Wiem już, że ramki wychodzą ze standardu. Pytanie tylko: jak posługiwać się DIV'ami? Ramki umożliwiały zmianę tylko jednego elementu (ramki) przy przejściu do następnej strony... a jak zrobić polecenie TARGET w xhtml; czy CSS może to załatwić?
Przykład:
Chcę mieć na górze strony banner, na dole wolne miejsce na przydatne rzeczy (co wcześniej załatwiłbym poleceniem FRAME...), po lewej menu. Po prawej od menu chciałbym mieć treść strony, która to miałaby się zmieniać przy przechodzeniu do innej strony. Ale TYLKO ona; menu, top i dół zostają jak były.
Jak to zrobić?
Na forum nie znalazłem odpowiedzi.
Proszę o pomoc i dziękuję z góry.
[HTML/CSS] Div zamiast Iframe - i co dalej?
Re: [HTML/CSS] Div zamiast Iframe - i co dalej?
XHTML, nie oferuję takich rzeczy, ale możesz uzyskać PODOBNY efekt dzięki PHP i funkcji include(); - która już była wiele razy opisywana na forum. Funkcja ta umożliwia "wklejnie" danego pliku w dane miejsce na stronie.
Do tego co chcesz pozostają Ci tylko ramki, możesz ich śmiało używać, jednak według mnie do szkieletu strony nie bardzo się nadają.
pozdrawiam
Do tego co chcesz pozostają Ci tylko ramki, możesz ich śmiało używać, jednak według mnie do szkieletu strony nie bardzo się nadają.
pozdrawiam
Re: [HTML/CSS] Div zamiast Iframe - i co dalej?
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!