Tworzenie na div'ach
Tworzenie na div'ach
Ostatnio taki sposob budowy stron stal sie megapopularny. Znacie moze jakies dobre i warte uwagi materialy opisujace sposob budowy layoutu ta technika?
Re: Tworzenie na div'ach
Materiały?... nie za bardzo, ale chyba najlepiej uczyć się na przykładach - polecam pooglądać strony z http://cssvault.com/ (np. w DOM inspectorze). Dowiesz się większości rzeczy o layoucie na div'ach stamtąd.
OK dzieki. Ja kumam na czym to polega, rozumiem jak sie pozycjonuje itp. Wlasciwie to najbardziej ciekawi mnie fakt jak rozwiacac w layoucie zrobionym tym sposobem problem z wyrzuceniem atrybutu 'target'... Jak w divach to sie rozwiazuje? Jak przekierowuje sie linki z jednego diva do drugiego itp. Pomoze ktos? 
Chcesz zrobić symulację ramek ? bo chyba nie bardzo rozumiem...
pzdr.
pzdr.
No wlasnie jestem ciekaw czy mozna to zrobic podobnie do plywajacych ramek.. Zamiast tabel i komorek stosujemy bloki div albo span, a czy mozna zastosowac cos podobnie dzialajacego do <iframe> ?? Czy moze w html to niemozliwe i trzeba robic z php i include?? Chodzi mi o takie ramki ale nie na tabelach tylko divach.. Penie nie, bo nie spotkalem nigdzie takiego rozwiazania.
Za pomocą JS i innerHTML można umieścić treść np w DIVie
pzdr.
pzdr.
Hmm a mozesz napisac cos wiecej?
Dostęp jest w JS jakoś tak: gdzie identyfikato to ID dla danego DIV'a. Dokładnie nie pamiętam, dawno się z JS nie bawiłem
pzdr.
Kod: Zaznacz cały
document.identyfikator.innerHTML = "jakiś tekst dla DIVa";pzdr.
poczytaj o XMLHttpRequest