1)Czy muszę prosić o zgodę zamieszczenia linku do strony Parku Narodowego? Czy bez pytania nie mogę podać na mojej strpnie Linku z dokładnym podpisem to czego odnosi się dany link?
2) Czy nie mogę publikować wierszy z dokłądnym podpisem skąd pochodzi (wydawnictwo itp)?
[pozwolenie] Przymusowa prośba o link do oficjalnej strony
Re: [pozwolenie] Przymusowa prośba o link do oficjalnej strony
Jestem na 99% pewien tego, co piszę.
1) Nie, jeśli nie jest to strona zastrzeżona tylko dla wąskiego grona użytkowników to nie musisz...
2) Możesz cytować treści z książek z dokładnym podaniem autorów i książki, ale nie możesz całej książki umieścić w necie, gdyż to jest łamanie praw autorskich.
1) Nie, jeśli nie jest to strona zastrzeżona tylko dla wąskiego grona użytkowników to nie musisz...
2) Możesz cytować treści z książek z dokładnym podaniem autorów i książki, ale nie możesz całej książki umieścić w necie, gdyż to jest łamanie praw autorskich.
To się bardzo cieszę bo przed chwilą dostałem maila z niemiłym pytaniem o pozwolienie o podanie linku do oficjalnej strony Parku Narodowego.
Szczerze mówiąc nie mam ochoty na wykłucanie się i najpierw to usunę z mojej strony potem wyśle kurtuazyjnego maila z prośbą o umieszczenie
(i chyba się zapytam o co im chodzi bo to przecież darmowa reklama, ja nie mam z tego zysku a oni maja odwiedzających)
a tak w ogóle to mam to szczęście że moja strona jest często wyżej w katalogach i wyszukiwarkach niż oficjalna gościa który to mi pisze
Szczerze mówiąc nie mam ochoty na wykłucanie się i najpierw to usunę z mojej strony potem wyśle kurtuazyjnego maila z prośbą o umieszczenie
a tak w ogóle to mam to szczęście że moja strona jest często wyżej w katalogach i wyszukiwarkach niż oficjalna gościa który to mi pisze
-
krzysiek.ka
- Nowy

1. nie
2. powinieneś najpierw uzyskać pisemną zgodę
2. powinieneś najpierw uzyskać pisemną zgodę