[Strona] www.bee.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

[Strona] www.bee.pl

Post autor: dopy »

Witam,

Zapraszam na www.bee.pl (mini spam na wstępie), a zarazem napisze pare słów o stronie:

Tak jak odrazu widać, strona oferuje darmowe aliasy internetowe. Jest jednak pare rzeczy które ją wyróżniają z setek innych systemów.

Po pierwsze, do wyboru mamy 3 sposoby wyświetlania aliasu (maskowanie za pomocą ramek, przekierowanie, oraz maskowanie adresu bez ramek). Na czym polega maskowanie adresu bez ramek ? Na tym ze adres strony jest maskowany przy zachowaniu orginalnego kodu źródłowego serwisu - dzięki czemu aliasy tego typu będą bardzo ładnie indeksowane w wyszukiwarkach.

Drugim małym plusikiem jest to, iż aliasy te obsługują podpliki/podfoldery itp. Co to znaczy ? Tzn. ze przy zalozeniu np. www.strona.bee.pl mozemy spokojnie uzywac linkow typu www.strona.bee.pl/plik_na_serwerze.zip czy tez np. www.strona.bee.pl/katalog (we wszystkich trybach wyswietlania aliasu).

Mam nadzieje że te 2 małe plusiki przekonają użytkowników internetu do skorzystania z www.bee.pl . Serwis będzie stopniowo rozwijany o nowe sposoby obsługi aliasów, nowe funkcje dodatkowe a także o nowe ciekawe domeny.

Przyznam że szczerze boje się krytyki "żri" forum.webdiary.pl - ale każdy musi przez to przejść :-) Na 90 % krytyce zostanie poddana grafika, ponieważ na jej temat zdania były podzielone od samego początku :-)

ps. na stronie znajduje sie takze katalog jak najbardziej przyjazny wyszukiwarkom, dlatego tez zachecam do dodawania do niego swoich stron.

Pozdrawiam i zapraszam do wypowiedzi i korzystania z serwisu.
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [Strona] www.bee.pl

Post autor: cfaniak »

No na pewno stronka ma oryginalna i wyrozniajaca sie grafike ktora moze budzic kontrowersje:P No ale lepiej jest jak budzi kontrowersje niz w ogole nic nie budzi :D Po pierwsze strona troche daje po oczach, ale da sie czytac. Menu poziome ma troche niewyrazne napisy, popraw to koniecznie. Menu pionowe jest w p0orzadku. W topie tez jest troche niewyraznie glownie ten napis: ,,bzyknij sobie alias":P. Pszczolka jest spoko:). W kazdym razie mie sie strona podoba. Na 10 daje 7.
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

No dziekuje za 1 pozytywna opinie :-) ciekawe jakie beda nastepne. co do poprawek, to tak, napis w topie w zasadzie taki mial byc, nie rzucajacy sie w oczy, lecz jak ktos lepiej sie przyjzy to zobaczy ten sloganik - sam nie wiem czy go bardziej pokazac :-)

jesli chodzi o menu gorne (domyslam sie ze ro z regulaminem, rankingiem katalogiem itd) - powiekszenie czcionki moglo by troche zaszkodzic reszcie designu - to az tak bardzo przeszkadza w nawigacji ? :-)

Pozdrawiam i prosze o kolejne opinie.
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Mnie tam to w nawigacji nie przeszkadza, jak dla mnie moze zostac:P No ale na strone rozni ludzie wchodza i mysle ze generalnie wola czytelne napisy, to taka moja rada ale oczywiscie zrobisz jak zechcesz:)
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: slaveman »

Napoczątek dam wam do przeczytania tekst który znalazłem w stopce
Pszczoła użyta w logo, oraz bannerach reklamowych serwisu jest własnoscia bee.pl !

a teraz do rzeczy prosze luknąć na stronke www.58.pl . Strona którą oceniacie jest gotowy skrypt wraz z grafiką który można kupić. a grafika tez nie jego bo do skryptu wybiera się skórke świadczy o tym przytoczony przezemnie cytat
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

8O hahahaha, człowieku, rozwaliłeś mnie na plecy :-) sorry stary, jeśli udowodnisz mi że to system z 58.pl (którego też jestem autorem!) to Ci pogratuluje. po pierwsze - jest to zupełnie inny system (jest to duża modyfikacja mojego drugiego systemu - z 5y.pl ) , po drugie chyba nie umiesz czytac, to ze napisalem ze pszczola uzyta w logo jest wlasnoscia BEE.PL to znaczy ze grafika wykonana tylko dla mnie, i nikt inny nie ma prawa np. ukrasc sobie pszczolki do swoich celów - proste ? ile ty masz lat czlowieku, ze zamiast poprawic jakosc wykonywanych przez siebie stron stawianych na gotowych systemach i grafikach, krytykujesz moje strony ? może to próba zemsty za to że oceniłem Twój "portal" na gotowym systemie ? ps. polecam inwestycje w slownik j.polskiego... narazie...

