mam na swojej stronce menu zrobione przy pomocy CSS i działa ono bez problemu w Internet Explorerze oraz Operze, ale w Firefoksie jest następujący problem:
Każdy przycisk menu jest niejako "rozciągnięty" o kilka pikseli i te "nadprogramowe" piksele są wypełnione obrazkiem chyba wedle wartości background-repeat:repeat.
Pewnie ktoś powie: "no, to, gościu, zrób background-repeat:no-repeat i gra muzyka".
Niby w porządku, ale zostaną usunięte tylko te powtarzające się obrazki, ale w ich miejsce pojawi się np. czarne tło i będzie to wyglądało jak przerwy między kolejnymi przyciskami menu.
Chodzi mi o to, by tych niepotrzebnych kilku pikseli w ogóle nie było i żeby menu było wyświetlane jak w Operze czy IE.
Jeżeli ktoś ma dwie przeglądarki (IE i Firefox albo Opera i Firefox), to proszę, by sobie obejrzał witrynę na obu przeglądarkach i zobaczył tę różnicę.
Jak będziecie mieli pomysł, jak problem rozwiązać, to piszcie.
PS. W tym dziale mam jeszcze jeden temat poniżej "www.loocas.za.pl - problemy z CSS w Operze i Firefoksie.", ale jest już on nieaktualny, a ja nie mogę (nie potrafię?) go usunąć.
Pozdrawiam i czekam na sugestie.
Aha, jak ktoś wejdzie na stronkę, to proszę nie przerazić się wyglądem, ale skupić bardziej na treści, jeśli już.