Projektanci stron WWW wykorzystujący PHP, MySQL, CGI mogą być zainteresowani tym co oferuje Silesia OnLine.
Firma udostępnia na swoich serwerach 3 rodzaje kont, w ramach których klient otrzymuje konto email, pełne PHP, obsługe CGI, oraz baze MySQL.
Jak już nadmieniłem konta są trzy:
STANDART - 100MB + w promocji 5MB MySQL
PROFI - 250MB + 25MB MySQL + w promocji rejestracja domeny gratis
EKSPERT - 500MB + 40MB MySQL + w promocji rejestracja domeny gratis
Do wszystkich kont bezpłatna pomoc techniczna, zresztą wszystko jest opisane na stronce.
Zaletą jest to, iż firma nie jest samodzielnym trworem, a wyodrębnionym w formie spółki działem informatycznym większej firmy, przez co klient ma pewność, iż usługodawca nie zniknie nagle z rynku, zostawiając go na tak zwanym lodzie. Ludize tam pracujący są konkretni, znają się na rzeczy. Dodatkowo istnieje możliwość dostosowania usługi do potrzeb klienta, oczywiście ograniczonym zakresie (np. większa ilość kont email przypisana w ramach jednego konta www).
Zainteresowanych zapraszam na strone www firmy www.silesia.com.pl.
[SPAN] Silesia OnLine
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Re: [SPAN] Silesia OnLine
Nie polecam tej firmy, choć nie korzystam z niej. Ale spójrzmy na wykonanie graficzne! Ludzie to się we łbie nie mieści! Jak takie coś można nazwać firmą? Najbardziej śmieszny jest tekst "Wszelkie prawa zastrzeżone" ciekawe do czego? Do grafiki, do treści? Bo ani tego ani tego na tej stronie nie ma i to jest firma? Musiałbym na łeb upaść żeby kupić u nich hosting.
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
Ciekawe kto skorzysta z ich uslug... przeciez ta strona wyglada tragicznie, jedna wielka amatorka...Strony WWW wykonujemy korzystając z oprogramowania Home Site. Wykorzystujemy też Java Script oraz język programowania Perl dla interfejsu CGI.
1997? az mi sie nie chce wierzyc...Silesia OnLine®1997-2005
Panie Olszewski, odkąd pamiętam (a długo już przeglądam grupy dyskusyjne i dość często się przewija na nich pańskie nazwisko) zawsze Pan narzekał. Fakt strona wizualna nie jest najwspanialsza, lecz jak słusznie zauważył Pański następca, matii -> rok 1997. Wtedy internet troszke inaczej wyglądł.
Pozwoli Pan że inni się odniosą do zawartości merytorycznej strony. Nie sprzedajemy grafiki. Sprzedajemy usługę polegającą na dzierżawieniu miejsca na naszych serwerach. Nasze usługi bazują na sieci GTS, znacznącą przewagą wobec 3/4 firm oferujących takie usługi na polskim rynku jest to, iż nasze serwery fizycznie znajdują się w Polsce.
Prosze zapoznać się z treścią, a nie oceniać książki po obrazku. Nie nie jestem zbulwersowany, odpowiedzi na tak formułowane posty zawsze były dla mnie przyjemnością.
mati -> firma działa od 1997 to samo w sobie już coś znaczy. Fakt graficznie nie prezentuje się najlepiej, aczkowliek jak napisałem powyżej, nie sprzedajemy grafiki. Zainteresowani wiedzą czego szukać, i to znajdą.
Woli wyjaśnienia. Nowa szata graficzna w przygotowaniu.
Pozwoli Pan że inni się odniosą do zawartości merytorycznej strony. Nie sprzedajemy grafiki. Sprzedajemy usługę polegającą na dzierżawieniu miejsca na naszych serwerach. Nasze usługi bazują na sieci GTS, znacznącą przewagą wobec 3/4 firm oferujących takie usługi na polskim rynku jest to, iż nasze serwery fizycznie znajdują się w Polsce.
Prosze zapoznać się z treścią, a nie oceniać książki po obrazku. Nie nie jestem zbulwersowany, odpowiedzi na tak formułowane posty zawsze były dla mnie przyjemnością.
Powyższy cytat mówi wszystko na temat Pańskiej wiedzy. Dziękuje za komentarz.Nie polecam tej firmy, choć nie korzystam z niej
mati -> firma działa od 1997 to samo w sobie już coś znaczy. Fakt graficznie nie prezentuje się najlepiej, aczkowliek jak napisałem powyżej, nie sprzedajemy grafiki. Zainteresowani wiedzą czego szukać, i to znajdą.
Woli wyjaśnienia. Nowa szata graficzna w przygotowaniu.
Hmm... nie bede komentowal szaty graficznej...
1500 pln/rok??? za 500 MB konta ???
Chyba jeszcze nie widzialem tak wygorowanej ceny.... no moze w '97.

