Plagiaty, podobieństwa, kopie.

Luźne dyskusje "bardzo sztywnych webmasterów", prowadzone na rózne tematy, mogą być dalece odbiegłe od webmasterstwa. Możemy w końcu udowodnić, że webmaster to także zwykły człowiek i pogadać też potrafi :)
insane
Nowy
Nowy
Kontakt:

Re: Plagiaty, podobieństwa, kopie.

Post autor: insane »

co do kwesti prawnej to ciagnie sie to i ciagnie
mam przypadek ze w wawce byla impreza techno siakies destination w lipcu moze kojarzycie plakaty i ulotki .... na nich byla moja grafa
tylko ze ja na nic nie zezwalalem mimo ze na swojej stronie mam wiadomosc ze prawa autoskie do kazdej mojej prace naleza do mnie

wiec postanowilem znalesc organizatorow
znalazlem
ugdalismy sie co do ceny .. wiec ugoda gotowa ...
tylko ze teraz czekam juz 2 miesiac az te cioty przesla mi to co maja mi przeslac ... i chyba koniec koncow pojade z kumplami do wawy i skopie kilka tylkow

zastanawiam sie czy nei zarejestrowac sie w
zwiazku artystow i plastykow polskich (chyba tak sie to zwie)
i nie zarejestrowac ta grare i nie wytoczcyc z pomoca zwiazku procesu o odszkodowanie w wysokosci 40000zl
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

nie zastanawiaj sie tylko wez sie do roboty
insane
Nowy
Nowy
Kontakt:

Post autor: insane »

problem jest w kasce ktora trzeba wylozyc na rejestracje siebie i grafy :)
narazie sie dopiero rozkrecam ... jak by to powiedziec jestem w dazeniu do zdobywania zlecen ... wszystko jak zwykle wymaga czasu
niestety z etatu nie wydalam
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

Post autor: Bartosz Olszewski »

Jak dowieść tego, że grafika jest Twoja i w razie plagiatu że to druga osoba ją skopiowała a nie Ty. Wydaje mi się, że najlpieje po stworzeniu strony dać ją do Biura Ochrony Witryn Internetowych. Wydaje mi się, że wtedy to właśnie Ty jesteś autorem grafiki i materiałów zawartych na twojej stronie.

A oto co napisał autor strony, która webinside.pl splagiatowało :) (oczywiście to żart) Webinside.pl jest prawdziwym właścicielem strony :)

"To ja!!! Tak dobrze widzieliście to ja:). Nazywam się Damian Kaleta i uczęszczam do 2 klasy gimnazjum. Czyli mam 14 latek. Pierwszy raz przed komputerem usiadłem jak miałem 9 latek. W wieku 11,5 latek zaczołem się uczyć programować w pascalu. Teraz uczę się najlepszego języka jakim jest C++, przy okazji poznałem troche asemblera- ble, oraz OPENGL. Mam nadzieje że kiedyś zostanę programistą ponieważ bardzo to lubię, niestety przemysł jest trudny i trzeba być naprawdę mądrym aby przetrwać. Postanowiłem założyć ten serwis dla ludzi, którzy szukajš informacji na temat programowania. Myślę że nawigacja stronki jest dobrze zrobiona i że wam się spodoba. "

Jeszcze mówi że to on stworzył tę stronę. Osobiście zabiłbym takiego.
ODPOWIEDZ