3-kolumnowy layout - problem z nawigacją

HTML to podstawy w dziedzinie tworzenia stron WWW, Style CSS warto opanować, bowiem za ich pomocą można dostosować odpowiednio wygląd swojej witryny WWW. Zagłębiamy się dalej i udostępniamy w tym forum możliwość zadawania pytań o JavaScript.
ODPOWIEDZ
bauer
Kontakt:

3-kolumnowy layout - problem z nawigacją

Post autor: bauer »

Witam. Mój problem polega na tym, iż tworzę w CSSie layout, ktory sklada sie z naglowka, stopki, lewej i prawej kolumny oraz....zawartosci (<< raczej wiadomo o co chodzi). Problem w tym, że nie wiem jak zrobić menu tak, aby linki z lewej kolumny otwierały się w środkowej. Czy jest to wogóle możliwe jeśli chodzi o CSS. Jakie jest wogole adresowanie tych kolumn? Od razu proszę, by nie odsyłano mnie do ramek, bo nie o to mi chodzi - to znaczy chce osiagnac ten sam efekt, ale stosujac CSS. Jeżeli ktoś stworzył taki layout to znaczy, ze na pewno pomyslal o linkach. No chyba, ze jedyna rada jest powielanie tego samego wygladu strony i ladowanie tych samych elementow. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam.
Siwy_PO
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Re: 3-kolumnowy layout - problem z nawigacją

Post autor: Siwy_PO »

W czym Ty tworzysz??
bauer
Kontakt:

Post autor: bauer »

Jak to w czym? Chodzi o środowisko? Ogólnie Macromedia itd. ALe myślę, że to nie ma nic do rzeczy. Po prostu chcę wiedzieć jak ludzie tworzący stronę na bazie HTML i CSS radzą sobie z linkami.....
Siwy_PO
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Siwy_PO »

Nie da rady musisz powielać, no chyba że strone będziesz robił w PHP.
A tak wogóle Layout'a nie można tworzyć w CSS
tmz
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: tmz »

mozesz tak zrobic ale ani to proste ani optymalne...mozesz zrobic tak, ze preloadujesz zawartosc 2 kolumny dla wszystkich mozliwych linkow w kolejnych <div id="x">, a potem podlaczasz css pod linki tak, aby po zakliknieciu wszystkie sie chowaly (display:none) a ten jeden wybrany display: block. (latwiej w javascripcie to machnac) NIe polkecam generalnie tej metody.<lol2>
ODPOWIEDZ