wspomniałem to jest duża grupa mocno związana z tą serią książek, ale bardzo zaniedbywana przez wydawnictwo. W tym przypadku też byś mógł wybrać opcję zarobku ze względu na to ile czasu posiadasz. prowadzisz sam sklep albo korzystasz z serwisów typu montownia.pl itp..bo ciągle mówisz że dochodowy interes ale własciwie z czego by ten dochód wpływał
Pozostają oczywiście inne standardowe formy zarabiania jak reklamy, Google, loga komórkowe związane z tym bohaterem literackim i inne.
edit.
Zauważyłem,że jedna jedna wypowiedź należy do moda. Jeśli wymyślisz jakiś sposób weryfikacji to chętnie mu się poddam.
Marek_bf, powiedz mi jak Ty to robisz, że rzucisz okiem na ofertę i odrazu wiesz że nie można zaufać osobie która ją wystawiła????? Ktoś się napracował nad przygotowaniem i dopracowaniem tego pomysłu a Ty z tym swoim wielkiem wpływem moderatora odrazu negujesz wiarygodność takiej oferty.
Pronigo widzisz marek poprostu ma doświadczenie i muszisz to w sposób dogmatyczny przyjąć.
do sprzedawcy mam pytanie czy dysponuje analiza rynkową w zakresie oferowanego pomysłu (produktu) i czy zna sytuację rynku ktajowego w dziedzinie tego pomysłu (produktu) oraz czy do pomysłu dołączone są te analizy w celu potwierdzenia wiarygodnosci.
co do seaside, to marketingowo lezy i kwiczy, nieintuicyjne, strona graficznie tragiczna, a co do pomysłu to wart funta kłków bo takich ofert w biurach i katalogach studenckich jest mnóstwo i nie tylko studenckich, a pozatym prosze o wpisanie w googlach seaside
btw
ja tez moge powiedziec ze mam kilka fajnych pomysłów, wszystkie w formacie .doc sprzedaje od reki za 50 zł. reklamacji nie uwzgledniam, bo kasa z tego gwarantowana
......kto kupi kota w worku?
2nd btw
tak strzelam ale chodzi o - Harry'ego Potera??, bo tak ostanio nie przypominam sobie bardziej popularnej serii książek??
pozdrawiam
do sprzedawcy mam pytanie czy dysponuje analiza rynkową w zakresie oferowanego pomysłu (produktu) i czy zna sytuację rynku ktajowego w dziedzinie tego pomysłu (produktu) oraz czy do pomysłu dołączone są te analizy w celu potwierdzenia wiarygodnosci.
co do seaside, to marketingowo lezy i kwiczy, nieintuicyjne, strona graficznie tragiczna, a co do pomysłu to wart funta kłków bo takich ofert w biurach i katalogach studenckich jest mnóstwo i nie tylko studenckich, a pozatym prosze o wpisanie w googlach seaside
btw
ja tez moge powiedziec ze mam kilka fajnych pomysłów, wszystkie w formacie .doc sprzedaje od reki za 50 zł. reklamacji nie uwzgledniam, bo kasa z tego gwarantowana
......kto kupi kota w worku?
2nd btw
tak strzelam ale chodzi o - Harry'ego Potera??, bo tak ostanio nie przypominam sobie bardziej popularnej serii książek??
pozdrawiam
OK, to po kolei:
Wspomniałem w pierwszym poście,że jestem czytelnikiem i wielkim fanem tej serii. To jest coś w rodzaju mieszkasz na jakimś osiedlu i widzisz, że brakuje tu np. sklepu z warzywami, wiesz że to się opłaci. Tak samo jest w moim przypadku. Siedzę w tym od wielu lat, śledzę wszystko co jest an ten temat w necie i brakuje serwisu, który nam, czytelnikom jest potrzebny.
Co do seaside. Powiedz mi, kto w lutym szuka pracownika? Dopiero zaczynamy, do googli dodałem to wczoraj.
A biura mają to do siebie,że biorą o wiele więcej niż my oczekujemy za ogłoszenie. Co do kwestii technicznych,graficznych itd. Nie wiem czy to napisałeś na fali, żeby jak najbardziej się na mnie wyżyć, ale na te wakacje serwis pozostanie w takiej formie.
W kwestii Twoich pomysłów, to próbuj. Ja widzę,że mój może przynieść komuś zyski i szkoda,iż się marnuje.
Gdyby chodziło o HP to nie byłoby w tym nic odkrywczego, poza tym tamten projekt jest wyciśnięty marketingowo do ostatniej kropli.
Dygresja na koniec. Czytając Twojego posta przypominają mi się słowa kawłka WWO: "Każdy ponad każdym".
Mam 19 lat, spędziłem kilka godzin na obmyślaniu tego, później próbie realizacji i teraz uniknięciu całkowitego zmarnowania tego pomysłu. Gdy chcę osiągnąć jakikolwiek zysk z tego atakujecie mnie ze wszystkich stron...
