Patron medialny ??? - ale jak ??

Pomoc z zakresu opracowania strategii dla funkcjonowania komercyjnych serwisów internetowych, wprowadzania płatnych treści, a także uczestnictwa w programach partnerskich dla webmasterów.
-MW-
Kontakt:

Patron medialny ??? - ale jak ??

Post autor: -MW- »

Pierwsze to witam na forum :oops:

Od niedawna prubuje zbudować serwis informacyjny, o okolicy w której mieszkam, i niedawno zdałem sobie sprawę iż mam nie lada problem 8O - mianowicie chodzi o informacje (newsy) - skąd je brać ????? przecierz w dziennikarza bawić się nie będe :twisted: , a przepisywanie z gazet lub inne tego rodzaju podejżane chwytki :evil: odpadają.

Jedynym sensownym rozwiązaniem było by pozyskanie patrona medialnego - jakiejs lokalnej gazety czy radia coby newsami z okolicy oni sie zajmowali , ale znowu jak się do czegoś takiego zabrać :?: Jak przygotować dla nich ofertę jak powinna wyglądać, co zawierać itp. :?:
Dawid Kulbaka
Administrator
Kontakt:

Re: Patron medialny ??? - ale jak ??

Post autor: Dawid Kulbaka »

witamy,

No jak masz serwis z lokalnymi informacjami to bedzie ciezko zdobyc samemu cos konkretnego - pomysl z mediami wydaje sie trafiony, chco chyba zle to nazwales, to nie byłby patronat medialny :lol:

Ale pamietaj, ze roboty nikt pewnie za Ciebie nie bedzie robił i tak czy siak newsy bedziesz mial podobne do tego medium, z ktorym chcesz wspolpracowac - moze lepiej czerpac inspiracje z wszystkich mediow i pisac po swojemu wybierajac najciekawsze newsy?

jak nawiązac wspolprace - mysle ze bys musial pojsc tam osobiscie najlepiej lub na poczatek zadzwonic i umowic sie na rozmowe, mailem pewnie za duzo sie nie zdziala
:lol:
-MW-
Kontakt:

Re: Patron medialny ??? - ale jak ??

Post autor: -MW- »

pomysl z mediami wydaje sie trafiony, chco chyba zle to nazwales, to nie byłby patronat medialny
W takim razie jak się coś takiego nazywa :?:
Ale pamietaj, ze roboty nikt pewnie za Ciebie nie bedzie robił i tak czy siak newsy bedziesz mial podobne do tego medium, z ktorym chcesz wspolpracowac
chodziło mi raczej o coś w rodzaju symbionicznej współpracy - ktoś daje mi informacje z tekstem no powiedzmy roboczym który sobie potem "łamie" wedle własnej formuły z informacja typu - źródło pochodzi od XXX.
Generalnie nie chcę z nikim konkurować :twisted:, a tymbardziej w kontekscie informacji która musi być a- prawdziwa b - rzetelna etc. w grę wchodzi raczej współpraca.
moze lepiej czerpac inspiracje z wszystkich mediow i pisac po swojemu wybierajac najciekawsze newsy?
To jest jakieś rozwiązanie (przy dłuższym zastanowieniu nawet dość ciekawe, ale duże niebezpieczeństwo hym. "publikacji kreatywnej"),
A tak terz sobie myśle czy jakby taki ktoś sobie wydrukował no powiedzmy wizytuwki, identyfikatory w stylu - "serwis XXX , my powiemy ci o wszystkim czego nie widziałeś po drodze z pracy :lol: - jak by to wyglądało z prawnego punktu widzenia , takie przedstawianie się za hym "dziennikarza". ??, a może ktoś prubował już swoich sił w czymś takim ??

Jeśli o odpowiedź chodzi spodziewałem się raczej czegoś w rodzaju
:arrow: tak zadzwoniłem pogadałem współpracowało się fajnie ale po czasie powstały spiecie jakieś tam poniewarz coś tam się nie spodobało, czy
:arrow: tak zadzwoniłem spotkałem się wyśmiali mnie poniewarz coś tam było nie tak itp. :cry:
ale fakt troche nie dokładnie napisałem, o co mi chodziło :oops:
ODPOWIEDZ