[dyskusja] wasze najskuteczniejsze sposoby reklamy
Re: [dyskusja] wasze najskuteczniejsze sposoby reklamy
najskuteczniejsze jest bycie na 1 miejscu w google.
najmniej skuteczne popupy, bo prawie kazdy to od razu zamyka.
najlepsza metoda (juz ktos o tym tutaj mowil) jest stworzenie dobrego contentu - nie chodzi o to, zeby miec codziennie 5 tysiecy odwiedzin, tylko o to, zeby liczba odwiedzin stale rosła, zeby uzytkownicy chcieli wracac, a nowi zauwazali, ze serwis jest godny uwagi.
najmniej skuteczne popupy, bo prawie kazdy to od razu zamyka.
najlepsza metoda (juz ktos o tym tutaj mowil) jest stworzenie dobrego contentu - nie chodzi o to, zeby miec codziennie 5 tysiecy odwiedzin, tylko o to, zeby liczba odwiedzin stale rosła, zeby uzytkownicy chcieli wracac, a nowi zauwazali, ze serwis jest godny uwagi.
-
Grzegorz Komsta
- Przelotem

- Kontakt:
Nie masz racji. Gdyby pop-up'y nie były skuteczne już dawno zniknęłyby z sieci. Skoro są, oznacza to, że się sprawdzają.
ja bym powiedzial: "popupy jeszcze gdzies sa".. ale juz niedługo.
zwlaszcza ze to co zauwazyl chudkiewicz - w wiekszosci nowego softu DOMYSLNE jest blokowanie popupów - i dotyczy to zarowno IE jak i FF.
zwlaszcza ze to co zauwazyl chudkiewicz - w wiekszosci nowego softu DOMYSLNE jest blokowanie popupów - i dotyczy to zarowno IE jak i FF.
nie wiem czy wiesz, ale agencje reklamowe poradziły sobie z blokowaniem reklam przez IEflavio100 pisze:...w wiekszosci nowego softu DOMYSLNE jest blokowanie popupów - i dotyczy to zarowno IE jak i FF.
w jaki sposob?
chodzi ci o reklamy fashowe zrobione na warstwach i przy pomocy javascriptu?
bo niektorzy takie reklamy tez nazywaja poPUPAMI.
ominiecie blokowania popupow jest latwe (tych standardowych) ale jeszcze łatwiej jest zablokowac wszystkie wyskakujace okienka - jedna funkcja killujaca wszystko co sie rusza wystarczy.
Nie mam niestety nowego IE, ale z tego co pamietam to nawet strony otwierajace sie w nowym oknie ( target=_blank) sa blokowane i trzeba je otwierac z shiftem czy tam ctrl.
nie mowiac juz o popupach.
poza tym 'najwiekszy problem popupow ' jesli mozna to tak nazwac to taki, ze
a) sa zle postrzegane
b) sa zamykane zanim jeszcze sie otworza na dobre...
bo niektorzy takie reklamy tez nazywaja poPUPAMI.
ominiecie blokowania popupow jest latwe (tych standardowych) ale jeszcze łatwiej jest zablokowac wszystkie wyskakujace okienka - jedna funkcja killujaca wszystko co sie rusza wystarczy.
Nie mam niestety nowego IE, ale z tego co pamietam to nawet strony otwierajace sie w nowym oknie ( target=_blank) sa blokowane i trzeba je otwierac z shiftem czy tam ctrl.
nie mowiac juz o popupach.
poza tym 'najwiekszy problem popupow ' jesli mozna to tak nazwac to taki, ze
a) sa zle postrzegane
b) sa zamykane zanim jeszcze sie otworza na dobre...
nie, chodziło mi o standardowe popupy, któraś poprawka miała blokować wyskakujące okienkaflavio100 pisze:w jaki sposob?
Ich skuteczność polega na tym, że ludzie przez przypadek klikają próbując wyłączyć, a potem się denerwują, że im się na chama włącza strona i już nie cierpią firmy, która ich na takie stresy naraża. Najbardziej wkurzające są uciekające pop-up, gdy próbuje się je wyłączyć - tu celem reklamodawcy jest chyba maksymalne wyprowadzenie z równowagi "klienta".Grzegorz Komsta pisze:Nie masz racji. Gdyby pop-up'y nie były skuteczne już dawno zniknęłyby z sieci. Skoro są, oznacza to, że się sprawdzają.
-
Piotr Organista
- Kontakt:
Adam Ma rację.
Chyba każdy kiedy widzi ładującą się reklamę od razu szuka "X"
taki sposób nie reklamy jest bardzo mało skuteczny. Ma on raczej służyć brandingowi (budowaniu świadomości marki)
Czy spełnia swoje zadanie? Najlepiej jak odpowiecie sobie na pytanie "Jaki go produktu dotyczył chociaż jeden widziany dzisiaj banner czy poup-up?"
Chyba każdy kiedy widzi ładującą się reklamę od razu szuka "X"
taki sposób nie reklamy jest bardzo mało skuteczny. Ma on raczej służyć brandingowi (budowaniu świadomości marki)
Czy spełnia swoje zadanie? Najlepiej jak odpowiecie sobie na pytanie "Jaki go produktu dotyczył chociaż jeden widziany dzisiaj banner czy poup-up?"
Witam, co myślicie o nowej akcji Sprite’a na dokończenie wątku do ich reklamy w internecie?
Ciekawi mnie kto głównie korzysta z pomysłów powstałych w wyniku konkursów,
angażujących pomysły Internautów...
Ciekawi mnie kto głównie korzysta z pomysłów powstałych w wyniku konkursów,
angażujących pomysły Internautów...
-
Piotr Organista
- Kontakt:
Głównie korzystają na tym reklamodawcy bo robią szum wokół swojej kampanii. Zobaczymy jednak czy przełoży się to na większą sprzedaż.
Swoją drogą kto od czasu "ja Sprite ty pragnienie" pił sprite?
Swoją drogą kto od czasu "ja Sprite ty pragnienie" pił sprite?
Dobra rzecz to artykuły, umieszczane na innych stronach. Na webinside.pl zdaje się był już taki wątek...
[edit] jest: http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=9700
[edit] jest: http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=9700