To jakby poszedł zarobić tą kasę rozkładając towar w hipermarkecie to byłoby dobrze, a teraz jak ktoś naprawdę może zdobyć źródło dochodu to jestem oszustem?
"Każdy ponad każdym"...
Wspomniałem w pierwszym poście,że jestem czytelnikiem i wielkim fanem tej serii. To jest coś w rodzaju mieszkasz na jakimś osiedlu i widzisz, że brakuje tu np. sklepu z warzywami, wiesz że to się opłaci. Tak samo jest w moim przypadku. Siedzę w tym od wielu lat, śledzę wszystko co jest an ten temat w necie i brakuje serwisu, który nam, czytelnikom jest potrzebny.
Co do seaside. Powiedz mi, kto w lutym szuka pracownika? Dopiero zaczynamy, do googli dodałem to wczoraj.
A biura mają to do siebie,że biorą o wiele więcej niż my oczekujemy za ogłoszenie. Co do kwestii technicznych,graficznych itd. Nie wiem czy to napisałeś na fali, żeby jak najbardziej się na mnie wyżyć, ale na te wakacje serwis pozostanie w takiej formie.
W kwestii Twoich pomysłów, to próbuj. Ja widzę,że mój może przynieść komuś zyski i szkoda,iż się marnuje.
Gdyby chodziło o HP to nie byłoby w tym nic odkrywczego, poza tym tamten projekt jest wyciśnięty marketingowo do ostatniej kropli.
Dygresja na koniec. Czytając Twojego posta przypominają mi się słowa kawłka WWO: "Każdy ponad każdym".
Mam 19 lat, spędziłem kilka godzin na obmyślaniu tego, później próbie realizacji i teraz uniknięciu całkowitego zmarnowania tego pomysłu. Gdy chcę osiągnąć jakikolwiek zysk z tego atakujecie mnie ze wszystkich stron...
To jakby poszedł zarobić tą kasę rozkładając towar w hipermarkecie to byłoby dobrze, a teraz jak ktoś naprawdę może zdobyć źródło dochodu to jestem oszustem?
"Każdy ponad każdym"...
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Prawda jest taka, ze jesli ten pomysl byłby tak dochodowy to sam bys go zrealizowal inwestujac w niego troche grosza...
Zatrudniasz webmastera, ktory zajmuje sie sprawami technicznymi, a ty sie zastanawiasz na co wydasz zarobiona forse
Zatrudniasz webmastera, ktory zajmuje sie sprawami technicznymi, a ty sie zastanawiasz na co wydasz zarobiona forse
Według mnie to prawda jest zupełnie inna - skoro ma 19 lat to zapewne albo już studiuje albo jest w klasie maturalnej i nie ma zbyt dużo czasu na wdrażanie kolejnego serwisu. Chłopak się narobił a teraz krytykujecie jego pomysł na wszystkie sposoby.
No to na spokojnie bez emocji, moje przemyślenia.
A co jeżeli pomysł się komuś nie spodoba i uzna, że jest słaby, oddasz mu pieniądze? Jest dużo nisz w polskim internecie bo jest w fazie intensywnego rozwoju, wystarczy chwila żeby wpaść na jakiś pomysł. W obecnej chwilii zysk gwarantuje sklep internetowy ale nie z częściami do komputerów ani z niczym co z komputerami jest związane bo tutaj jest akurat tłoczno, dobry pomysł to np. apteka ze specyfikami bez recepty.
W jednym ze swoich postów napisałeś, że dochód byłby generowny przez sprzedaż książek tej serii, mało masz księgarni internetowych? Księgarnia z jedna serią ksiązek, brzmi kiepsko?
Wniosek. Małe projekty każdy może sobie wymyślić sam i samemu zrealizować a duże interesy są zawsze poprzedzone szczegółowymi badaniami marketingowymi i analizą rynku. Płaci się za to krocie i stać na to tylko duże firmy, pomijam już fakt, że profesjonalne wykonanie takiej idei to również nie są grosze.
A co jeżeli pomysł się komuś nie spodoba i uzna, że jest słaby, oddasz mu pieniądze? Jest dużo nisz w polskim internecie bo jest w fazie intensywnego rozwoju, wystarczy chwila żeby wpaść na jakiś pomysł. W obecnej chwilii zysk gwarantuje sklep internetowy ale nie z częściami do komputerów ani z niczym co z komputerami jest związane bo tutaj jest akurat tłoczno, dobry pomysł to np. apteka ze specyfikami bez recepty.
W jednym ze swoich postów napisałeś, że dochód byłby generowny przez sprzedaż książek tej serii, mało masz księgarni internetowych? Księgarnia z jedna serią ksiązek, brzmi kiepsko?
