[PHP] System logowania
[PHP] System logowania
Na mojej stronie www chciałbym dać system logowania. Mam wstawione dwa pola tekstowe i przycisk, jednak nie wiem jak napisac taki skrypt, który po zalogowaniu przenosił by każdego użytkownika na inną strone.
Np:
użytkownik: kowalski
hasło: karol
i przeniesie go na np: www.xxx.pl\kowalski.html
użytkownik: juzek
hasło: rybka
i przeniesie go na np: www.xxx.pl\juzek.html;
jednak inni użytkownicy nie mieli by dostępu do tych pozostałych stron.
np: kowalski nie mógłby się dostać do strony www.xxx.pl\juzek.html.Strona jest napisana w HTML. prosze o pomoc. Na moim serwerze mam php i mysql.
Np:
użytkownik: kowalski
hasło: karol
i przeniesie go na np: www.xxx.pl\kowalski.html
użytkownik: juzek
hasło: rybka
i przeniesie go na np: www.xxx.pl\juzek.html;
jednak inni użytkownicy nie mieli by dostępu do tych pozostałych stron.
np: kowalski nie mógłby się dostać do strony www.xxx.pl\juzek.html.Strona jest napisana w HTML. prosze o pomoc. Na moim serwerze mam php i mysql.
Re: [PHP] System logowania
Polecam artykuł "Autoryzacja w PHP".
Tak tylko te skrypty wyświetlą okienko do podania hasła i loginu. A ja mam już zintegrowane z główną stroną pola do których użytkownik ma wpisac hasło i login. Poradźcie co zrobić??
W takim bądź razie polecam tutorial "User Authentication". Poza tym, jak zawsze ogrom wiedzy na ten temat oferuje Google.
Przeanalizuj to http://www.sprytne-programy.pl/modules. ... le&sid=160
dzieki temu napisalem swoj pierwszy panel admina zabezpieczony hasłem
dzieki temu napisalem swoj pierwszy panel admina zabezpieczony hasłem
Tak tylko ja dobiero w tym roku mam pierwszy raz angielski. Wiec nie zbyt. Widziałem tam jakieś koda ale nie wiem do czego służą!!!Stig pisze:W takim bądź razie polecam tutorial "User Authentication". Poza tym, jak zawsze ogrom wiedzy na ten temat oferuje Google.
W tym przypadku polecam przejrzeć polskie Google i ew. zainteresować się jakimś dobrym podręcznikiem do PHP dla początkujących.