stronka liceum -> ocena layout-u

Tutaj uzyskasz cenne porady i słowa konstruktywnej krytyki na temat własnych projektów związanych z internetem.
ODPOWIEDZ
Barlog

stronka liceum -> ocena layout-u

Post autor: Barlog »

Chcialbym Was zapytac o rade dot. wygladu strony dla LO. Jestem otwarty na uwage, krytyke a zwaszcza na ciekawe propozycje

adres
http://www.przedszkolenr3.chodziez.net/index.html

adres mieszny ale mialem tam troche wolnego miejsca

zapraszam do komentarzy
Hygin
Moderator
Kontakt:

Re: stronka liceum -> ocena layout-u

Post autor: Hygin »

NIe podoba mi się. Strasznie ciemne i bez pomysłu.
Siwy_PO
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: Siwy_PO »

Paskudna czcionka w nawigacji
Top do wymiany
Nie ładne kolory
Źle wycięte ikonki
Ogólnie - miernie
swmikolaj21
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: swmikolaj21 »

Co ja bym zmienił:

zrezygnował z kropek i tych pinowych kresek w nagłówku;

popracował nad symetria strony: góra jest przeciązona, i lewa strona tez troche (poniewaz po prawej zastosowales wtapianie a po lewej nie.

czcionka lo.chodziez.net jest taka ni z gruszki ni z pietruszki....

No ale widze znaczace postepy porownujac z aktualna strona, poniewaz wszedlem w ten adres: lo.chodziez.net

Poza tymi uwagami-jest OK (Wg mnie oczywiscie)

Pozdrawiam!
Barlog

Post autor: Barlog »

no coz...z tego co przeczytalem to duzo wywnioskowac nie moge...same bledy tylko nikt nie pokwapil napisac jak je usunac :) jakas propozycja :) co do kolorow sie nie wypowiadam bo jak dla mnie to kwestia gustu ( mysle ze kolory nie sa CIEMNE - wrecz przeciwnie:) ) , czcionka w nawigacji nie wiem dlaczego paskudna....latwo przeczytac wiec moim zdaniem ok - no i top - dlaczego do wiamy - co z nim nie tak ....moze tak troche szerzej... (wypowiedz wyzej jest konkretna i chetnie przemysle wszstkie zaproponowane zmiany :-) )
_vegat
Kontakt:

Post autor: _vegat »

Mnie także ten layout nie zachwycił. Faktycznie widać brak pomysłu.
SławekJ
Kontakt:

Post autor: SławekJ »

Witam!

Strona jest za bardzo podobna do Liceum w Tuchowie a myślę, że warto by było stworzyć coś zupełnie odmiennego. Można spróbować stworzyć top bazując na tych zdjęciach które są, ale np. wyeliminować przebijające podłużne paski i zmienić jego kolorystykę. Kolory tła, topu i pozostałych elementów powinny ze sobą współgrać. Niech Pan może spróbuje zastosować jakiś inny odcień zielonego, ten faktycznie wydaje się ciemny, ale tak jak Pan słusznie stwierdził - "to kwestia gustu". Życzę powodzenia w dalszych pracach.

Pozdrawiam
yhmt
Nowy
Nowy

Post autor: yhmt »

1. Dałbym sobie spokój z borderami - bez nich strona powinna wydawać sie spójniejsza
2. Odpal sobie mikser kolorów w swoim ulubionym programie graficznym (np. Gimp) i spróbuj dobrać nieco mniej "żywe" kolory. Po prostu tło dominuje nad ważniejszymi elementami strony.
3. Może masz pomysł, jak inaczej rozplanować menu? To jest takie.... amatorsko-oklepane :wink:
4. Kolor tła strony powinien być z zakresu (#E0E0E0 : #FFFFFF), tudzież czarny (w specyficznych warunkach), bo inaczej może zdominować resztę elementów.
5. Ten top... może jakis jednolity kolor zamiast pasków?

I to by było na tyle. Jak coś się zmieni - daj znać :wink: .
ODPOWIEDZ