[PHP] Skrypt do tłumaczenia serwisu na inne języki

Języki, których efekty są wykonywane po stronie serwera. PHP, ASP czy CGI w połączeniu z bazami danych SQL dają niezwykłe możliwości budowy i zarządzania stron WWW. Tu zadajemy pytania oraz demonstrujemy kod, z którym mamy problem.
Omnium_Gatherum

[PHP] Skrypt do tłumaczenia serwisu na inne języki

Post autor: Omnium_Gatherum »

Witam :>

Ostatnio wykonywałem tlumaczenie jedne ze stron na nasz rodzimy język :) Zauważyłem bardzo ciekawy skrypt. Mianowicie, otrzymałem hasło i login i po zalogowaniu się, przed moimi oczami ukazała się bardzo przejrzysta i łatwa w obsłudze strona.
po lewej stronie strony były wszystkie teksty, które miałem przetłumaczyć (np. news), a po prawej pole, w którym wpisywałem przetłumaczony tekst i button, który odsyłał mnie do miejsca, w którym pierwotnie znajduje sie tekst napisany w jęzku, z którego tłumaczyłem (dzięki temu mogłem jakoś rozplanować lepiej przestrzeń, tak żeby nie wyglądało to głupio).

Kiedy na stronie dodawano jakis tekst, automatycznie znajdował się on w panelu tłumaczenia.

Może trochę pokręciłem i zamieszałem, jesli to tak to musicie uwierzyć mi na słowo, że bardzo łatwo się tłumaczyło :>

Zmierzamy do głównej części mego posta. Otóż zamarzyłem sobie stworzyć coś podobnego i liczę na jakieś wskazówki, które popchną mnie w działaniu :)
Być może ktoś zna link do jakiegoś darmowego skryptu działającego na wyżej opisanej zasadzie. Za każdą radę będę wdzięczny :)

Pozdrawiam
yarpo
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: [PHP] Skrypt do tłumaczenia serwisu na inne języki

Post autor: yarpo »

tego co widzę, to prosty CMS...
Chyba, źe czegoś nie zrozumiałem.

A jeśli chcesz zrobić CMS, i nie wiesz całkowicie jak zacząć, to może jeszcze poczekać.
phpIker
Nowy
Nowy

Re: [PHP] Skrypt do tłumaczenia serwisu na inne języki

Post autor: phpIker »

Co do CMS to już wiele z nich dokładnie testowałem i:
- pod małą stronę: phpFusion, mało modułów, mały support, jednak dla początkująch jak najbardziej OK!!

- pod większą stronę: Xoops, idealny, dużo modułów itp. tu już pasowało by się troszkę orientować w temacie

- zaawansowane: Mambo bardzo rozbudowany..niestety dla niektórych aż za bardzo co nie znaczy, że nie jest dobrym CMSem, ezPublish bardzo fajny CMS zaufała mu polska strona o PHP (w tym też języku został napisany) więc chyba to wszystko wyjaśnia :)
ODPOWIEDZ