stronka liceum -> ocena layout-u
stronka liceum -> ocena layout-u
Chcialbym Was zapytac o rade dot. wygladu strony dla LO. Jestem otwarty na uwage, krytyke a zwaszcza na ciekawe propozycje
adres
http://www.przedszkolenr3.chodziez.net/index.html
adres mieszny ale mialem tam troche wolnego miejsca
zapraszam do komentarzy
adres
http://www.przedszkolenr3.chodziez.net/index.html
adres mieszny ale mialem tam troche wolnego miejsca
zapraszam do komentarzy
Re: stronka liceum -> ocena layout-u
NIe podoba mi się. Strasznie ciemne i bez pomysłu.
Paskudna czcionka w nawigacji
Top do wymiany
Nie ładne kolory
Źle wycięte ikonki
Ogólnie - miernie
Top do wymiany
Nie ładne kolory
Źle wycięte ikonki
Ogólnie - miernie
-
swmikolaj21
- Nowy

- Kontakt:
Co ja bym zmienił:
zrezygnował z kropek i tych pinowych kresek w nagłówku;
popracował nad symetria strony: góra jest przeciązona, i lewa strona tez troche (poniewaz po prawej zastosowales wtapianie a po lewej nie.
czcionka lo.chodziez.net jest taka ni z gruszki ni z pietruszki....
No ale widze znaczace postepy porownujac z aktualna strona, poniewaz wszedlem w ten adres: lo.chodziez.net
Poza tymi uwagami-jest OK (Wg mnie oczywiscie)
Pozdrawiam!
zrezygnował z kropek i tych pinowych kresek w nagłówku;
popracował nad symetria strony: góra jest przeciązona, i lewa strona tez troche (poniewaz po prawej zastosowales wtapianie a po lewej nie.
czcionka lo.chodziez.net jest taka ni z gruszki ni z pietruszki....
No ale widze znaczace postepy porownujac z aktualna strona, poniewaz wszedlem w ten adres: lo.chodziez.net
Poza tymi uwagami-jest OK (Wg mnie oczywiscie)
Pozdrawiam!
no coz...z tego co przeczytalem to duzo wywnioskowac nie moge...same bledy tylko nikt nie pokwapil napisac jak je usunac
jakas propozycja
co do kolorow sie nie wypowiadam bo jak dla mnie to kwestia gustu ( mysle ze kolory nie sa CIEMNE - wrecz przeciwnie:) ) , czcionka w nawigacji nie wiem dlaczego paskudna....latwo przeczytac wiec moim zdaniem ok - no i top - dlaczego do wiamy - co z nim nie tak ....moze tak troche szerzej... (wypowiedz wyzej jest konkretna i chetnie przemysle wszstkie zaproponowane zmiany
)
Mnie także ten layout nie zachwycił. Faktycznie widać brak pomysłu.
Witam!
Strona jest za bardzo podobna do Liceum w Tuchowie a myślę, że warto by było stworzyć coś zupełnie odmiennego. Można spróbować stworzyć top bazując na tych zdjęciach które są, ale np. wyeliminować przebijające podłużne paski i zmienić jego kolorystykę. Kolory tła, topu i pozostałych elementów powinny ze sobą współgrać. Niech Pan może spróbuje zastosować jakiś inny odcień zielonego, ten faktycznie wydaje się ciemny, ale tak jak Pan słusznie stwierdził - "to kwestia gustu". Życzę powodzenia w dalszych pracach.
Pozdrawiam
Strona jest za bardzo podobna do Liceum w Tuchowie a myślę, że warto by było stworzyć coś zupełnie odmiennego. Można spróbować stworzyć top bazując na tych zdjęciach które są, ale np. wyeliminować przebijające podłużne paski i zmienić jego kolorystykę. Kolory tła, topu i pozostałych elementów powinny ze sobą współgrać. Niech Pan może spróbuje zastosować jakiś inny odcień zielonego, ten faktycznie wydaje się ciemny, ale tak jak Pan słusznie stwierdził - "to kwestia gustu". Życzę powodzenia w dalszych pracach.
Pozdrawiam
1. Dałbym sobie spokój z borderami - bez nich strona powinna wydawać sie spójniejsza
2. Odpal sobie mikser kolorów w swoim ulubionym programie graficznym (np. Gimp) i spróbuj dobrać nieco mniej "żywe" kolory. Po prostu tło dominuje nad ważniejszymi elementami strony.
3. Może masz pomysł, jak inaczej rozplanować menu? To jest takie.... amatorsko-oklepane
4. Kolor tła strony powinien być z zakresu (#E0E0E0 : #FFFFFF), tudzież czarny (w specyficznych warunkach), bo inaczej może zdominować resztę elementów.
5. Ten top... może jakis jednolity kolor zamiast pasków?
I to by było na tyle. Jak coś się zmieni - daj znać
.
2. Odpal sobie mikser kolorów w swoim ulubionym programie graficznym (np. Gimp) i spróbuj dobrać nieco mniej "żywe" kolory. Po prostu tło dominuje nad ważniejszymi elementami strony.
3. Może masz pomysł, jak inaczej rozplanować menu? To jest takie.... amatorsko-oklepane
4. Kolor tła strony powinien być z zakresu (#E0E0E0 : #FFFFFF), tudzież czarny (w specyficznych warunkach), bo inaczej może zdominować resztę elementów.
5. Ten top... może jakis jednolity kolor zamiast pasków?
I to by było na tyle. Jak coś się zmieni - daj znać