Witam,
jestem aktualnie zajety pisaniem pewnego projektu i jak to czasami bywa z projektami sa pewne problemy. Moj polega na tym ze poprzez strone beda przesylane bardzo poufne dane..w zwiazku z tym trzeba miec maximum bezpieczenstwa. Chcialbym aby dane wszystkie byly przesylane poprzez ssl. I tutaj moj problem, gdyz nie wiem praktycznie wcale z czym to sie je. Prosilbym o jakies tutoriale, nakierowanie..moze jakis skrypcik.
Pozdrawiam
[PHP][Szukam] Wprowadzenie do SSL
Re: [PHP][Szukam] Wprowadzenie do SSL
Oczywiście w pierwszej kolejności polecam stronę OpenSSL. Godne uwagi są też artykuły o wstępie do technik SSL: 1, 2, 3 i 4. Ogrom wiedzy na ten temat jak zawsze oferuje Google.
PS. Przyjęta tu maksymalna wielkość emblematu wynosi 90x90px, a Twój w znacznym stopniu wykracza poza te ramy, powodując nawet poszerzenie lewej kolumny forum. Proszę Cię o zmianę tego avatar'a.
PS. Przyjęta tu maksymalna wielkość emblematu wynosi 90x90px, a Twój w znacznym stopniu wykracza poza te ramy, powodując nawet poszerzenie lewej kolumny forum. Proszę Cię o zmianę tego avatar'a.
co do emblematu - poprawione
Dzieki za linki.. narazie jeszcze nie czytalem ale na 1 rzut oka widze tutaj jedynie teorie..jesli to mozliwe prosilbym o jakies przyklady..wiedze praktyczna.. moze jakis skrypcik..cokolwiek, aby pomoglo mi skleic to z php..
Pozdrawiam
Dzieki za linki.. narazie jeszcze nie czytalem ale na 1 rzut oka widze tutaj jedynie teorie..jesli to mozliwe prosilbym o jakies przyklady..wiedze praktyczna.. moze jakis skrypcik..cokolwiek, aby pomoglo mi skleic to z php..
Pozdrawiam
W warstwie samego kodu skryptu PHP nie wprowadza się żadnych zmian. Obrazowo i skrótowo można powiedzieć, że najważniejszą różnicą jest stosowanie HTTPS zamiast HTTP. Z PHP korzysta się na tej samej zasadzie jak bez SSL.