WebTutorials.pl

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Porta
Nowy
Nowy
Kontakt:

WebTutorials.pl

Post autor: Porta »

Chciałbym poinformować wszystkich o nowym serwisie, który gromadzi różnorodne tutoriale do photoshop'a, etc.
Serwis Webtutorials.pl jest pierwszym polskim katalogiem publikacji dla webmasterów i webdesignerów. Znajdziesz tutaj najlepsze teksty, tutoriale i publikacje z czołowych polskich stron traktujących o tematyce web*.

Jako webmasterzy, wychodzimy na przeciwko oczekiwaniom naszym kolegów po fachu i udostępniamy katalog oraz wyszukiwarkę tego co najcenniejsze. Nie będziesz musiał w poszukiwaniu cennych treści przebijać się w gąszczu ofert komercyjnych, które zalewają wyszukiwarki. Na wzór zachodu, gdzie takie strony są bardzo cenione wśród webmasterów i webdesignerów - katalogujemy internet, dla Was!
Siwy_PO
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: WebTutorials.pl

Post autor: Siwy_PO »

Fajnie, że wkońcu coś takiego powstało, ale nasuwa mi sie pytanie
"Czy jest tego sens??" Przecież te tutoriale ciągle "krążą" po polskiej sieci.

Czy planujecie w przyszłości zamieszczać linki do tutoriali zagranicznych, lub czy zamierzacie umieszczać na stronie własne tutoriale??

Ogólnie podoba mi się Wasza iniciatywa, mam nadzieję, że kiedyś serwis tak się rozwinie, że nie będzie 200 tutoriali tylko 2 tys. i to nietylko polskich
Sebek

Post autor: Sebek »

Liczymy na dużą popularność serwisu. Coraz więcej osób z dnia na dzień zaczyna go odwiedzać, mamy wysoką pozycję w google, co za tym idzie i Interia nas lubi.

Na pewno - co chciałbym tutaj mocno podkreślić - nie chcemy robić nikomu konkurencji. Wręcz przeciwnie. Dążymy do ułatwienia dostępu do tych serwisów, które z nami podjęły współpracę. Dzięki temu więcej osób będzie miało dostęp do cennych źródeł wiedzy.

Co do angielskiej wersji. Planujemy - owszem - ale jako osobny podserwis. Moim zdaniem to dużo lepsze rozwiązanie, nie ma sensu mieszać polskich i zagranicznych tekstów. Co do własnych - w miarę upływu czasu ich przybędzie, musimy tylko do siebie przekonać kompetentne osoby. To jest dla mnie oczywiste, że większość osób podchodzi do serwisu z dystansem. Mam tutaj na myśli szczególnie osoby, które były by chętne do napisania czegokolwiek - ale nie w tak młodym serwisie. Czas pokaże...
Siwy pisze:Ogólnie podoba mi się Wasza iniciatywa, mam nadzieję, że kiedyś serwis tak się rozwinie, że nie będzie 200 tutoriali tylko 2 tys. i to nietylko polskich
Dziękujemy za ciepłe słowa. Na pewno tutoriali będzie więcej - z dnia na dzień przybywa (dziś jest ich już niemal 300). Kolejnych 300 czeka w poczekalni na dodanie (wbrew pozorom - ciężka praca).

Pozdrawiam serdecznie!
cfaniak
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: cfaniak »

Jak tylko bedzie to rozwiniety serwis to ja jestem jak najbardziej za czyms takim. Jesli chodzi o sam wyglad strony to mozna bylo sie bardziej postarac. Nie mowie o jakiejs bajeranckiej grafice ale o przyjemnej przejrzystej kompozycji.
ODPOWIEDZ