[Ocena] Prosze o ocene serwisu www.securitywortal.org

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
Odion
Nowy
Nowy

[Ocena] Prosze o ocene serwisu www.securitywortal.org

Post autor: Odion »

Witam Was.
Prosze o uwagi odnosnie serwisu www.securitywortal.org

Grafika, nawigacja, wogole mobilnosc serwisu.

Zapraszam.
Kamil Kierzkowski
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: [Ocena] Prosze o ocene serwisu www.securitywortal.org

Post autor: Kamil Kierzkowski »

Nie jest źle, ta grafika w nagłówku jest w kiepskiej jakości, szczególnie ręka i klucz. Poza tym w miare ładnie i funkcjonalnie.
patol
Nowy
Nowy
Kontakt:

ok

Post autor: patol »

Mi rowniez strona sie podoba, ale trzeba cos zrobic z ta reka, ma jakis nie naturalny kolor.
Mevius
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mevius »

ręka widocznie była w MIAMI i sie opaliła ;) trochę dziwny ten niebieski w menu, itp. taki... dziwny
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Od strony graficznej to to jest do niczego. Od strony funkcjonalnej jest już dobrze. Szybko sie ładuje. Takie tam. NA wigacja jest taka same jak wszendzie. Ogólnie może być 7/10.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Ręka jest OHYDNA!
Widać od razu że powstała z jpeg-a, który był za dużo skompresowany. Najlepiej zrób nową aparatem cyfrowym. Mimo, że aparat robi jpegi nie widać wcale kompresji! :d

Aha i jeszcze jedno:
Czemu ten dalszy ciąg w topie jest zrobiony w całości? Mimo, że zajmuje 9kb, to nie prościej byłoby zrobić powtarzające się tło komórki, zamiast wsadzać tam tego giganta? Przecież motyw jest cały czas ten sam, nie zmienia się!

Wtrącę się jeszcze, że wyniki ankiety są bardzo nieoszczędnie zrobione. Gdy sobie tak zaznaczam myszką te grafiki, dochodze do wniosku, że prościej byłoby zrobić powtarzające się tło komórki danego słupka graficznego z zakończeniem niż wsadzać takiego długaśnego gifa!
Sądzę, że oglądając dokładniej stronę, możnaby było znaleźć wiele takich "bugów", które możnaby było zmienić zaoszczędzając czas i miejsce na serwerze!

Pomyśl nad tym :!:
Odion
Nowy
Nowy

iniside pisze:Od strony graficznej to to jest do niczego.
Chcialbym zobaczyc twoja szate graficzna.
iniside pisze: NA wigacja jest taka same jak wszendzie
1. Ten typ nawigacji jest teraz na "topie" i jest najwygodniejszy i najbardziej mobilny. Wygodny dla uzytkownika.
2. Posiedz nad gramatyka
Odion
Nowy
Nowy

KaRoL pisze:Ręka jest OHYDNA!
Widać od razu że powstała z jpeg-a, który był za dużo skompresowany. Najlepiej zrób nową aparatem cyfrowym. Mimo, że aparat robi jpegi nie widać wcale kompresji! :d
1. Posiedz nad gramatyka
2. Tak, skompresowalem te logo a z jakiego powodu? Zeby tacy jak ty nie marudzili na czas ladowania sie strony. Cos kosztem czegos. Wole gorsza grafike niz irytacje uzytkownika.
3. Aparatu cyfrowego - niestety nie mam.

KaRoL pisze:Wtrącę się jeszcze, że wyniki ankiety są bardzo nieoszczędnie zrobione. Gdy sobie tak zaznaczam myszką te grafiki, dochodze do wniosku, że prościej byłoby zrobić powtarzające się tło komórki danego słupka graficznego z zakończeniem niż wsadzać takiego długaśnego gifa!
1. Przeciez nie ma tam zadnego "długaśnego gifa", jaki wynik takie "rozciagniecie graficzki".
KaRoL pisze:Sądzę, że oglądając dokładniej stronę, możnaby było znaleźć wiele takich "bugów", które możnaby było zmienić zaoszczędzając czas i miejsce na serwerze!
Znasz serwis doskonaly? Bo ja nie.
BTW. Chcialbym tak o z ciekawosci zobaczyc twoj serwis.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Wystarczy kliknac na przycisk WWW. Nie twierdze ze to na mojej stronie to jest jakieś nie wiem coś. Ale tu tylko oceniam....
Mevius
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: Mevius »

Odion pisze:
1. Posiedz nad gramatyka
2. Tak, skompresowalem te logo a z jakiego powodu? Zeby tacy jak ty nie marudzili na czas ladowania sie strony. Cos kosztem czegos. Wole gorsza grafike niz irytacje uzytkownika.

