[przegląd] Komunikatory

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: [przegląd] Komunikatory

Post autor: ex »

Ja używam:

Przede wszystkim GG (a dokładniej Power GG) i kiedyś Tlen-a. Nie używam Tlen-a ponieważ wszyscy z moich obecnych znajomych siedzą na GG. A co do innych komunikatorów..........ewentualnie Outlook ;).
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

O co chodzi z tym Outlookiem. Komunikator to program który "pozwala na wymiane w czasie rzeczywistym słów, zdań, ogólnie rozamianie w czaśnie żeczywistym".
Wojciech Jurewicz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Wojciech Jurewicz »

iniside pisze:O co chodzi z tym Outlookiem. Komunikator to program który "pozwala na wymiane w czasie rzeczywistym słów, zdań, ogólnie rozamianie w czaśnie żeczywistym".
Myslę że nie zwróciłes uwagi na: :wink: na końcu zdania.
-----
Ja jeszcze chciałem dodać że kożystałem kiedyś z takiego fajnego komunikatora, który nazywa się Radar Odigo. Szkoda tylko że tak mało osób z niego kożysta... :-D
ex
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: ex »

iniside pisze:O co chodzi z tym Outlookiem. Komunikator to program który "pozwala na wymiane w czasie rzeczywistym słów, zdań, ogólnie rozmawianie w czasie rzeczywistym".
Żartowałem z tym Outlookiem. Chodziło mi nie o komunikatory w sensie wymiany informacji w czasie rzeczywistym, ale ogólnie o wymianę informacji.

Używam GG ponieważ najwięcej moich znajomych używa właśnie GG.
iniside
Działa
Działa
Kontakt:

Post autor: iniside »

Ok. Ale mówie zainstalujcie se mirande i nie będziecie potrzebować stosu programów tylko jeden. Do wszystkie łącznie z pocztą, www, wyszukiwarką, szpiegowanie, i kto wie czym jeszcze.
Jacek Bajor
Kontakt:

Post autor: Jacek Bajor »

iniside pisze:Nie znacie sie ;D. Najlepszy komunikator to Miranda-IM www.miranda-im.org Obługuje wszytskie distępne protokoły komunikacyjne (w tym GG, Tlen ICQ i dziesiątki innych). Ma ogromną ilość wtyczyke. Sięgającą niewyobrażalnych rozmiarów. Mówiąc krótko jeden program i wszysko dostępne. Tzn. wszytskie możliwe protokoły.
Domyślnym protokołem Mirandy jest właśnie Jabber :D
Gość

Post autor: Gość »

A nie bo domyslbymi (zara po instalacji) są. Jabber, ICQ, AOL, MSNMessager. Potem tylko sciągamy wtyczki i mamy tlen, GG, Yahoo, i co tam jeszcze wymyślono.
mechusar
Kontakt:

Post autor: mechusar »

kiedys Tlen i GG, obecnie tylko ten drugi. Spowodowane jest to tym, ze wiekszosc znajomych na Tlenie nie urzeduje wiec w zasadzie byl w moim przypadku bezuzyteczny ;)
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Powiem szczerze że większość internautów korzysta z GG a to czy ze skórami to już nie ważne :)

1.Gadu-Gadu
2.Tlen
3.ICQ
nin
Nowy
Nowy

Post autor: nin »

Stosuje MSN Messenger i Gadu Gadu .
fibbia
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: fibbia »

GG - córki zamontowały, nie korzystam.
ICQ - bo ponoć najlepszy, więc zainstalowałem. I jeśli już to z niego korzystam. Choć syrena i reklama "na wejściu" zabija :evil:
MSN, Yahoo - zamontowałem ze względu na mikrofon, a niedługo chciałem qpić kamerkę. Ale nie wiem, bo mi nawet ten mikrofon nie działa.
ODPOWIEDZ