[CSS] Polska galeria stron
[CSS] Polska galeria stron
Witajcie!
jestem od niedawna divomanką
i próbuję bawić się w robienie stronek przy pomocy czystego kodu css, opartych na divach... na polskich stronach www ciężko znaleźć galerie stron, stworzonych przy pomocy css, więc sama skusiłam się na stworzenie takiego małego Zen Gardenu...jeżeli jesteście amatorami jak ja i bawi Was zabawa w web designerów, zerknijcie na stronę http://www.incsspiracje.za.pl i dołączcie do zabawy... stronka powstała całkiem niedawno, ale może ma szansę bytu
... oczywiście z Waszą pomocą
... wszystkie opinie i komentarze mile widziane 
Re: [CSS] Polska galeria stron
Jak dla mnie całkiem ładnie. Zadbaj tylko o walidujący się kod. IMO warto by też zmienić i trochę powiększyć czcionkę, nieco nieczytelna jest teraz. No i to, czego bardzo nie lubię: target="_blank". Zlikwiduj to, daj zadecydować użytkownikowi, co chce zrobić z linkiem. On sam będzie wiedział lepiej.
dzięki za opinię
mój problem z kodem html jest nie do pokonania...jest zwalidowany bezbłędnie w W3C i zgodny z HTML 4.01 Transitional. Dopiero po wrzuceniu na serwer pojawia się 16 błędów, a wszystko przez system za.pl, gdzie mam serwis.. automatycznie dodaje błędny (!) kod java script do mojego kodu źródłowego...no i co z tym fantem zrobić?
zmien serwer na taki gdzie nic nie dodaja.. to chyba jedyne rozwiaznie jesli chcesz uniknac doklejanych linijek kodu.. szu.pl ma obsluge php i tam nie daja zadnych "dodatkow" typu reklama..
BTW jesli nie chcesz aby reklamy sie pokazywaly mozesz na koncu dokumentu dac <div style="display: none;"> i nie zamykac go.. oczywiscie to jest blad ale reklam nie ma
(nie daje gwarancji ze to dziala na za.pl ale na innych serwerach owszem)
BTW jesli nie chcesz aby reklamy sie pokazywaly mozesz na koncu dokumentu dac <div style="display: none;"> i nie zamykac go.. oczywiscie to jest blad ale reklam nie ma
Mi sie podoba. Ladnie, przejrzyscie,czytelnie (css
) Wlasnie przerabiam moja stronka na css box, jak skoncze to zamieszcze link. Pozdro