KaRoL pisze:Wtrącę się jeszcze, że wyniki ankiety są bardzo nieoszczędnie zrobione. Gdy sobie tak zaznaczam myszką te grafiki, dochodze do wniosku, że prościej byłoby zrobić powtarzające się tło komórki danego słupka graficznego z zakończeniem niż wsadzać takiego długaśnego gifa!
1. Przeciez nie ma tam zadnego "długaśnego gifa", jaki wynik takie "rozciagniecie graficzki".
KaRoL pisze:Sądzę, że oglądając dokładniej stronę, możnaby było znaleźć wiele takich "bugów", które możnaby było zmienić zaoszczędzając czas i miejsce na serwerze!
Ej!!! Przepraszam bardzo. Popadłeś w samozachwyt (jak to się pisze?)?? Dałeś stronę do oceny i co myślisz, że wszyscy będą pisali że wszystko ok, grafika świetna, itp.? Licz się także z krytyką, normalny webmaster uważnie posłuchał by krytyki i postarał by się wyciągnąć z niej wnioski, a Ty tylko się burzysz (tesz moze być błąd) "jak ktos śmie pisać że na mojej stronie jest brzydka grafika??? Niech pokaże mi swoją", itd.

A tak co do grafiki to wydaje mi się (ale tylko wydaje) że to był theme do jPORTALA autorstwa mojego kumpla, jak tylko będzie zapytam sie go.
Odion
Nowy
Nowy

Mevius pisze:Ej!!! Przepraszam bardzo. Popadłeś w samozachwyt (jak to się pisze?)?? Dałeś stronę do oceny i co myślisz, że wszyscy będą pisali że wszystko ok, grafika świetna, itp.? Licz się także z krytyką, normalny webmaster uważnie posłuchał by krytyki i postarał by się wyciągnąć z niej wnioski, a Ty tylko się burzysz (tesz moze być błąd) "jak ktos śmie pisać że na mojej stronie jest brzydka grafika??? Niech pokaże mi swoją", itd.

A tak co do grafiki to wydaje mi się (ale tylko wydaje) że to był theme do jPORTALA autorstwa mojego kumpla, jak tylko będzie zapytam sie go.
Wiedzialem ze w ten sposob na to zareagujesz. Reakcje twe latwe do przewidzenia.
Mevius pisze:Licz się także z krytyką, normalny webmaster uważnie posłuchał by krytyki i postarał by się wyciągnąć z niej wnioski
Ten fragment przypomina mi teksty z felietonow itd. o webmasterach...
Mevius pisze:A tak co do grafiki to wydaje mi się (ale tylko wydaje) że to był theme do jPORTALA autorstwa mojego kumpla, jak tylko będzie zapytam sie go.
Niestety, to moja grafika ktora wyplodzilem w pocie czola. Co do ukazywania twojej strony to chodzilo o sprawdzenie jakosci twojego zdania. Np. uwagi webmastera webinside stoja na wyzszym poziomie niz tych ktorzy maja "mniej profesionalne" serwisy.
Ot jak drabinka spoleczna w zyciu.
Bez obrazy. To zwykla dyskusja. Nie podchodzic emocjonalnie prosze :-D
Ze zdaniem kazdego sie licze. Tylko zeby to byla krytyka poparta jakimis konkretymi argumentami.
Co do grafiki w ankiecie....troche przesadziles :P przyjrzyj sie ...
Odion
Nowy
Nowy

A i czy nie sadzicie ze za duzo tam białego? Problem ze zmiana jest, czy kazdy webmaster "boi" sie zmian w kolorystyce? Szczegolnie gdy sadzi ze to zakloci harmonie kolorystyki? Ot padly klapki na oczy i ciezko teraz cos zmienic...spojrzcie na kolorystyke okiem odwiedzajacego.
I wytlumaczcie dlaczego sadzicie ze design jest beznadziejny.
KaRoL
Działa
Działa

Post autor: KaRoL »

Odion pisze:
1. Posiedz nad gramatyka

Słuchaj chłopie! Wydaje mi się, że jesteś strasznie przemądrzały! Chciałeś, żeby ci ocenić stronę, to ci oceniamy.
Pisząc: „ciekaw jestem jak wygląda twoja strona” tylko mnie wkurzasz! To nie jest temat „która strona lepsza” tylko „jak się podoba”. Jesteś straszliwie przemądrzały i myślisz, że jesteś nie wiadomo kim - jakimś królewiczem.
Pisząc „posiedź nad gramatyką” tylko mnie wkurzyłeś. SAM POSIEDŹ CIOŁKU! Ohydna pisze sie przez samo H a jak o tym nie wiedziałeś to weź sobie do rączki słownik i poszukaj!
Wszystkim tylko wytykasz błędy. Iniside ma świetną stronę.

