[sms] zarabianie na www

Pomoc z zakresu opracowania strategii dla funkcjonowania komercyjnych serwisów internetowych, wprowadzania płatnych treści, a także uczestnictwa w programach partnerskich dla webmasterów.
Bartosz Olszewski
Działa
Działa

[sms] zarabianie na www

Post autor: Bartosz Olszewski »

Poruszyliśmy temat zarabiania na treściach stron WWW.

Mam pytanie jak zrobić coś takiego:

Wyślij SMS'a o treści DOSTEP na numer 7988 aby otrzymać hasło (ważne 7dni).

I czy pieniądze z tego idą dla mnie czy dla kogoś.?
qiun
Kontakt:

Re: [sms] zarabianie na www

Post autor: qiun »

To jest tak 60 % z jednego sms'a idzie dla operatora koloejne 15 % idzie dla pośrednika np. wapster czy wapacz.pl i dla ciebie zostaje nie dużo jak to sie mów odwalasz największą robotę a dostajesz okruszynki!
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

Post autor: misz »

jak: podpisac umowe np. z wapsterem, wtwdy otrzymasz specyfikacje tech. a co do kwot podzial w iwekszosci systemow to dla ciebie 40% reszta dla posrwdnikow.
Krzysztof Aszkiełowicz
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Kontakt:

Post autor: Krzysztof Aszkiełowicz »

A jak mozna założyc bramke bez posredników?
Co trzeba zrobic i jakie spełniac kryteria?

misz ty sie na tym znasz prosze o odpowiedź :)
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

sam bez operatora nie zalozysz (musza twoje informacje "wpadac" do ktorejs sieci), wiec 1 "posrednika" juz masz - plus, era, centertel. bramke musisz wykupic u ktoregos z nich - technologie dostajesz gotowa tylko podpinasz do swojego systemu. pozostaje kwestia ceny - sama bramka to spory koszt wykupienia i liczony w tysiacach abonament + koszt smsow. klient ktory zakladal wywylanie 1000 smsow dziennie po kalkulacji stwierdzil ze go nie stac na takie szalenstwo (dokladnie nie pamietam ale koszt oscylowal w granicach 4000zl - 6000zl miesiecznie). dla kogos kto na tym nie bedzie zarabial kroci nie ma szans na zabawe.
Lucynd
Nowy
Nowy

Post autor: Lucynd »

Czyli ja zarabiam tylko 40% ale ile musze wydac..na "dzień dobry"? Żebym mógł zajadac okruchy?
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

nic
Lucynd
Nowy
Nowy

Nic? Czyli co umowa i Jazda?
misz
Przelotem
Przelotem
Kontakt:

moja wypowiedz wydawala mi sie wyjatkowo prosta i czytelna - proponuje zajrzec na strony np. wapstera bez problemu doczytasz w pierwszych zdaniach ze nie ponosisz zadnych kosztow instalacyjnych.

https://www.wapster.pl/mobilepay/
http://kody.wapacz.pl/

chcialbym tez zwrocic uwage ze w innym watku kpisz z takiej metody zarabiania a tu prosisz o szczegoly ... czy zgrywajac "donkichota" internetu przypadkiem nie zastanawiasz sie nad wprowadzeniem oplat prez sms :P
Lucynd
Nowy
Nowy

hmmm...nie wiem jak na to zareagowac...hmmm zrobmy to tak...

1. Dzieki za szczegóły napewno skorzystam.
2. Nie wiem czy to wprowadze poczytam zobacze chce szczegółów im wiecej na ten temat bede wiedział tym moja opinia bedzie bardziej rzetelna.
3. Nie mysle napewno napewno o newsach, wstepie na strone płatnym sms, ale bardziej o newsletterze czy innych bzdetach...jak napisałem w innym poscie wymaganie kasy za wejscie i obejrzenie strony kojarzy mi sie ze stronami Ero..jak taką bede zakładał to wtedy pewnie to wstawie;]

W sprawie niejasnosci kontaktuj sie ze mna 0 700 882 354 (ok to taka aluzja do twojego materialistycznego ego).

A na serio...jak masz jeszcze cos to wal chetnie wytłumacze..;]
Nightwitcher

Post autor: Nightwitcher »

hmm... a czy istnieje program partnerski, któryby rozprowadzał tapety na komórki zrobione przeze mnie? No wiecie, ja robię tapetę, dodaje ją na serwer a jakiś program konwertuje (ze tak powiem) ją na różne modele komórek. Oczywiście ja również robię stronę www, na której te tapety będą zamieszczone.
ODPOWIEDZ