ps.
a grafika tez nie jego bo do skryptu wybiera się skurke świadczy o tym przytoczony przezemnie cytat
:lol: :lol:
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

popierwesze nigdy nie robiłem portalu a podrugie tymbardziej na gotowych systemach. I ta strona nie jest twoja bo tak jak zaczytowałem zrobiłeś tylko pszczołe reszta nie należy do ciebie bisze tak mysażnie w stopce więc poco mówisz że jesteś autorem tego systemu skoro kiedyś nawet byłem na stronie gdzie można kubić taki skrypt. W ten sposób widzimy że wyrazta kolejny KSEROBOY
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

stary, moge Ci dac oswiadczenie na pismie ze jestem autorem tych systemow - to co widziales do kupienia mozesz pobrac z mojej strony domowej www.karauda.pl ale jest to zupelnie inny system niz ten na ktorym postawilem www.bee.pl (i czy Ty wychodzisz z zalozenia ze to ze system jest gdzies do kupienia, to ze nie jestem jego autorem ?!), i nie tylko pszczola jest moja, a calosc, w stopce uwzglednilem tylko pszcole bo ja najlatwiej skopiowac i uzyc w innym miejscu, rozumiesz ? wszystko jest mojego autorstwa, a grafiką zajmował się mój grafik i mam na nią wyłączność, zatem niby jakiej strony jest to "KSEROBODY" ?? ehh, szkoda gadać... ok bo wychodzimy poza temat - prosze o kolejne opinie na temat strony, i moze ktos jeszcze uwaza ze to jakies "KSEROBODY" <lol> Pozdrawiam.

ps. jeśli masz na myśli system z 5y.pl ktory ostatnio pojawil sie na allegro, to aukcja ta jest nielegalna, bo wystawila ja osoba ktora zakupila odemnie jedna licencje na skrypt, a chce go sprzedawac dalej - sprawa zostala zgloszona do administracji allegro oraz do samego autora aukcji. ale puki co w obiegu jedynie jest system z www.58.pl ktory jak juz pisalem mozna pobrac z mojej strony domowej.

mam nadzieje ze juz wszystko jasne i czekam na kolejne opinie dot. strony.
slaveman
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

w takim razie zwracam honor ponieważ raz dawał tu ktos stronke do oceny na tym samym sytemie i myślałem że dubel stronki lerci w takim razie jeszcze raz sorka :roll:
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

Na stronie spore zmiany:
- nowa grafika
- nowy serwer
- darmowe domeny (dns&ip)
- i sporo mniejszych zmian

pozdrawiam
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Generalnie jest lepiej niz poprzednio. Bardzo przyjemna kolorystyka. A teraz co bym poprawil:

:arrow: te ikonki po prawej sa beznadziejne. Usun je w ogole i daj gdzie indziej, moze np w prawym gornym rogu poziomo obok siebie tuz nad ,,strefa uzytkownia".

:arrow: poziome menu jest dobre ale wymaga dokonczenia. Po pierwsze napisy sa ciut rozmazane. Po drugie ten border... na bialym tle to widac najlepiej. Postaraj sie to zrobic jakos bardziej plynnie.

:arrow: w menu pionowym tla pod naglowkami zrobilbym w takim kolorze jak masz tlo w menu poziomym pod klawiszami, takie zolte, moim zdaniem lepiej by sie to prezentowalo.

Reszta jest ok. Pszczolka tez ;P. Na 10 daje 7.
Balas
Moderator
Kontakt:

Post autor: Balas »

To co wyzej + kiepska czytelnosc strony. Popraw kontrast miedzy tlem a napisami.
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

te ikonki po prawej sa beznadziejne. Usun je w ogole i daj gdzie indziej, moze np w prawym gornym rogu poziomo obok siebie tuz nad ,,strefa uzytkownia".
nie rozumiem zbytnio o które chodzi :-)

Jeśli chodzi o kolor tesktu to się zgodze, pare osób już mi mówiło... Musze pomyśleć nad jakimś lepszym kolorem :-)

Przyciski też poprawie niebawem :-)

Jeszcze jakieś uwagi ?

ps. dziękuje za te sugestie :-)
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Moze faktycznie wyrazilem sie nieprecyzyjnie. Mialem na mysli te ikonki dodaj do ulubionych, ustaw jako startowa i rejestracja. :-D
dopy
Nowy
Nowy
Kontakt:

łee no nie wiem czemu masz coś do tych ikonek :-) z tą uwagą się nie zgodze hehe :-)
ODPOWIEDZ