I jeszcze jedno panie przemądrzały:
NIE NABIJAJ SOBIE POSTÓW! NAUCZ SIĘ JE EDYTOWAĆ!
1. Posiedz nad gramatyka
Wypraszam sobie! Ja nie marudze na czas ładowania strony, bo mam stały dostęp i na czasie mi nie zależy. Twoja strona może sie nawet ładować godzinę. Jeśli jest warta obejrzenia to jestem gotów poczekać! Ale nie jest!
Wole gorsza grafike niz irytacje uzytkownika
Czyli wolisz żeby strona szybciej się ładowała i była biała z czcionką Times New Roman i podziw, że strona jest szybka (!) czy ładna z większym czasem ładowania?
1. Posiedz nad gramatyka
A ty posiedź nad używaniem drugiej ręki przy pisaniu na klawiaturze! Używa się prawego ALTa aby napisać polskie znaki!
Odion
Nowy
Nowy

Bez komenarza kAROL. 8)

Jak ktos chce jeszcze to moze ocenic jak nie to koniec tego topicu.
Monika Trawińska
Nowy
Nowy

Post autor: Monika Trawińska »

Drodzy Panowie czytając ten temat poprostu opadły mi ręce...

Odion: Proszę nie nabijać postów, po to masz przy swoim poście opcję "zmień" by w razie potrzeby zmieniać lub uzupełniać swoją wypowiedź.
Wg. mnie strona jest niedopracowana i nieczytelna. Już była mowa o kompresji topu, podpisuję się pod tym obiema rękami. Wchodząc na stronę odczuwam dezorientację, za dużo próbujesz przekazać treści na pierwszej stronie. Do tego jest ona przekazywana w zbitych, nieczytelnych komórkach. Tekst zaczyna się zbyt blisko graficznego podziału w/w komórek, przez co jeszcze potęguje bałagan. Graficznie jest niestety źle.
Prosisz o ocenę, więc przyjmij ją z pokorą, bez względu na to czy się z nią zgadzasz czy nie. Być może dzięki tym wskazówkom coś polepszysz...

Mevius: Myślę że z tym samozachwytem to trochę przesada jednak. Używając napastliwego tonu w stosunku do kogoś, nie ma co się dziwić, że odpowiada tym samym, choć wszyscy wiemy...nie powinien zniżać się do tego poziomu. Co do oskarżenia o skopiowanie, najpierw sprawdź dokładnie a potem kogoś o nie posądzaj, to że Ci się wydaje może nie znaleźć potwierdzenia w rzeczywistości a to ciężki zarzut...

Karol: Szczerze mówiąc najchętniej nie pisałabym nic do Ciebie. Powiem krótko...takie wypowiedzi jak Twoje nie są tu mile widzane. Do tego sprawdź co znaczy słowo "hipokryzja" jak szastasz tak słownikami...Piszesz aby ktoś nie był przemądrzały a spójrz na ton swoich wypowiedzi. Piszesz by ktoś nie nabijał postów, a sam to robisz, Ty potrafisz edytować? (szczerze się tu uśmiałam, muszę przyznać). Jeszcze raz kogoś wyzwiesz to dostaniesz bana na serwis. Swoje problemy odreagowywuj gdzie indziej, na pewno nie tutaj, obrażając użytkowników tego forum. O co Ci tak właściwie chodzi z tym "ohydna" ? w postach Odiona widzę tylko cytaty z Twojej wypowiedzi? Nie rozumiem więc...

Ta wymiana postów jest żenującym przykładem zadufania niepopartego żadnymi argumentami...zarówno ze strony proszącego o ocenę jak i oceniających...Chyba Wam się coś pomyliło, jesteśmy tu po to, to forum jest po to, aby w konstruktywny sposób wyrażać opinie na temat zgłaszanych prac czy stron, nie po to by udowadniać czyje będzie na wierzchu, lub kto jest ciołkiem. Oceniamy prace, nie osoby. Oceniamy popierając naszą wypowiedź sensownymi argumentami. Wszyscy popracujcie nad gramatyką.

Pozdrawiam, mając nadzieję, że wypowiadający się których wyżej wymieniłam zastanowią się na przyszłość oceniając coś po co tak naprawdę wystawiają tą ocenę.
ODPOWIEDZ