HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
Jak w temacie.... robię stronę gdzie występują dwa divy jeden nad drugim i mają kontynuującą się grafikę. Wszystko dobrze w Operze i FF, ale IE wyświetla pomiędzy nimi odstęp. W obu divach znajdują się elementy float: left - być może to jest problemem. Stronka znajduje się tutaj: www.a3-design.pl/link/
PS.
Te dziwne kolory to jedynie pokolorowane divy - zawsze tak robie by dokladnie widziec co mi sie rozlatuje
Dzięki za pomoc Ale to rozwiązanie budzi pewne obawy...
1. Czy Google nie uzna zerowej wielkości czcionki za próbę spamowania? My wiemy, że nie ma tam tekstu, ale czy Google wie?
2. W moim przypadku pomogło nadanie zerowej czcionki poprzedzającemu divovi - w tym przypadku znajduje się tam film flash. Co byłoby gdyby w tym divie zamieszczony był tekst? Czy istnieje wtedy możliwość dodatkowo nadania wielkości czcionki dla paragrafu w kodzie strony np. używając SPAN?
AD1. Szczerze mówiąc nie wiem. To pytanie raczej do specjalistów od SEO. Jadnakże wydaje mi się, że Google powinno zauważyć, że zerową wielkość czcionki nadajemy elementowi, w którym nie ma żadnego tekstu, a więc nic nie ukrywamy. Poza tym: czy Google wogóle sprawdza arkusz stylów?
AD2. Zachowanie badzIEwia w różnych sytuacjach już nie raz mnie zaskoczyło, więc trudno mi coś prorokować, jednakże zdaje mi się, że jeśli jakikolwiek tekst znajdowałby się w tym elemencie przedstawiony problem wogóle by nie występował.