1500 pln/rok??? za 500 MB konta ???
Chyba jeszcze nie widzialem tak wygorowanej ceny.... no moze w '97.
-
Mateusz Bogolubow
- Zaczyna działać

- Kontakt:
podsumowanie...
jakie opakowanie taki i produkt...
te slowa krytyki powny dac Ci do myslenia... nikt konkretny nie zakupi u ciebie serwerka czy innych uslug jesli nie bedziesz przedstawial choc proszeczke profesjonalizmu....
ta grafika naprawde odstrasza i powinienes wziac to sobie do serca
te slowa krytyki powny dac Ci do myslenia... nikt konkretny nie zakupi u ciebie serwerka czy innych uslug jesli nie bedziesz przedstawial choc proszeczke profesjonalizmu....
ta grafika naprawde odstrasza i powinienes wziac to sobie do serca
-
Bartosz Olszewski
- Działa

Zgadzam się z tymi słowami. Ja nie narzekam, po prostu nie sprzeda Pan ani jednego konta, w dodatku, że 1500zł/rok za 500MB gdzie lider polskiego rynku, jakim jest home.pl za 900zł + VAT posiada 10GB miejsca. Nie wydaje się to Panu trochę śmieszne? W dodatku szata graficzna mówi sama za siebie. Produkt musi mieć dobre opakowanie, dlatego zasugerowałem, że szata graficzna jest do zmiany.podsumowanie...
W 97' Internet był nieco inny? To za przeproszeniem po kij się pcha w ten biznes swoim podejściem z 1997r.? Internet się zmienia i firmy muszą się do niego dostosować. Internet się nie zmienił, jest taki sami, zmieniły się metody tworzenia witryn, formy reklamy, technologie tworzenia witryn, ale Internet sam w sobie jest taki sam. Dlatego jeżeli uważa Pan, że uzyska Pan jakiegokolwiek klienta utrzymując swoje podejście do branży, jakie panowało w 1997r. To jest Pan w ogromnym błędzie. Mamy, 2005r. i trzeba patrzeć w biznes na obecne czasy a nie to, co było 8 lat temu. Jeżeli chce Pan podchodzić do tego tak jak było w 1997r. to proponowałbym Panu zamknąć ten biznes i otworzyć salon z antykami - lepiej by Pan na tym wyszedł, bo przynajmniej sklep odzwierciedlałby Pana podejście do branży.
Podsumowując: Produkt musi mieć idealne opakowanie (proszę spojrzeć na home.pl - oni nie sprzedają grafiki, ale nie mają strony jak papier toaletowy). I proszę zmienić swoje podejście do biznesu na rok 2005 i na obecne wymogi klientów, a nie z 1997r. gdzie Internet w domach należał jeszcze do rzadkości, nie tak jak obecnie, co drugi mieszkaniec posiada komputer i Internet. Również należałoby zasięgnąć rady marketingowców, co do cennika, bo z tym, co do ofert hostingu to Pan daleko niezajedzie, biorąc pod uwagę oferte i pozycje lidera, jakim jeszcze raz pisze jest home.pl.
Narzekam? Tak, bo dla mnie i sądzę, że dla wielu innych użytkowników kupie hostingu wiąże się z jakością i ceną. A póki, co jeżeli jakość jest taka jak Pana strona to przykro mi, ale jest kiepska.
Nie narzekam i polecam z całego swojego doświadczenie (7letniego - tyle mam internet) w branży IT firmy, które profesjonalnie zajmują się hostingiem, są nimi:
www.home.pl
www.sisco.pl
www.lap.pl
www.superhost.pl
www.iserwer.pl
Te firmy są przeze mnie sprawdzone i są niezawodne. Proszę przemyśleć sprawę "opakowania"...