POLECAM PRZECZYTANIE REGULAMINU I ZMIANĘ TEMATU. W PRZYPADKU BRAKU REAKCJI, PRZYZNAM OSTRZEŻENIE. TRZY OSTRZEŻENIA = BAN:)PRAVIE DOBRZE, DZIĘKUJĘ:)
[Flash5] problem z RAM
[Flash5] problem z RAM
Czy flash 5 po instalacji zabiera dużo pamięci ram, do tego stopnia, że powoduje to spowolnienie pracy komputera? I nie bardzo wiem o co chodzi bo komputer słabiej chodzi nawet wtedy gdy program nie pracuje, a po odinstalowaniu wszystko wraca do normy. 
POLECAM PRZECZYTANIE REGULAMINU I ZMIANĘ TEMATU. W PRZYPADKU BRAKU REAKCJI, PRZYZNAM OSTRZEŻENIE. TRZY OSTRZEŻENIA = BAN:)PRAVIE DOBRZE, DZIĘKUJĘ:)
Ostatnio zmieniony ndz gru 26, 2004 6:52 pm przez sas191, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [Flash5] problem z RAM
Pewnie wirusa masz w tym flashu 
Wirus raczej nie, poniewaz zainstalowalem wersje tstowa z samouczka.
Wszystko zależy od tego jak dużą masz pamięć RAM, i jaki jej procent jest zajęty. Przy np. niedużej ilości pamięci i przy sporym jej obciążeniu widać znaczną zmianę w pracy komputera.Czy flash 5 po instalacji zabiera dużo pamięci ram, do tego stopnia, że powoduje to spowolnienie pracy komputera?
Prawdopodobnie flash lub jakaś aplikacja poboczna działa w tle przez co obciąża pamięć operacyjną.I nie bardzo wiem o co chodzi bo komputer słabiej chodzi nawet wtedy gdy program nie pracuje, a po odinstalowaniu wszystko wraca do normy.
Polecam Ci zainstalować program AIDA32, dzięki któremu można zobaczyć jakie programy dziłają w tle i ile one jaki i uruchomione aplikacje "zabierają" pamięci. Polecam również programik TuneUp Utilities, dzięki któremu m. in. w łatwy sposób można wprowadzić zmianę w rejestrze i wyłączyć zbędne programy działąjące w tle. I warto może też pomyśleć o zakupie nowej kości pamięci
Dzieki! Napewno skorzystam
lecz pamieci mam dostatek,poniewaz jest jej 500mb i to raczej powinno wystarczyc do poprawnej pracy komputera.
odpowiedz
witam . W zaleznosci ile posiadasz ramu dla optymalnego działania flash 5 niezbedne jest min 256. Zalezy to od poziomu rozbudowania tematów które tworzysz. jezeli masz takowa ilość pamieci lub więcej (więcej znaczy szybciej) to nie powinienes miec problemów z uzytkowaniem flash 5 chyba ze twoja wersja ma jakies błedy wiadomo płytka moze sie porysować
jezeli masz mało ramu
to mozesz wyłoączyc proces explorer.exe(cofasz wpisujac tę sama nazwę jako nowy przces) ale i tak niewielka pociecha z tego max 10 MB ramu masz wtedy w zapasie najleprzym razie ( tak więc najlepiej to sprawdz u jakiegos qoompla czy twój flash uniego sprawdza sie poprawnie
mam nadzieje ze pomogłem w czyms -== sorry za błedy==-
to mozesz wyłoączyc proces explorer.exe(cofasz wpisujac tę sama nazwę jako nowy przces) ale i tak niewielka pociecha z tego max 10 MB ramu masz wtedy w zapasie najleprzym razie ( tak więc najlepiej to sprawdz u jakiegos qoompla czy twój flash uniego sprawdza sie poprawnie