Wniosek. Małe projekty każdy może sobie wymyślić sam i samemu zrealizować a duże interesy są zawsze poprzedzone szczegółowymi badaniami marketingowymi i analizą rynku. Płaci się za to krocie i stać na to tylko duże firmy, pomijam już fakt, że profesjonalne wykonanie takiej idei to również nie są grosze.
Problem w tym że chcesz coś sprzedać, tylko tak naprawde nie wiadomo co to jest, co będzie w tym tajemniczym pliku worda, czy informacje tam zawarte przydadzą sie do czegokolwiek, czy są na dobrym poziomie, itp. Nie moge w żaden sposób sprawdzić co kupuje, a mam podać swoją ofertę cenową. Mam zainwestować a nie mam zielonego pojęcia czy inwestycja kiedykolwiek się zwróci. Mało informacji, duże ryzyko, nie sądzisz?
-
WróżeKAnnconY
lol
Dalej uważam, że kupowanie pomysłów "dochodowych" to głupota.
Nie daję wiary takim ofertom, nie wierzę w takie oferty.
TYLE .
Nie daję wiary takim ofertom, nie wierzę w takie oferty.
TYLE .
Witam ponownie,
dziękuje za zainteresowanie tematem i pierwsze ofert cenowe, są niskie, ale przynajmniej pomysł sie nie zmarnuje.
Teraz jestem w Krakowie u kolegi i niestety nie mam w tym momencie możliwości wyjaśnienia Waszych wątpliwośi. Postaram się zrobić to we wtorek.
Pozdrawiam
dziękuje za zainteresowanie tematem i pierwsze ofert cenowe, są niskie, ale przynajmniej pomysł sie nie zmarnuje.
Teraz jestem w Krakowie u kolegi i niestety nie mam w tym momencie możliwości wyjaśnienia Waszych wątpliwośi. Postaram się zrobić to we wtorek.
Pozdrawiam
Widzisz kolego, ja mam wiele więcej niż 19 lat i w życiu zauważyłem, że nikt nie sprzedaje dochodowych pomysłów tylko sam je realizuje, jeżeli nie ma na to wystarczających środków to szuka wspólnika, ale nie pozbywa się doskonałego i długofalowego źródła zarobku. Szczególnie, gdy się nad typ pomysłem „napracował”.Pronigo pisze:Marek_bf, powiedz mi jak Ty to robisz, że rzucisz okiem na ofertę i odrazu wiesz że nie można zaufać osobie która ją wystawiła????? Ktoś się napracował nad przygotowaniem i dopracowaniem tego pomysłu a Ty z tym swoim wielkiem wpływem moderatora odrazu negujesz wiarygodność takiej oferty.
Na moje opinie nie ma również wpływu obecna ranga moderatora, jest to zresztą pierwsza tego typu opinia odkąd tę rangę posiadam.
Jeszcze raz muszę ostrzec, młodych naiwnych ludzi:
I będę to robił zawsze.
Przed wojna cwaniacy potrafili sprzedać naiwnym kolumnę Zygmunta, na początku lat 90 w prasie szerzyły się ogłoszenie typu:
Zapłać mi 5000 to napiszę Ci jak łatwo się wzbogacić
Czasy były biedne, ludzie naiwni, wolny rynek się rodził.
Jeżeli ktoś wysłał te 5000zł, otrzymywał poradę:
Zrób to samo, co ja – czyli daj podobne ogłoszenie.
Jeżeli jesteś uczciwy to poproszę podaj cenę projektu, swoje dane osobowe do spisania umowy, spiszemy umowę wstępną, która da Ci pewność, że nie wykorzystam Twojego pomysłu ani nie udostępnię go osobom trzecim, jeżeli nie zdecyduję się na jego zakup.
Po tym wyjaśnisz mi dokładnie, o co chodzi i prześlesz wszystkie materiały, ja dam te materiały do oceny, czy ten biznes ma szanse powodzenia, jeżeli okaże się, że może być dochodowy i mnie zainteresuje, spiszemy umowę kupna sprzedaży oczywiście z klauzulą o tym, że nikomu więcej pomysłu nie sprzedasz.
Pomyśl jeszcze czy sam kupiłbyś Wielkie Cudowne Potrzebne Coś Które Koniecznie Musisz Mieć, nie wiedząc, co to jest.
P.S. bubUltras tak czytając te Twoje pomysły, nad którymi musisz spędzić kilka godzin i ich uzasadnienie zastosowania trzeba powiedzieć, iż dla trzeźwego człowieka są oczywiste i przychodzą momentalnie rzec by instynktownie.
P.S. 2. Pierwsze oferty cenowe powiadasz? To tani chwyt marketingowy, na który mam nadzieje nie nabierze się nikt, kto przeczyta poprzednie posty.
Ostatnio zmieniony sob lut 11, 2006 9:09 pm przez Marek_bf, łącznie zmieniany 1 raz.